Kulutusluotto – Joustava ratkaisu rahoitustarpeisiin

Kulutusluotto tarjoaa joustavuutta yllättäviin menoihin ja suunniteltuihin hankintoihin.

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo5 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.

Lue myös

Kulutusluoton määritelmä – Mitä se tarkoittaa?

Kulutusluotto on yksityishenkilöille suunnattu lainamuoto, joka tarjoaa taloudellista liikkumavaraa moninaisiin elämäntilanteisiin. Ei ole epätavallista kohdata tilanteita, joissa ylimääräinen rahoitus olisi tarpeen – olipa kyse sitten kodinkoneen hankinnasta tai lomamatkasta. Kulutusluoton avulla voi saada käyttöönsä summan, tyypillisesti muutamasta tuhannesta aina kymmeniin tuhansiin euroihin, nopeasti ja usein ilman vakuuksia tai takaajia.

Kulutusluotto eroaa muista lainatyypeistä joustavuudellaan. Se voi tarkoittaa muuttuvaa koron määrää, takaisinmaksuajan pituuden vaihtelua tai mahdollisuutta lyhennysvapaaseen kuukauteen. Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon, kun tarvitaan rahoitusta, joka mukautuu elämän yllättäviin käänteisiin. Lainan käyttötarkoitus ei tyypillisesti ole rajoitettu, joten lainanhakija voi käyttää rahat juuri niin kuin parhaaksi näkee, oli se sitten odottamattomien menojen kattamista tai unelmien toteuttamista.

Kuitenkin, on tärkeää ymmärtää, että kulutusluotto on sitoumus, joka vaatii säännöllisiä kuukausittaisia maksuja korkoineen ja mahdollisine lisäkuluineen. Lainan ottamisen helppous ei saisi hämärtää lainanottajan vastuuta harkita lainan tarvetta ja kykyä sen takaisinmaksuun. Kulutusluotossa on kyse tasapainon löytämisestä oman talouden hallinnan ja hetkellisen rahoitustarpeen välillä.

Eri kulutusluottojen tyypit – Lainavaihtoehdot

Kulutusluottojen kirjo on laaja: ne voivat olla vakuudettomia tai vakuudellisia, ja lainasummat vaihtelevat tyypillisesti tuhannesta eurosta aina kuuteenkymmeneentuhanteen euroon. Jokainen lainatyyppi palvelee erilaisia tarpeita, ja valintaan vaikuttaa usein lainan koko sekä takaisinmaksuaika.

Vakuudettomat kulutusluotot ovat suosittuja niiden vaivattomuuden ja nopean saantiprosessin ansiosta. Ilman vakuuksia myönnettävässä lainassa keskeisessä roolissa on lainanhakijan luottotiedot ja tulotaso, joiden perusteella lainanantaja arvioi takaisinmaksukyvyn.

Vakuudelliset kulutusluotot sen sijaan vaativat reaalivakuuden, kuten kiinteistön tai arvopapereita. Tämän tyyppinen laina on yleensä edullisempi koroltaan, mutta vakuuden tarjoaminen saattaa olla kaikille lainanhakijoille mahdollista.

Joustoluotto tarjoaa rahoitusvaihtoehdon, jossa lainanottaja voi nostaa luottoa tarpeen mukaan ja maksaa korkoa vain nostetusta summasta. Tämä on kätevä vaihtoehto, kun tarvitset taloudellista joustoa esimerkiksi odottamattomien menojen varalta.

Käyttölaina on puolestaan usein pienempi kulutusluotto, joka sopii lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin, kuten kodin hankintoihin tai palveluiden maksamiseen.

Lainojen vertailu – Miksi se kannattaa?

Ennen lainapäätöksen tekemistä kannattaa käyttää aikaa lainojen vertailuun. Lainaehtojen, korkojen ja muiden kustannusten vertailu eri tarjoajien välillä auttaa löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun omaan taloudelliseen tilanteeseesi. Vertailu on nykyään helppoa verkkopalveluiden avulla, ja se voi säästää sinulta merkittäviä summia pitkällä tähtäimellä.

