Pikavippi (500–10 000 €)

Pikavippi on pieni, nopeasti haettavissa oleva lyhytaikainen laina, joka voi auttaa kattamaan yllättäviä menoja. Kun harkitset pikavipin ottamista, on tärkeää ymmärtää, että ne voivat olla korkeakorkoisia ja tuoda lisää velkaa, jos niitä ei käytetä vastuullisesti.

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo1 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.

Suomessa pikavipit ovat yleinen ratkaisu äkillisiin rahoitustarpeisiin, mutta ne voivat johtaa taloudellisiin ongelmiin ilman huolellista harkintaa. Tässä muutamia asioita, jotka on syytä pitää mielessä pikavippiä harkitessa:

 • Vertaile korkoja ja kuluja: Pikavippien korot voivat vaihdella suuresti, joten on olennaista vertailla lainatarjouksia huolellisesti.
 • Mieti lainan tarpeellisuutta: Arvioi kriittisesti, onko laina välttämätön vai onko muita vaihtoehtoja kattaa odottamattomat menot.
 • Tutustu takaisinmaksuehtoihin: Varmista, että ymmärrät lainan takaisinmaksuaikataulun ja se sopii budjettiisi.

Muista, että pikavippi on sitoumus, jonka kanssa ei kannata olla huolimaton. Pohdi vaihtoehtoja, suunnittele takaisinmaksu etukäteen ja älä ota lainaa impulsiivisesti. Seuraavassa osiossa käymme tarkemmin läpi, miten pikavippien vertailu kannattaa tehdä.

Vertailun A ja O

Vertailu on avainasemassa, kun etsit itsellesi sopivinta pikavippiä. Käytä vertailutyökaluja netissä ja hyödynnä asiantuntijoiden arvioita.

Lue myös

Pikavippien historia Suomessa

Pikavippien tarina Suomessa käsittää sekä nopeaa suosiota että tiukentunutta lainsäädäntöä. Lainamuoto yleistyi 2000-luvun alussa, kun digitaaliset palvelut helpottivat rahan lainaamista ilman perinteisen pankkikontaktin tarvetta.

Tämän jälkeen markkinoiden nopea kasvu ja kuluttajien kasvaneet velkataakat johtivat lainsäätäjät säätämään tiukempia sääntöjä pikavippien markkinointiin ja korkoihin, mikä muutti alaa merkittävästi. Vuosien saatossa pikavippejä on alettu säännellä yhä tarkemmin, muun muassa asettamalla kattoja korkotasolle sekä vaatimuksia lainantarjoajien toimiluville.

Pikavippien käyttöön liittyvä keskustelu on lisääntynyt, ja on tärkeää huomioida seuraavat seikat ennen pikavipin hakemista:

 • Vertaa lainatarjouksia: Erilaisten lainasummien, takaisinmaksuaikojen ja korkojen vertailu auttaa löytämään parhaiten sopivan vaihtoehdon.
 • Arvioi takaisinmaksukyky: On tärkeää realistisesti arvioida oma taloudellinen tilanne ja kyky selvitä lainan lyhennyksistä.
 • Tutustu lainaehtoihin: Kaikki pikavippejä koskevat kulut, kuten nosto- ja käsittelymaksut, tulee huomioida lainakustannuksissa.

Annettu tietoisuus ja vastuullinen lähestymistapa lainanottoon voivat suojata taloudellista hyvinvointia.

Mistä pikavippikulttuuri sai alkunsa

Kulutusluottojen helppo saatavuus internetin välityksellä mahdollisti pikavippien nopean yleistymisen. Alkuaikojen väärinkäytökset ja luottojen holtiton käyttö muokkasivat käsitystä näistä pikalainoista. Nykyään pikavippien käyttöönotto vaatii tarkempaa harkintaa ja vastuullista rahoituskäytäntöä.

 • Digitaalinen aikakausi: Pikaluottojen nousuun vaikutti oleellisesti digitaalisten alustojen helppokäyttöisyys ja saatavuus.
 • Lainsäädäntö: Väärinkäytösten myötä pikavippejä on alettu säännellä tiukemmin, mikä on johtanut reilumpiin ja läpinäkyvämpiin lainakäytäntöihin.

