Halvat lainat

Löydä halvat lainat joustavin ehdoin – vertaile ja säästä.

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo1 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.

Lue myös

Lainan vertailun ABC

Kun lainatarjouksia tutkii, tärkeintä on ymmärtää, että pienetkin erot korossa voivat merkitä suuria summia pidemmän ajan kuluessa. Lainan vertailu ei kuitenkaan ole pelkkää korkoprosenttien tarkastelua; on monia muita tekijöitä, jotka vaikuttavat lainan todelliseen hintaan ja sopivuuteen omiin tarpeisiisi.

Vinkkejä lainojen vertailuun

Ennen lainapäätöksen tekemistä on suositeltavaa tehdä kattava vertailu, joka sisältää seuraavat askeleet:

 • Vertaa korkoja: Lainojen nimelliskorko ei aina kerro koko totuutta lainan kustannuksista, joten tutustu tarkasti myös todelliseen vuosikorkoon.
 • Tutki lainan ehdot: Maksuaikataulu, mahdolliset lisämaksut ja joustavuus ovat keskeisiä seikkoja lainan sopivuuden arvioinnissa.
 • Lue kokemuksia: Muiden asiakkaiden kokemukset voivat valottaa lainantarjoajan palvelun laatua ja luotettavuutta.
 • Hyödynnä vertailutyökaluja: Nettipohjaiset lainavertailutyökalut ovat hyvä apu lainojen kustannusten, ehtojen ja ominaisuuksien vertailussa.

Muista, että lainan valintaan vaikuttavat yksilölliset tarpeesi ja taloudellinen tilanteesi. Esimerkiksi suurempi laina pitkällä maksuajalla voi kuulostaa houkuttelevalta pienemmän kuukausierän vuoksi, mutta se voi johtaa korkeampiin kokonaiskustannuksiin. Toisaalta lyhyempi maksuaika nostaa kuukausieriä, mutta pienentää korkokuluja. Vertailu auttaa hahmottamaan näitä eroja ja löytämään tasapainon kuukausierien ja lainan kokonaiskustannusten välillä.

Halvat lainat ilman vakuuksia

Halvat lainat ilman vakuuksia ovat yleistyneet ja ne mahdollistavat nopean rahoituksen ilman omaisuuden panttausta. Nämä lainat ovat houkutteleva vaihtoehto monille lainanhakijoille, sillä ne ovat yleensä nopeampia ja vaivattomampia saada hyväksyttyä kuin vakuudelliset lainat.

Mitä muistaa vakuudettomista lainoista

Vakuudettomat lainat ovat käteviä, mutta niissä on omat nyrkkisääntönsä:

 • Korot voivat olla korkeammat: Koska pankki tai lainanantaja ottaa suuremman riskin, vakuudettomien lainojen korot voivat olla korkeampia.
 • Luottotiedot tarkistetaan: Luottotietojen täytyy olla kunnossa lainan myöntämiseksi, joten huolehdi niiden puhtaudesta.
 • Vertailu on avainasemassa: Lainatarjousten vertailu on erityisen tärkeää, sillä markkinoilla on paljon tarjontaa ja korot sekä ehdot vaihtelevat.

Kun haet halpaa lainaa ilman vakuuksia, on olennaista vertailla lainaehtoja ja kokonaiskustannuksia. Älä keskity pelkästään lainan nimelliskorkoon, vaan tutustu tarkasti todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Myös lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa olennaisesti kuukausierän suuruuteen ja kokonaiskustannuksiin. Siksi on suositeltavaa käyttää aikaa eri lainavaihtoehtojen huolelliseen vertailuun.

Edullisen lainan löytäminen

Edullisen lainan löytämiseen on monia keinoja, joista yksi on lainavertailupalveluiden käyttö. Niissä lainoja vertaillaan puolestasi, ja voit helposti nähdä mistä löytyisi sinulle sopivin ja edullisin vaihtoehto.

Vaikka lainavertailupalvelut tarjoavatkin kätevän työkalun lainojen kartoittamiseen, on omatoiminen tutkimustyö usein myös tarpeen. Vertailupalvelut kattavat usein vain tietyt lainanantajat, eivätkä välttämättä sisällä kaikkia markkinoilla olevia tarjouksia. Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että paras lainatarjous ei aina ole se, jossa on pienin korko, vaan tulee ottaa huomioon myös muut kulut ja lainaehdot.