 • Vakuudettoman lainan nopea käsittely ja helppo saatavuus tekevät siitä houkuttelevan valinnan.
 • Vakuudellinen laina tarjoaa yleensä alhaisemman koron, mutta vaatii reaalivakuuden.
 • Joustoluotto soveltuu erinomaisesti jatkuvasti muuttuvaan rahoitustarpeeseen.
 • Käyttölaina on optimaalinen valinta pienempiin, äkillisiin menoihin.

Muista, että lainanottajana sinulla on vastuu ymmärtää lainan ehdot täysin. On tärkeää miettiä realistisesti omaa takaisinmaksukykyäsi ja harkita lainaa ainoastaan silloin, kun tiedät pystyväsi hoitamaan lainanmaksut ajallaan.

Kulutusluoton hakuprosessi – Miten haen lainaa?

Kulutusluoton hakeminen alkaa lainantarpeen arvioinnilla ja sopivan lainatuotteen valinnalla. Hakuprosessi etenee useimmiten sähköisesti, ja lainapäätös voidaan saada jo minuuttien kuluessa. On tärkeää täyttää hakemus huolellisesti ja toimittaa kaikki vaadittavat liitteet.

Yleensä lainan hakeminen vaatii seuraavat askeleet:

 • Henkilötietojen syöttäminen: Nimi, osoite, sähköposti ja muut henkilökohtaiset tiedot.
 • Taloudellisten tietojen antaminen: Tulojen, menojen, ja mahdollisten muiden velkojen ilmoittaminen.
 • Liitteiden toimittaminen: Palkkalaskelmat, verotodistukset tai muut tulotositteet, jotka todistavat taloudellisen tilanteesi.
 • Luottotietojen tarkistus: Lainanantajat tarkistavat aina luottotiedot varmistaakseen, että olet aiemmin hoitanut rahoitusasioitasi moitteettomasti.
 • Lainatarjouksen vastaanottaminen ja ehtojen hyväksyminen: Jos hakemuksesi hyväksytään, saat lainatarjouksen, jossa ilmoitetaan lainan ehdot, kuten korko ja takaisinmaksuaika. On tärkeää lukea ehdot huolellisesti ja ymmärtää ne ennen hyväksymistä.

Hakemusprosessi voi vaihdella eri lainanantajien välillä, mutta edellä mainitut vaiheet ovat tyypillisiä useimmissa tapauksissa. Jotkut lainanantajat saattavat myöntää lainaa ilman erillisiä liitteitä, jos ne pystyvät varmistamaan taloudellisen tilanteesi sähköisten tarkistusjärjestelmien kautta.

Kun olet toimittanut tarvittavat tiedot ja liitteet, lainanantaja käsittelee hakemuksesi. Käsittelyajat vaihtelevat, ja joissakin tapauksissa saatat saada päätöksen välittömästi, kun taas toisissa tapauksissa se voi kestää muutamia päiviä.

Muistathan, että kulutusluoton hakeminen on merkittävä taloudellinen päätös, ja on suositeltavaa vertailla eri lainanantajien tarjouksia sekä harkita tarkoin, tarvitsetko todella lainaa ja kykenetkö maksamaan sen takaisin sovitussa aikataulussa.

Kulutusluoton korko ja kulut – Mitä maksan?

Lainan kustannuksiin vaikuttavat nimelliskorko sekä mahdolliset lainanhoitokulut. Kulutusluoton kokonaiskustannukset muodostuvat näiden tekijöiden summana, ja ne määrittävät kuinka paljon lainasta loppujen lopuksi maksetaan.

Kulutusluoton nimelliskorko on lainan vuosittainen korkoprosentti ilman muita kuluja. Tämä korko ilmoitetaan lainasopimuksessa, ja se voi olla kiinteä tai muuttuva. Kiinteässä korossa korkoprosentti pysyy samana koko laina-ajan, kun taas muuttuvassa korossa se voi vaihdella markkinakorkojen mukaisesti.

Lisäksi tulevat lainanhoitokulut, jotka voivat sisältää avausmaksun, tilinhoitomaksun tai muita hallinnollisia maksuja. Nämä maksut lisätään nimelliskorkoon, ja niiden suuruus vaihtelee lainanantajasta riippuen.

Tärkeä käsite lainan kustannuksissa on vuosikorko, joka kuvaa kaikkia lainan vuotuisia kuluja prosenttiosuutena lainan määrästä. Vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainan kustannukset, kuten lainanhoitokulut, ja se antaa parhaan kuvan lainan todellisesta hinnasta.