Vertaile eri lainavaihtoehtoja

Vippien vertailu voi säästää rahaa ja suojata taloudellista hyvinvointiasi. On kriittisen tärkeää vertailla korkoja, takaisinmaksuaikoja ja muita lainan ehtoja, jotta voit tehdä tietoisen valinnan.

Lainavertailun myötä saat kattavan näkemyksen markkinoilla olevista vaihtoehdoista ja voit välttää houkuttelevan näköisiä mutta lopulta kalliita pikavippi tuotteita. Huomioi seuraavat seikat lainavertailussa:

 • Korkoprosentti: Varmista, että tiedät lainasi todellisen vuosikoron.
 • Kulut: Lisäkulut, kuten avausmaksu tai tilinhoitopalkkio, voivat nostaa lainan kustannuksia huomattavasti.
 • Maksuaikataulu: Tarkastele, kuinka joustava takaisinmaksuaikataulu on ja sopiiko se taloudellisiin olosuhteisiisi.
 • Lyhennysvapaa: Onko lainassa mahdollisuus lyhennysvapaiden kuukausien käyttämiseen hätätilanteissa?

Valitessasi pikavippiä, on suositeltavaa käyttää lainalaskureita ja lukea käyttäjäkokemuksia. Pienellä vaivalla tehdyt vertailut voivat johtaa parempiin taloudellisiin päätöksiin.

Kuinka vertailu auttaa välttämään kalliita virheitä

Vertailemalla erilaisia pikavippejä sivuutat kalliit lainasopimukset. Selkeä ymmärrys lainan kokonaiskustannuksista suojaa sinua yli varojesi elämiseltä ja liian nopeilta taloudellisilta päätöksiltä. Muista kiinnittää huomiota:

 • Kokonaiskustannukset: Lainan koron lisäksi huomioi kaikki muutkin mahdolliset kulut.
 • Vertailutyökalut: Käytä hyväksesi verkossa olevia vertailutyökaluja ja lainalaskureita.

Vertailutyökalut ja niiden hyödyntäminen

Lainavertailutyökalut tarjoavat käyttäjilleen helpon tavan vertailla lainaehtoja, kuten korkoja ja maksuaikoja, rinnakkain. Nämä työkalut voivat automatisoida lainojen vertailuprosessin ja esitellä parhaiten kunkin henkilön tarpeisiin soveltuvat vaihtoehdot.

Vertailutyökalujen avulla on mahdollista saada nopea yleiskuva markkinoista ja valita laina, joka tarjoaa parhaan mahdollisen koron ja ehdot omiin taloudellisiin olosuhteisiin nähden.

Kun etsit parasta pikavippi vaihtoehtoa, on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Korkoprosentti: Tämä on lainan kustannuksista kertova luku, joka vaikuttaa suoraan takaisinmaksettavan summan suuruuteen.
 • Lainan määrä ja takaisinmaksuaika: Valitse lainasumma, joka vastaa todellista tarvettasi ja takaisinmaksuaika, joka on realistinen taloudellisen tilanteesi kannalta.
 • Lainanantajan luotettavuus: Valitse palveluntarjoaja, jolla on hyvä maine ja positiiviset arvostelut käyttäjiltä.
 • Lyhennysvapaat kuukaudet ja muut joustavat ehdot: Nämä voivat auttaa, kun taloustilanteesi muuttuu odottamatta.

Muista, että pikavippien vertailu voi säästää sinulta sekä aikaa että rahaa pitkällä tähtäimellä. Lainamarkkinoilla esiintyy suuria eroja korkojen ja maksuehtojen suhteen, joten hyödyntämällä vertailutyökaluja voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

Miksi vertailu on tärkeää?

Pikavipin ottaminen on nopea tapa saada rahoitusta äkilliseen menoon, mutta lainan ehtojen ymmärtäminen ja vertailu ennen päätöksen tekemistä on avainasemassa. Lyhyen aikavälin lainaratkaisut voivat muuttua pitkäaikaisiksi velvoitteiksi, mikäli niitä ei hoideta oikein. Käyttämällä vertailutyökaluja, voit välttää ikävät yllätykset ja löytää taloudellisesti järkevimmän vaihtoehdon.

