Pieni pikavippi

Rahoitusongelmat voivat yllättää kenet tahansa, ja silloin pieni pikavippi saattaa olla kätevä ratkaisu. Pieneen lainaan turvautuminen voi auttaa selviytymään yllättävistä menoista, kuten auton korjauksista tai lääkärikuluista, ilman, että taloudellinen tilanne muuttuu kestämättömäksi. Pikavippi antaa mahdollisuuden nopeaan ja joustavaan rahoitukseen pienemmille summille, joita voidaan käsitellä nopealla aikataululla. Kun tarvitset rahaa äkillisesti, pieni pikavippi voi olla sopivin vaihtoehto rahoitustarpeisiisi.

Mistä voi hakea pientä pikavippiä?

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo1 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.

Yleiskatsaus pienistä pikavipeistä

Pieni pikavippi tarkoittaa pienisummaista lyhytaikaista lainaa, joka on suunnattu kattamaan äkilliset menot tai tilapäiset rahoitustarpeet. Tavallisesti nämä lainat ovat summaltaan muutamasta sadasta eurosta ylöspäin, mutta jäävät tyypillisesti alle tuhanteen euroon. Ne eroavat suuremmista lainoista paitsi summaltaan, myös maksuaikataulultaan, joka on usein lyhyempi ja voi olla vain muutama kuukausi.

Ero muihin lainatuotteisiin näkyy selvästi joustavuudessa ja nopeudessa. Pieni pikavippi on tarkoitettu nopeaksi ratkaisuksi rahoitusongelmiin, ja sen voi yleensä saada tililleen jopa saman päivän aikana. Vertailupalvelumme auttaa löytämään sopivimmat vaihtoehdot ja säästämään sekä aikaa että rahaa, kun tarvitset lainaa nopeasti.

Lue myös

Milloin pikavippi on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto?

Pikavippi voi olla viisas taloudellinen vaihtoehto, kun kohtaat odottamattomia menoja, jotka vaativat nopeaa rahoitusta. Esimerkiksi, jos kodinkone rikkoutuu tai auto tarvitsee kiireellisiä korjauksia, pieni laina auttaa kattamaan kustannukset väliaikaisesti. Tämä mahdollistaa talouden hallinnan ilman, että isompaan säästöön kajotaan.

Myös silloin, kun tulojen ja menojen välillä on väliaikainen epäsuhdanne, pikavippi voi tarjota hengähdyshetken. Esimerkiksi odottamaton terveydenhuollon lasku tai muu äkillinen meno voi yllättää, ja pikavippi tarjoaa keinon selvitä tilanteesta nopeasti ja tehokkaasti. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että lainan takaisinmaksu on suunniteltu ja että se sopii omaan talousarvioon, jotta vältetään pitkäaikaiset taloudelliset haasteet.

Vertailu eri lainantarjoajien välillä

Kun vertailet erilaisia pikavippejä, on tärkeää kiinnittää huomiota muutamiin keskeisiin ominaisuuksiin. Jokaisella lainanantajalla on erilaiset ehdot ja tarjoukset, jotka voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin ja sopivuuteen omiin tarpeisiisi. Tarkan vertailun avulla löydät parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Pikavippien vertailussa kannattaa erityisesti tarkastella seuraavia ominaisuuksia:

 • Korkoprosentti ja muut kulut, jotka vaikuttavat lainan kokonaishintaan
 • Lainan takaisinmaksuaika ja joustavuus maksusuunnitelman suhteen
 • Lainanantajan luotettavuus ja arvostelut muiden asiakkaiden keskuudessa

Nämä tekijät auttavat sinua arvioimaan eri vaihtoehtoja ja valitsemaan pikavipin, joka on sekä edullinen että luotettava. Muista, että pikavippien ehdot vaihtelevat suuresti, joten huolellinen vertailu on avainasemassa.

Lainan hakemisen vaiheet

Kun aloitat pienelle pikavipille hakuprosessin, ensimmäinen askel on selvittää, täytätkö rahoituslaitoksen asettamat vaatimukset. Yleensä edellytetään säännöllisiä tuloja ja puhtaita luottotietoja. Prosessi alkaa hakemuksen täyttämisestä, joka yleensä onnistuu helposti netin kautta.

Hakemuksen jälkeen lainanantaja arvioi taloudellisen tilanteesi ja luottokelpoisuutesi. Tämä vaihe sisältää usein tulojesi, menojen ja olemassa olevien velkojen tarkastelun. Hyväksytyn päätöksen jälkeen lainasumma siirretään yleensä nopeasti pankkitilillesi, jolloin voit käyttää rahat tarpeesi mukaan.

Kustannukset ja korot

Pikavipin kustannukset vaihtelevat tarjoajasta riippuen, mutta niihin sisältyvät usein lainan korko sekä erilaiset palvelumaksut. Korko ilmoitetaan yleensä vuosikorkona, ja se kertoo, kuinka paljon lainasta tulee maksaa korkoa vuoden aikana. Korko voi olla kiinteä tai vaihtuva.

Lainan todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut, mukaan lukien avausmaksut ja tilinhoitomaksut. Todellinen vuosikorko onkin selkein tapa vertailla eri lainatarjousten kustannuksia. Lainanantajien on lain mukaan ilmoitettava todellinen vuosikorko selkeästi lainatarjouksessa, jotta kuluttajat voivat tehdä tietoisia päätöksiä.