Tärkeitä vinkkejä edullisen lainan löytämiseen

Seuraavat vinkit voivat auttaa sinua löytämään edullisen lainan:

 • Hyödynnä vertailutyökaluja: Käytä erilaisia vertailupalveluita ja laskureita nähdäksesi eri lainantarjoajien tarjoukset.
 • Lue lainaehdot huolellisesti: Lainan todellinen hinta piilee usein yksityiskohdissa. Tarkista mm. lainanhoitokulut ja mahdolliset muut lisämaksut.
 • Neuvottele lainan ehdoista: Älä pelkää neuvotella pankin kanssa. Jos sinulla on hyvät luottotiedot ja taloustilanne, voit saada paremman tarjouksen.
 • Tarkasta lainan kokonaiskustannus: Laske lainan todellinen vuosikorko, joka kertoo lainan kokonaishinnan vuodessa.

Muista, että lyhytkestoisissa lainoissa pienetkin korkoerot voivat tuntua suurina summina ja pidemmällä aikavälillä korkokulut kasaantuvat. Siksi onkin tärkeää miettiä lainan takaisinmaksuaikaa realistisesti ja valita sellainen, joka sopeutuu taloudelliseen tilanteeseesi parhaiten.

Mistä tunnistaa halvan lainan

Halvan lainan tunnusmerkkejä ovat alhainen nimelliskorko, mahdollisimman vähän lisäkuluja sekä joustavat takaisinmaksuehdot. Tämä yhdistelmä varmistaa, että maksat lainastasi mahdollisimman vähän ylimääräistä ja säilytät samalla rahoituksen joustavuuden.

Muut tekijät, jotka vaikuttavat lainan kustannuksiin, ovat erilaiset palkkiot ja maksut, kuten avausmaksu, tilinhoitomaksut ja mahdolliset myöhästymismaksut. Kun vertailet lainoja, on tärkeää tarkastella kaikkia kustannuksia, ei pelkästään nimelliskorkoa. Lainan todellinen vuosikorko (APR) sisältää sekä koron että muut lainan kulut, antaen näin paremman kuvan lainan kokonaiskustannuksista.

Lisäksi hyvä merkki edullisesta lainasta voi olla lainanantajan tarjoamat lisäpalvelut, kuten lyhennysvapaat kuukaudet tai maksujärjestelyjen joustavuus. Nämä voivat auttaa lainanottajaa taloudellisesti tiukkoina aikoina, jolloin lainan kantokykyä testataan.

On kuitenkin muistettava, että halvin laina ei aina ole paras vaihtoehto kaikille. Lainaehdoissa on eroja, jotka voivat vaikuttaa lainan sopivuuteen eri lainanottajille. Esimerkiksi lainan nopea saatavuus tai mahdollisuus erityiseen vakuutukseen voi olla tärkeämpää kuin alhaisin mahdollinen korko.

Viime kädessä halvan lainan tunnistaminen edellyttää omien rahoitustarpeiden tuntemista ja lainatarjousten perusteellista vertailua. On suositeltavaa käyttää aikaa tarjousten vertailuun ja tarvittaessa kysyä neuvoa talousasiantuntijoilta.

Lainojen yhdistäminen

Usean pienen lainan yhdistäminen yhdeksi suuremmaksi lainaksi voi olla keino saada halvempi korko ja selkeämpi kokonaisuus takaisinmaksulle. Tämä strategia voi auttaa sinua vähentämään kuukausittaisia kustannuksiasi, sillä yleensä yksi suurempi laina on koroiltaan edullisempi kuin monet pienet lainat.

Lainojen yhdistämisen hyötyihin kuuluu myös hallinnollisen taakan keveneminen. Sinun ei enää tarvitse seurata useita eri eräpäiviä tai kommunikoida monien lainanantajien kanssa, mikä vähentää riskiä unohtaa maksuja. Lisäksi, yksi yhdistetty laina tarkoittaa yleensä vain yhtä kuukausittaista maksua ja yhtä korkoprosenttia, mikä tekee taloutesi suunnittelusta yksinkertaisempaa.

Kun harkitset lainojen yhdistämistä, on tärkeää vertailla yhdistelylainojen ehtoja huolellisesti. Katso erityisesti todellista vuosikorkoa (APR), mahdollisia yhdistelymaksuja ja lainan takaisinmaksuaikaa. Vaikka yhdistelylainan korko saattaa olla matalampi, pidempi takaisinmaksuaika voi johtaa korkeampiin kokonaiskustannuksiin pitkällä tähtäimellä.