Pikavipin yleiset ehdot

Pikavipin ehdot vaihtelevat lainanantajasta riippuen, mutta yleensä niille on ominaista lyhyt takaisinmaksuaika ja korkeat korot verrattuna perinteisiin lainoihin. Myös käsittely- ja nostokulut ovat yleisiä.

On ensisijaisen tärkeää tutustua lainaehtoihin huolellisesti ennen sopimuksen allekirjoittamista. Näin varmistat, että ymmärrät velvollisuutesi ja vältät odottamattomat kustannukset.

 • Tarkista pikavipin korot ja kulut, jotka voivat merkittävästi nostaa lainan kokonaiskustannuksia.
 • Ole tietoinen takaisinmaksuajan pituudesta – usein pikavipit tulee maksaa takaisin nopeasti.
 • Arvioi kuukausierän suuruus ja varmista, että pystyt hoitamaan sen ilman taloudellisia vaikeuksia.
 • Selvitä, mitä tapahtuu jos et pysty maksamaan lainaa ajallaan – viivästyskorko ja muut mahdolliset maksut voivat kasvattaa velkaa huomattavasti.

Muista, että pikavippi voi olla houkutteleva vaihtoehto äkilliseen rahantarpeeseen, mutta se ei ole ainoa vaihtoehto. Verratessasi lainoja, kilpailuta eri lainanantajat ja niiden ehdot. Tämä auttaa sinua löytämään parhaiten tarpeisiisi sopivan lainan ja välttämään turhat kustannukset.

Hyvä talouden hallinta ja kurinalainen budjetointi voivat vähentää tarvetta turvautua pikavippiin. Harkitse muita rahoitusvaihtoehtoja, kuten kulutusluottoja tai joustoluottoja, jotka voivat tarjota edullisemman koron ja joustavammat maksuehdot.

[h3 id=”LisatietojaPikavipeista”]Lisätietoja pikavipeistä[/h3]

Pikavipit ovat tarkoitettu lyhytaikaiseksi rahoitusratkaisuksi ja niiden käyttö pitäisi perustua tarkkaan harkintaan. Vertailu ja tiedonhaku on ensiarvoisen tärkeää ennen lainan ottamista.

 • Kilpailuta lainat huolellisesti
 • Lue kokemuksia ja arvosteluja eri lainoista
 • Tutustu lainan todelliseen vuosikorkoon

Milloin pikavippi voi olla hyödyllinen

Pikavipit voivat olla hyödyllisiä, kun kohtaat äkillisen rahantarpeen, kuten yllättävän laskun tai kodinkoneen korjauksen, jotka ovat kiireellisiä eivätkä voi odottaa seuraavaan palkkapäivään. Ne tarjoavat nopean ratkaisun, kun rahoitustarve on välitön ja et halua tai et voi pyytää apua ystäviltä tai perheeltä.

Jos päätät ottaa pikavipin, varmista, että sinulla on suunnitelma sen takaisinmaksuun, jotta vältyt velkaantumisen kierteeltä ja taloudellisilta vaikeuksilta. On tärkeää huolellisesti verrata eri lainanantajien tarjouksia ja ymmärtää kokonaiskustannukset ennen päätöksen tekemistä. Pikalainojen vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin seikkoihin:

 • Korko ja muut kulut: Kuinka paljon laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan?
 • Takaisinmaksuehdot: Mikä on laina-ajan pituus ja kuinka joustavasti voit maksaa lainan takaisin?
 • Lainanantajan luotettavuus: Onko lainanantaja tunnettu ja luotettava toimija?

Äkilliset menot ja talouden paikkaaminen

Äkilliset menot voivat yllättää kenen tahansa. Tällaisissa tilanteissa pikavippi voi toimia tilapäisenä ratkaisuna, mutta on tärkeä muistaa, että ne eivät ole pitkäaikainen vastaus taloudenpito-ongelmiin. Pikavippi on väliaikainen apu, eikä sitä tulisi käyttää säännöllisesti toistuvien menojen kattamiseen.