 • Korko määräytyy lainasumman ja takaisinmaksuajan perusteella
 • Palvelumaksut voivat sisältää avausmaksun ja kuukausittaisen tilinhoitomaksun
 • Todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannukset prosentteina

Lainan takaisinmaksu

Kun otat pienen pikavipin, on tärkeää suunnitella takaisinmaksu huolellisesti. Ajoissa suoritetut maksut välttävät ylimääräiset kustannukset ja parantavat luottotietojasi. Aloita maksusuunnitelman laatiminen jo ennen lainan ottamista, jotta voit varmistaa budjettisi riittävän lainan hoitamiseen.

Myöhästyminen maksuista voi johtaa ikäviin seurauksiin. Lisäkuluja, kuten viivästyskorkoja tai muistutusmaksuja, voi syntyä, ja pahimmassa tapauksessa maksuhäiriömerkintä. Tämä voi vaikuttaa kielteisesti tuleviin lainanhakumahdollisuuksiisi.

 • Maksa erät aina eräpäivään mennessä.
 • Suunnittele taloutesi niin, että pienikin ylimääräinen summa säästetään tulevaa lainanlyhennystä varten.
 • Ota heti yhteys lainanantajaan, jos maksuvaikeuksia ilmenee.

Lainavertailun merkitys

Lainojen vertailu on elintärkeää, kun halutaan tehdä taloudellisesti viisaita päätöksiä. Vertailun avulla asiakkaat voivat löytää markkinoiden parhaat tarjoukset ja ehdot, jotka sopivat juuri heidän tarpeisiinsa. Tällöin säästöä kertyy sekä lainan koroissa että muissa kuluissa, mikä voi pitkällä aikavälillä merkitä suuria summia.

Lainavertailun avulla voit myös säästää aikaa. Sen sijaan, että kävisit itse läpi lukuisia lainantarjoajia, voit käyttää vertailutyökaluja, jotka tekevät työn puolestasi. Ne kokoavat yhteen eri lainantarjoajien tiedot, jolloin voit helposti vertailla niitä rinnakkain. Näin löydät nopeasti sopivimman lainan ilman turhaa vaivaa.

Turvallisuus ja lainsäädäntö

Suomessa pikavippien tarjoaminen on tarkasti säädeltyä toimintaa. Lainanantajien on noudatettava kuluttajansuojalakia, joka suojaa lainaajaa epäedullisilta sopimusehdoilta ja piilokuluilta. Lain mukaan lainanhakijalle on esitettävä selkeästi kaikki lainan kustannukset ja ehdot ennen sopimuksen tekemistä.

Turvallisuus on keskeinen tekijä pikavippiä harkittaessa. Hyvämaineiset lainanantajat varmistavat, että kaikki henkilötiedot pysyvät suojattuina eivätkä joudu kolmansien osapuolten käsiin. Lisäksi on olemassa lukuisia viranomaistahoja, jotka valvovat ja tarkkailevat rahoitusalan toimintaa Suomessa, varmistaen että toiminta on sekä luotettavaa että lainmukaista. Lainanottajan on hyvä varmistaa, että lainanantaja noudattaa näitä säännöksiä ja tarjoaa läpinäkyvää tietoa palveluistaan.

Erilaiset lainatarjoukset

Vertailusivustoilta löytyy monenlaisia lainatarjouksia, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisia taloudellisia tarpeita. Löydät kaikkea pikavipeistä, joilla on lyhyet maksuaikataulut, pitkäaikaisiin lainoihin, joissa on alhaisempi korkoprosentti ja pidempi takaisinmaksuaika. Jokainen lainatarjous on ainutlaatuinen, ja niiden ehdot vaihtelevat lainanantajien ja lainatuotteiden mukaan.

Kun arvioit lainatarjouksia, on tärkeää ymmärtää, miten korot, maksuajat ja muut lainan ehdot vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Vertailusivustot tekevät tätä vertailua helpommaksi tarjoamalla yksityiskohtaisia tietoja ja selkeitä vertailuja eri lainavaihtoehdoista, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

 • Pikavipit: Lyhyet maksuajat ja korkeammat korot.
 • Kulutusluotot: Keskimääräiset korot ja joustavammat maksuehdot.
 • Pitkäaikaiset lainat: Alhaisemmat korot ja pidemmät maksuaikataulut.

Lainapäätöksen nopeus

Lainapäätös voi saapua hyvin nopeasti, usein jopa muutamassa minuutissa hakemuksen lähettämisestä. Päätöksen nopeuteen vaikuttavat useat tekijät, kuten hakijan taloudellinen tilanne, lainasumma ja valitun lainanantajan käsittelyajat. Hakijan selkeät ja täsmälliset tiedot nopeuttavat prosessia merkittävästi.

Joidenkin lainanantajien kohdalla, erityisesti pienemmissä pikavipeissä, päätös saattaa tulla erityisen nopeasti. Lainanantajan teknologinen valmius käsitellä hakemuksia sähköisesti on myös merkittävä tekijä, joka voi vaikuttaa lainapäätöksen nopeuteen.

Asiakaspalvelu ja tuki

Lainantarjoajien asiakaspalvelu on keskeisessä roolissa lainanhakuprosessissa. Hyvä asiakastuki voi helpottaa ymmärrystäsi lainaehdoista ja auttaa sinua tekemään tietoon perustuvia päätöksiä. Kun otat yhteyttä asiakaspalveluun, voit kysyä esimerkiksi maksuaikatauluista, koroista tai mahdollisista lisämaksuista.

Asiakaspalvelun saavutettavuus on myös tärkeää. Monet lainantarjoajat tarjoavat tukipalveluita eri kanavien, kuten puhelimen, sähköpostin ja live-chatin kautta. Tämä tarkoittaa, että voit saada apua ja neuvoja juuri silloin, kun sitä tarvitset. Erityisesti kiireellisissä tilanteissa nopea ja asiantunteva asiakaspalvelu voi olla arvokasta.