On suositeltavaa verrata lainojen vuosikorkoja keskenään, sillä se auttaa ymmärtämään paremmin lainan todelliset kustannukset. Lisäksi lainanantajat ovat velvollisia ilmoittamaan vuosikoron selkeästi lainatarjouksessa, mikä helpottaa eri vaihtoehtojen vertailua.

Muista, että lyhyemmällä takaisinmaksuajalla kuukausierät ovat suurempia, mutta kokonaiskustannukset pysyvät matalampina, kun taas pidemmällä takaisinmaksuajalla kuukausierät pienenevät, mutta kokonaiskustannukset kasvavat koron kertymisen myötä.

Lainaehdoissa ja kulurakenteessa on lainanantajakohtaisia eroja, joten on tärkeää lukea lainasopimuksen ehdot huolellisesti ja ymmärtää kaikki lainan kustannukset ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Miten valita oikea kulutusluotto – Valintaperusteet

 • Korkotaso: Vertaa lainojen korkoja ja muita kuluja.
 • Lainasumma: Arvioi tarvitsemasi lainamäärä realistisesti.
 • Takaisinmaksuaika: Mieti, missä ajassa kykenet lainan maksamaan takaisin.
 • Lainan joustavuus: Huomioi lainaehtojen joustavuus, kuten mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin tai lainan ennenaikaiseen takaisinmaksuun.
 • Lisäkulut: Ota selvää kaikista lainaan liittyvistä lisäkuluista, kuten avausmaksuista ja tilinhoitopalkkioista.
 • Asiakaspalvelu: Lainanantajan asiakaspalvelun laatu ja saatavuus voivat olla tärkeitä tekijöitä erityisesti ongelmatilanteissa.

Valitse kulutusluotto, joka vastaa parhaiten taloudellista tilannettasi ja rahoitustarpeitasi. Muista, että lainapäätöksen ei tulisi perustua ainoastaan hetkelliseen tarpeeseen, vaan ottaa huomioon myös tulevaisuuden taloudellinen liikkumavara. Lisäksi on suositeltavaa lukea kokemuksia ja arvosteluja eri lainanantajista sekä tutustua huolellisesti lainaehtoihin. Tämä auttaa välttämään piilokulut ja varmistaa, että valitset luotettavan ja reilun lainanantajan.

Hyvä tapa aloittaa on käyttää lainavertailutyökaluja, jotka kokoavat yhteen eri lainatarjoukset ja ehdot, säästäen aikaa ja vaivaa. Lainavertailun jälkeen, kun sopiva laina on löytynyt, varmista, että ymmärrät kaikki lainasopimuksen ehdot ennen allekirjoittamista, ja älä epäröi kysyä lainanantajalta lisätietoja, jos jokin seikka jää epäselväksi.

Lyhennysvapaa kuukausi – Milloin ja miksi?

Jotkut lainantarjoajat tarjoavat mahdollisuuden lyhennysvapaaseen kuukauteen, mikä voi tulla tarpeeseen esimerkiksi yllättävien menojen kohdatessa. Lyhennysvapaan kuukauden aikana maksat vain lainan korot ja kulut, mutta et lyhennä lainapääomaa. Tämä voi tarjota hetkellistä helpotusta talouteen, jos kohtaat esimerkiksi odottamattoman sairauden tai työttömyyden.

Lyhennysvapaan kuukauden käyttö voi olla järkevää, kun tiedät rahoitustilanteesi paranevan lähitulevaisuudessa. Se voi olla myös strateginen valinta, jos haluat käyttää rahasi muuhun tärkeään menoon lyhyellä aikavälillä, kuten lasten koulutusmaksuihin tai asunnon korjaamiseen. Kuitenkin, on tärkeää muistaa, että lyhennysvapaan käyttö yleensä pidentää laina-aikaa ja voi lisätä lainan kokonaiskustannuksia, sillä korkoja kertyy pääomaan koko lyhennysvapaan ajan.