Ole tietoinen siitä, että pikavippien kulut voivat olla korkeat, ja niitä tulee harkita vain, kun muut vaihtoehdot on selvitetty. Tässä muutama vinkki, miten välttää tarpeeton velkaantuminen:

 • Laadi budjetti ja seuraa menojasi.
 • Etsi vaihtoehtoisia rahoituskeinoja, kuten kulutusluotot tai lainat ilman vakuuksia, verrattaen niiden ehtoja.
 • Neuvottele laskujen maksuajoista suoraan laskuttajan kanssa.

Vinkkejä talouden hallintaan ilman vippejä

Terve talous ei perustu jatkuvaan lainanottoon. Budjetoinnin aloittaminen ja säästöjen kerryttäminen voivat auttaa välttämään tarpeen turvautua pikavippeihin. Luomalla selkeän budjetin näet, minne rahasi menevät, ja voit kohdistaa menoja paremmin tai tunnistaa mahdollisuuksia säästöön. Lisävinkkejä talouden hallintaan:

 • Käy läpi kuukausittaiset tulosi ja menosi – yksinkertainen tulot vs. menot -taulukko valottaa rahankäyttöäsi.
 • Suunnittele ostokset etukäteen ja pidä kiinni ostoslistasta – näin vältät heräteostokset.
 • Vertaile tuotteiden hintoja ja palveluita – etsi parasta vastinetta rahoillesi.
 • Tutustu energiaa säästäviin vaihtoehtoihin – pienennä laskujasi fiksummin energiankulutuksella.

Säästäminen on elintärkeä taito, joka auttaa vahvistamaan taloudellista perustasi ja antaa sinulle enemmän liikkumavaraa taloudellisissa päätöksissä. Se auttaa myös kerryttämään puskuria yllättäviä menoja varten, mikä voi vähentää stressiä raha-asioissa.

Budjetoinnin perusteet ja säästövinkit

Budjetointi auttaa hallitsemaan rahavirtoja ja asettamaan realistisia tavoitteita säästämiselle. Voit aloittaa pienestä, kuten karsia turhia kuluja ja asettaa säästötavoitteita. Jokainen säästetty euro on askel kohti taloudellista turvaa.

 • Käytä sähköisiä budjetointityökaluja tai sovelluksia, jotka helpottavat menojen seurantaa.
 • Arvioi säännöllisesti säästöjesi kehitystä ja päivitä tavoitteitasi tarvittaessa.

Pikavipit ja kuluttajasuojalaki

Kuluttajasuojalainsäädäntö turvaa lainanhakijoiden oikeuksia Suomessa. On tärkeää ymmärtää ne oikeudet ja velvollisuudet, jotka lain mukaan sinulle kuuluvat laina-asioissa. Kun otat pikavippiä, lainanantajan on kerrottava lainan ehdot selkeästi ja tarjottava tarpeellista tietoa, jonka perusteella voit tehdä harkitun päätöksen. Lisäksi on hyvä tiedostaa, että pikavippien korot ja kulut voivat olla korkeat, ja ne voivat vaihdella suuresti eri lainantarjoajien välillä.

 • Vertaile eri lainantarjoajien pikavippien korkoja ja kuluja huolellisesti.
 • Tarkista lainan todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainan kustannukset.
 • Hyödynnä lainalaskureita sopivan lainasumman ja takaisinmaksuajan suunnitteluun.
 • Huomioi lainan lyhennysehdot ja mahdolliset lisäkulut, kuten myöhästymismaksut.

Muista, että sinulla on 14 päivän peruuttamisoikeus pikavippisopimuksesta. Tämä tarkoittaa että voit peruuttaa lainan ilman mitään kuluja kahden viikon kuluessa sopimuksen tekemisestä.

Mitä oikeuksia sinulla on lainaajana

Oikeutesi lainanhakijana sisältävät muun muassa oikeuden selväkielisiin sopimusehtoihin ja oikeuden perua lainasopimus tietyssä määräajassa. Tutustu oikeuksiisi huolellisesti, jotta tiedät, mihin sitoudut. Älä unohda, että sinun on oikeus saada lainaasi liittyvät tiedot kirjallisena sekä oikeus tarkistaa lainaa koskevat luottotiedot.