Muista myös, että lainojen yhdistäminen voi vaatia uuden luottoluokituksen, joka perustuu nykyisiin tulo- ja velkatilanteisiisi. Parhaiden ehtojen saaminen saattaa edellyttää hyvää luottokelpoisuutta. Jos nykyinen taloudellinen tilanteesi on haastava, lainojen yhdistämisen hyödyt voivat silti olla merkittävät, mutta korkotaso voi olla korkeampi.

Ennen päätöksen tekemistä lainojen yhdistämisestä on suositeltavaa keskustella talousneuvojan kanssa. Asiantuntija voi auttaa sinua arvioimaan yhdistelyn hyötyjä ja riskejä sekä löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi.

Vinkkejä halpojen lainojen hakuun

 • Vertaile lainoja huolellisesti: Älä tyydy ensimmäiseen tarjoukseen, vaan vertaile eri lainantarjoajien korkoja ja ehtoja. Käytä vertailuun luotettavia palveluita ja muista, että pienetkin erot voivat merkitä suuria säästöjä pitkässä juoksussa.
 • Tarkista lainan kokonaiskustannukset: Huomioi koron lisäksi kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut, tilinhoitomaksut ja mahdolliset varhaisen maksun palkkiot. Todellinen vuosikorko on paras mittari lainan kokonaiskustannusten vertailuun.
 • Hyödynnä lainalaskureita: Laskurit auttavat ymmärtämään lainan kustannukset ja takaisinmaksuaikataulun. Ne tarjoavat nopean katsauksen siihen, kuinka paljon laina tulee todellisuudessa maksamaan.
 • Neuvottele lainaehdoista: Jos sinulla on hyvä luottokelpoisuus, voit usein neuvotella pankin tai lainanantajan kanssa paremmista ehdoista. Älä pelkää pyytää alhaisempaa korkoa tai parempia maksuehtoja.
 • Tutki kausitarjouksia ja kampanjoita: Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat toisinaan alennettua korkoa tai muita etuja uusille asiakkaille tai erityisten kampanjoiden aikana. Pidä silmällä näitä tarjouksia ja hyödynnä niitä, jos ne sopivat sinun lainatarpeisiisi.
 • Muista vanhat asiakasedut: Jos olet ollut pankin asiakas pitkään, saatat olla oikeutettu erityisehtoihin tai alennuksiin. Kysy pankistasi mahdollisista lojaalisuuseduista.
 • Lue arvosteluja ja kokemuksia: Tutustu muiden asiakkaiden kokemuksiin lainantarjoajista. Usein käyttäjäarvostelut voivat paljastaa piilokuluja tai kertoa palvelun laadusta.
 • Käytä hyväksesi lyhennysvapaita kuukausia: Jotkut lainat tarjoavat mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin, jolloin voit joustavasti päättää, milloin et maksa lainaerää. Tämä voi auttaa budjetin hallinnassa erityistilanteissa.

Vaikutus maksukykyyn

Halpa laina voi tuntua houkuttelevalta, mutta on tärkeää arvioida omaa maksukykyä realistisesti ja miettiä lainan takaisinmaksuaikaa sen mukaisesti. Omaa taloudellista tilannetta arvioitaessa on hyvä huomioida myös tulevaisuuden odotettavissa olevat muutokset, kuten tulotason mahdollinen vaihtelu tai suunnitellut suuret menot.

Lisäksi on suositeltavaa tehdä budjetti, johon sisällytetään kaikki tulo- ja menokohteet. Tämä auttaa hahmottamaan, kuinka suuren kuukausittaisen lainanlyhennyksen talous kestää ilman, että elämänlaatu kärsii. Mieti myös lainan ennenaikaisen takaisinmaksun ehtoja ja mahdollisuuksia, sillä joskus tulevaisuudessa voi ilmaantua tilaisuus lyhentää lainaa nopeammin kuin alun perin oli suunniteltu.

On myös tärkeää muistaa, että lainan takaisinmaksu ei ole ainoa taloudellinen sitoumus. Muut kiinteät menot, kuten asuminen, vakuutukset ja elinkustannukset, on otettava huomioon lainaa hakiessa. Lainan tulisi sopia kokonaisvaltaiseen taloudelliseen suunnitelmaasi, ei asettaa sitä uhanalaiseksi. Tästä syystä on viisasta lähestyä lainanottoa varovaisesti ja pitkäjänteisesti.