Ennen lyhennysvapaan kuukauden valitsemista, on suositeltavaa tarkistaa lainanantajan ehdot lyhennysvapaiden suhteen. Joissain tapauksissa lainanantajat saattavat periä lisämaksun lyhennysvapaan käytöstä tai vaatia, että tietyt ehdot täyttyvät ennen sen myöntämistä. Tarkastele vaihtoehtoja huolellisesti ja laske, miten lyhennysvapaa vaikuttaa lainasi kokonaiskustannuksiin pitkällä aikavälillä.

Muista, että lyhennysvapaata ei tulisi käyttää kevyin perustein, vaan se tulisi nähdä väliaikaisena ratkaisuna taloudellisen liikkumavaran parantamiseksi. Sen käyttö vaatii vastuullista suunnittelua ja talouden hallintaa, jotta et päädy vaikeuttamaan rahoitustilannettasi pitkällä tähtäimellä.

Lainan takaisinmaksu – Miten ja milloin?

Lainan takaisinmaksusuunnitelma on yhtä tärkeä kuin itse lainan valinta. Sopiva takaisinmaksuaika ja kuukausierän suuruus varmistavat, että lainan hoitaminen ei muodostu taloudelliseksi taakaksi. Maksusuunnitelman tulisi olla realistinen ja sovitettu yhteen tulotasosi ja muiden menojen kanssa.

Takaisinmaksusuunnitelma voi vaihdella lainanantajasta ja lainatyypistä riippuen. Yleensä maksat kuukausittain tietyn summan, joka sisältää sekä lainapääoman lyhennyksen että korot ja muut mahdolliset kulut. Jotkut lainanantajat tarjoavat joustoa maksusuunnitelmassa, mahdollistaen suuremmat lyhennykset tai koko lainan ennenaikaisen takaisinmaksun ilman lisäkustannuksia.

On suositeltavaa automatisoida kuukausittaiset maksut, jotta välttyisit viivästymisiltä tai unohduksilta, jotka voivat johtaa viivästyskorkoihin tai muihin sanktioihin. Jos kohtaat taloudellisia vaikeuksia lainan takaisinmaksun aikana, ole proaktiivinen ja ota yhteys lainanantajaan neuvotellaksesi maksusuunnitelmasta. Monet lainanantajat ovat valmiita tarkistamaan maksuehtoja asiakkaan elämäntilanteen muuttuessa.

Muista, että lainan ajoissa tapahtuva takaisinmaksu on tärkeää luottokelpoisuutesi ylläpitämiseksi. Se heijastuu myönteisesti tuleviin lainahakemuksiisi ja yleiseen taloudelliseen asemaasi. Suunnittele siis lainan takaisinmaksu huolella ja pidä aina mielessäsi pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteesi.

Usein kysytyt kysymykset – Vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin

Kulutusluoton hakeminen herättää usein monia kysymyksiä, ja selkeiden vastausten saaminen on tärkeää ennen sitoutumista. Tässä muutamia yleisimpiä kysymyksiä:

Voiko kulutusluotossa olla piilokuluja?
Lainanantajien on lain mukaan ilmoitettava kaikki lainan kulut avoimesti. Varmista, että luet lainaehtosi huolellisesti ja ymmärrät kaikki mahdolliset kulut ennen sopimuksen allekirjoittamista.
Miten lainan voi maksaa pois ennenaikaisesti?
Useimmat lainanantajat sallivat lainan ennenaikaisen takaisinmaksun. Tarkista sopimuksesta mahdolliset ennenaikaisen takaisinmaksun ehdot ja kulut.
Voiko kuukausierän suuruutta muuttaa?
Jotkut lainanantajat tarjoavat joustoa kuukausierien suuruuden muuttamiseen. Jos haluat muuttaa kuukausierän summaa, ota yhteyttä lainanantajaan ja keskustele vaihtoehdoista.
Onko mahdollista saada lykkäystä maksuihin, jos tulee taloudellisia vaikeuksia?
Monet lainanantajat ovat valmiita neuvottelemaan maksujen lykkäyksestä, jos kohtaat yllättäviä taloudellisia haasteita. Ole avoin ja ota yhteyttä lainanantajaan ajoissa.
Mitä tapahtuu, jos en pysty maksamaan lainaa ajallaan?
Viivästyneet maksut voivat johtaa viivästyskorkojen lisäksi muun muassa maksuhäiriömerkintöihin. On tärkeää ottaa heti yhteyttä lainanantajaan löytääkseen ratkaisun ongelmaan.