Miten tunnistaa vastuullinen lainanantaja

Vastuullisen lainanantajan tunnistaa avoimesta kommunikaatiosta ja läpinäkyvistä lainaehdoista. Ennen sopimuksen allekirjoittamista tulee varmistaa, että lainanantaja noudattaa Suomen lainsäädäntöä ja tarjoaa asiallista asiakaspalvelua.

Yhtä lailla vastuullinen lainanantaja arvioi lainanhakijan maksukyvyn realistisesti, välttääkseen ylivelkaantumisen riskejä. Tarjoamalla pikavippiä vain taloudellisesti kestävällä tavalla, lainanantaja osoittaa vastuullisuutta ja huolehtii asiakkaan parhaasta.

 • Tarkista lainanantajan rekisteröinti ja valvontaviraston hyväksyntä.
 • Vertaile korkoja ja kuluja eri lainanantajien välillä.
 • Perehdy lainaehtoihin huolellisesti ja varmista, että ymmärrät kaikki lainakustannukset.
 • Hyväksy lainatarjous vasta, kun olet tyytyväinen lainanantajan reiluuteen ja lainaehdot kattavat odottamattomatkin tilanteet.

Pikavipin valinnassa on myös hyödyllistä käyttää lainavertailutyökaluja, jotka auttavat hahmottamaan markkinoiden parhaat tarjoukset. Muistatha, että pikalainaa hakiessasi lainan nopeus ei saa peittää alleen korkoja ja muita mahdollisia kuluja.

Valitse viisaasti: Älä anna pikaisen rahantarpeen sumentaa päätöksentekokykyäsi. Vastuullinen lainanantaja edistää avointa ja kestävää talouden hallintaa.

Merkit, jotka viittaavat luotettavaan toimijaan

Lainanantajan luotettavuus näkyy toiminnan läpinäkyvyydessä, asiakaspalvelun laatutasossa sekä selkeissä ja reiluissa lainaehdoissa. Luotettava toimija ei yritä piilottaa kulurakenteita tai muita olennaisia ehtoja pienellä printillä.

Kun kohtaat lainanantajan, joka proaktiivisesti ohjeistaa lainan kaikista aspekteista, voit olla varmempi yrityksen rehellisyydestä. Muita tunnusmerkkejä luotettavasta pikavippipalvelusta on:

 • Yrityksellä on voimassaoleva toimilupa. Toimilupa takaa, että viranomaiset valvovat lainanantajan toimintaa.
 • Positiiviset asiakasarvostelut – Tyytyväiset asiakkaat jakavat usein kokemuksiaan verkossa.
 • Läpinäkyvä hinnoittelu ja selkeät lainasopimukset. Huolellisesti laaditut asiakirjat kertovat yrityksen ammattimaisuudesta.
 • Kattavat yhteystiedot – Luotettavan lainanantajan tulee olla helposti tavoitettavissa.

Suosittelemme aina lainantarjoajien vertailua ennen pikavipin hakemista. Tarkista lainan kokonaiskustannukset, maksuaikataulu ja mahdolliset lisäkulut. Älä koskaan hae lainaa hätiköidysti, vaan käytä aikaa parhaan vaihtoehdon tutkimiseen.

Pikavipin valinta – mitä muistaa?

Kun harkitset pikavipin ottamista, kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Korkoprosentti – Vertaile vuosikorkoja lainatarjousten välillä.
 • Lainan takaisinmaksuaika – Valitse aikataulu, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi.
 • Mahdolliset lisämaksut – Ovatko kaikki kulut ilmoitettu avoimesti?

Kirjoittajasta

Johanna on kokenut copywriter ja rahoitusalan asiantuntija, jolla on laaja tietämys lainoista ja rahaan liittyvistä aiheista. Johanna on kauppatieteiden kandidaatti, mikä on antanut hänelle vankan pohjan ymmärtää kuluttajien jokapäiväistä talousarkea. Hän on omistautunut jakamaan tätä tietoa yleisölle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Johanna Laine