Halvat lainat verkossa

Verkossa toimivat lainapalvelut tarjoavat usein perinteisiä pankkeja edullisempia lainoja, joita on helppo vertailla eri palveluiden kautta. Tässä muutamia vinkkejä, kuinka voit tunnistaa ne:

 • Vertailupalvelut: Käytä lainojen vertailupalveluita löytääksesi parhaat tarjoukset ja korot.
 • Kulut ja korot: Etsi lainoja, jotka tarjoavat alhaisia korkoja ja vähän lisäkuluja.
 • Asiakasarviot: Lue muiden asiakkaiden kokemuksia ja arvioita lainantarjoajista.
 • Sähköinen allekirjoitus: Hyödynnä sähköistä allekirjoitusta nopeuttaaksesi lainaprosessia.

Online-lainapalveluiden käytön edut eivät rajoitu vain kustannussäästöihin. Ne tarjoavat myös parempaa käyttäjäkokemusta helppokäyttöisten rajapintojen ja nopeiden vastausten ansiosta. Vaikka verkossa asioiminen on kätevää, on silti tärkeää olla tietoinen lainan kustannuksista ja ehdoista.

Varo piilokuluja!

Kun etsit halpaa lainaa verkosta, ole tarkkana piilokulujen suhteen. Esimerkiksi tilinhoitomaksut ja muut hallinnolliset kulut voivat kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia huomaamattasi. Varmista, että ymmärrät kaikki lainaasi liittyvät kulut ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Kulutusluottojen vertailu

Mietitkö koskaan, miksi kaksi lainaa, jotka näyttävät paperilla identtisiltä, voivat itse asiassa aiheuttaa erilaisia kustannuksia pitkällä aikavälillä? Todellinen vuosikorko on avain tämän mysteerin ratkaisemiseen. Se ei ainoastaan sisällä nimelliskorkoa, vaan myös lainan kaikki muut mahdolliset kulut, kuten toimitusmaksut ja tilinhoitopalkkiot, jotka yhdessä määrittävät lainan todelliset vuotuiset kustannukset.

Kulutusluottojen vertailu saattaa tuntua monimutkaiselta, mutta onneksi on olemassa työkaluja ja tekniikoita, jotka auttavat sinua navigoimaan lainamarkkinoilla. Tässä joitain asioita, joihin tulisi kiinnittää huomiota:

 • Todellinen vuosikorko: Tämä on lainasi kustannusten ydinluku. Se huomioi kaikki lainaan liittyvät kulut ja antaa sinulle mahdollisuuden vertailla lainoja oikeudenmukaisesti.
 • Korkokatto: Tarkista, onko lainalla korkokatto, joka rajoittaa koron nousua tietylle tasolle.
 • Lainan maksuaika: Pitempi maksuaika voi alentaa kuukausieriäsi, mutta myös lisätä lainan kokonaiskustannuksia.
 • Maksuvapaat kuukaudet: Jotkut lainat tarjoavat mahdollisuuden maksuvapaisiin kuukausiin, mutta älä unohda, että korko kertyy silti.

On tärkeää muistaa, että lainan todellinen vuosikorko voi vaihdella lainasumman ja takaisinmaksuajan mukaan. Tämä tarkoittaa, että eri lainatarjoukset on räätälöitävä yksilöllisiin tarpeisiisi sopiviksi, ja ainoastaan perusteellinen vertailu paljastaa parhaan vaihtoehdon.

Lainan tyyppi Todellinen vuosikorko Maksuaika Kuukausierä
Kulutusluotto 1 5.5% 3 vuotta €150
Kulutusluotto 2 6.2% 5 vuotta €100
Kulutusluotto 3 4.8% 2 vuotta €220

Edellä mainitun taulukon avulla on helpompi hahmottaa eri lainavaihtoehtojen kustannuksia suhteessa toisiinsa. Tämä auttaa sinua tekemään tietoon perustuvia päätöksiä ja löytämään lainan, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi ja tulevaisuuden suunnitelmiisi.

Älä ohita pieniä eroja!

Kun vertailet kulutusluottoja, saattaa pieneltä vaikuttava ero todellisessa vuosikorossa johtaa suuriin eroihin maksettavassa kokonaismäärässä. Pitkällä aikavälillä, jopa puolen prosentin ero voi merkitä satojen, ellei tuhansien eurojen säästöä. Käytä aikaa ja tutki huolellisesti lainan ehdot, äläkä pelkästään tartu ensimmäiseen näyttävään tarjoukseen.

Kirjoittajasta

Johanna on kokenut copywriter ja rahoitusalan asiantuntija, jolla on laaja tietämys lainoista ja rahaan liittyvistä aiheista. Johanna on kauppatieteiden kandidaatti, mikä on antanut hänelle vankan pohjan ymmärtää kuluttajien jokapäiväistä talousarkea. Hän on omistautunut jakamaan tätä tietoa yleisölle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Johanna Laine