Kokonaisvaltaisesti, tieto on valtaa kulutusluottoja harkittaessa. Kysy, tutki ja vertaile huolellisesti ennen lainapäätöksen tekemistä.

Kulutusluottojen vertailu – Miksi vertaileminen kannattaa?

Kun vertailet kulutusluottoja, huomaat nopeasti, että eri lainanantajien tarjoukset voivat vaihdella merkittävästi. Kulutusluottojen vertailu kannattaa, sillä se voi tuoda esiin eroja korkotasojen, lainaehtojen ja muiden kulujen osalta. Tarkastelemalla eri lainavaihtoehtoja saatat löytää tarpeisiisi parhaiten soveltuvan ja kustannustehokkaimman ratkaisun.

 • Ymmärrä kokonaiskustannukset: Korkoprosentin lisäksi tärkeää on ymmärtää kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut, tilinhoitomaksut ja muut mahdolliset lisämaksut.
 • Vertailun helppous: Nykyään monet verkkopalvelut tarjoavat lainavertailutyökaluja, jotka auttavat sinua arvioimaan eri lainatarjousten kokonaiskustannuksia nopeasti ja vaivattomasti.
 • Eri lainatuotteet: Vakuudettomien ja vakuudellisten lainojen erojen ymmärtäminen on tärkeää, sillä niiden ehdot ja kustannusrakenteet voivat erota toisistaan huomattavasti.
 • Neuvotteluvalmius: Kun tiedät markkinoiden tarjonnan, voit neuvotella paremmista ehdoista omassa pankissasi tai lainantarjoajan kanssa.

Muista, että vaikka lainan kustannukset ovat tärkeä vertailukriteeri, myös lainan joustavuus ja lainanantajan luotettavuus ovat merkittäviä tekijöitä. Lainan valinnassa kannattaa siis käyttää harkintaa ja ottaa huomioon kaikki lainan ominaisuudet.

Valmistaudu lainaneuvotteluihin – Näin varmistat parhaat ehdot

Kun olet vertaillut eri kulutusluottoja ja päätynyt hakea lainaa, on aika valmistautua lainaneuvotteluihin. Kattava valmistautuminen on avainasemassa, kun tavoitteena on saada itselle parhaat mahdolliset lainaehdot. Tässä muutamia askeleita, jotka voivat auttaa sinua valmistautumaan neuvotteluihin:

 • Selvitä luottotietosi: Pankit ja muut rahoituslaitokset tarkistavat luottotiedot lainaa hakiessa. Varmista, että tiedät luottotietojesi tilan ja että ne ovat kunnossa.
 • Arvioi taloudellista tilannettasi: Laske kuukausittaiset tulot ja menot tarkasti. Tämä auttaa sinua osoittamaan lainanantajalle, että kykenet hoitamaan lainan takaisinmaksun sovitusti.
 • Valmistele budjetti: Näytä lainanantajalle, että olet laatinut realistisen budjetin ja suunnitelman lainan takaisinmaksulle.
 • Tunne lainan yksityiskohdat: Ole perillä siitä, mitä olet hakemassa. Ymmärrä lainan korot, kulut, ehdot ja takaisinmaksuaikataulu.
 • Ole valmis keskustelemaan: Mieti etukäteen mahdollisia kysymyksiä, joita lainanantaja saattaa esittää ja valmistaudu perustelemaan, miksi juuri sinun pitäisi saada laina hyvillä ehdoilla.

Lainaneuvotteluissa itsevarmuus ja hyvin valmisteltu esitys omasta taloudellisesta tilanteestasi voivat vaikuttaa merkittävästi lainan ehtoihin. Näytä, että ymmärrät lainan merkityksen omassa taloudessasi ja osoita vastuullisuutesi lainanottajana.

Kirjoittajasta

Johanna on kokenut copywriter ja rahoitusalan asiantuntija, jolla on laaja tietämys lainoista ja rahaan liittyvistä aiheista. Johanna on kauppatieteiden kandidaatti, mikä on antanut hänelle vankan pohjan ymmärtää kuluttajien jokapäiväistä talousarkea. Hän on omistautunut jakamaan tätä tietoa yleisölle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Johanna Laine