Vakuudeton laina

Lainojen vertailu netissä voi säästää sekä aikaa että rahaa. Käymme läpi, miten löydät edullisen vakuudettoman lainan ja mitä seikkoja lainaa hakiessasi sinun tulisi ottaa huomioon.

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo1 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.

Lue myös

Vinkkejä edullisen lainan löytämiseen netistä

Edullisen lainan löytämiseksi on tärkeä vertailla eri lainanantajien tarjoamia korkoja ja ehtoja. Tutustu lainan takaisinmaksuaikaan ja lisäkuluihin, jotta löydät itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

 • Vertaile korkoja: Eri lainanantajat tarjoavat vaihtelevia korkoja. Varmista, että saat parhaan mahdollisen koron tarpeisiisi.
 • Kilpailuta lainat: Lainojen kilpailuttaminen on tehokas tapa löytää edullisimmat lainatarjoukset.
 • Tarkasta säästöt: Vertaile kokonaiskustannuksia, ei pelkästään kuukausieriä. Pienemmät kulut tarkoittavat suurempia säästöjä pitkällä tähtäimellä.

Ymmärrä lainan kokonaiskustannukset

Lainapäätöstä tehdessä on olennaista ymmärtää lainan kokonaiskustannukset, mukaan lukien lainan korot ja mahdolliset lisämaksut. Kokonaiskustannusten selvittäminen auttaa hallitsemaan taloutta ja välttämään yllättävät menot.

 • Varaudu lisäkuluihin, kuten avausmaksuun tai tilinhoitopalkkioon.
 • Hyödynnä lainalaskureita kustannusten kartoittamiseen.

Milloin valitaan laina ilman vakuuksia?

Laina ilman vakuuksia on yleensä joustava ratkaisu, kun tarvitset rahoitusta nopeasti ja ilman omaisuuden panttausta. Vakuudettomissa lainoissa korkeampi korko kompensoi lainanantajan suurempaa riskiä, mutta ne tarjoavat kätevyyttä ja nopeutta.

Miten nostaa lainan mahdollisuudet hyväksymiselle

Lainan hyväksymismahdollisuuksien parantamiseksi on tärkeää täyttää hakemus huolellisesti. Varmista, että kaikki tiedot ovat paikkansapitäviä ja että sinulla on riittävä tulotaso lainan takaisinmaksuun.

 • Tarkista luottotietosi etukäteen ja korjaa mahdolliset virheet.
 • Hanki yhteenveto kuukausittaisista tuloistasi ja menoistasi.
 • Mieti realistisesti, kuinka suuren lainan voit turvallisesti ottaa.

Lainahakemuksen täyttövinkit

Lainahakemuksen täyttämisessä pienilläkin seikoilla voi olla suuri merkitys. Seuraavat vinkit auttavat sinua varmistamaan, että hakemuksesi käsittely sujuu mahdollisimman sujuvasti:

 • Pidä kaikki tarvittavat asiakirjat valmiina ja skannattuina.
 • Älä pyydä enempää kuin tarvitset – se lisää mahdollisuuksia hyväksyntään.
 • Muista, että hakemuksesi nopeus ja tarkkuus antavat hyvän kuvan taloudellisista kyvyistäsi.

Vinkki: Hakemusta täyttäessäsi käytä ajantasaisia tietoja, ja jos olet epävarma, ota yhteyttä lainantarjoajaan selkeyden saamiseksi.

Nettilainojen vertailu: Mitä ottaa huomioon?

Kun vertailet nettilainoja, tarkastele lainojen korkoprosentteja, todellista vuosikorkoa ja muita lainaan liittyviä kuluja. Lue lainaehtoja huolellisesti ja arvioi lainan joustavuutta. Vertaile lainoja paitsi maksuehtojen, myös asiakaspalvelun ja lainan myöntämisen nopeuden perusteella.

 • Kokonaiskustannukset: Huomioi lainaa valitessasi kaikki lainan kustannukset, mukaan lukien avausmaksut ja mahdolliset tilinhoitomaksut.
 • Maksuaikataulu: Tarkista, onko lainan maksuaikataulu joustava ja sopiiko se taloudelliseen tilanteeseesi.
 • Lainasumma ja laina-aika: Vertaile, kuinka paljon voit lainata ja miten pitkän laina-ajan kullekin summalle saat.

Korkoprosentti vai todellinen vuosikorko?

Korkoprosentti kertoo lainan vuotuisen koron ilman muita kuluja, kun taas todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kustannukset. Todellisen vuosikoron avulla saat kattavamman kuvan lainan kokonaiskustannuksista.

Arviointi lainanantajien tarjouksista

Poimi vertailuun useita lainatarjouksia ja vertaile niitä sekä kokonaiskustannusten että lainaehtojen osalta. Muista, että sinulla on oikeus peruuttaa lainasopimus 14 vuorokauden kuluessa sopimuksen tekemisestä, jos muutat mieltäsi.

Lainojen yhdistäminen: Hyödyt ja haitat

Lainojen yhdistäminen voi auttaa selkeyttämään talouttasi yhdistämällä useat pienemmät lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Muista kuitenkin arvioida yhdistämisen todelliset hyödyt ja mahdolliset haitat.

 • Hyödyt:
 • Yksi selkeämpi lainanhoitosuunnitelma
 • Mahdollisesti alhaisemmat korot ja kuukausierät
 • Säästöä lainanhoitokuluissa
 • Kaikkien lainojen seuranta yhdestä paikasta
 • Haitat:
 • Mahdolliset yhdistelylainan avaus- tai käsittelymaksut
 • Voi pidentää laina-aikaa ja siten lisätä korkokustannuksia pidemmällä aikavälillä

Milloin lainojen yhdistäminen kannattaa?

Lainojen yhdistäminen on järkevää erityisesti silloin, kun nykyisten lainojen korot, kuukausittaiset lyhennykset tai lainojen hallinnointi muodostuvat kohtuuttoman haastaviksi. Tässä muutamia tilanteita, joissa yhdistäminen voi tuoda säästöä ja helpotusta talouteen:

 • Useita lainoja korkeilla koroilla
 • Lainoja monelta eri lainanantajalta
 • Lainojen hoito on hajanaista ja aiheuttaa stressiä
 • Haluat saada paremman yleiskuvan taloudellisesta tilanteestasi

Viisi yleistä kysymystä vakuudettomista lainoista

 • Kuinka nopeasti voin saada vakuudettoman lainan? Yleensä käsittelyajat ovat lyhyitä, ja voit saada lainapäätöksen jopa saman päivän aikana.
 • Minkä suuruisia lainoja voin hakea ilman vakuuksia? Lainasummat vaihtelevat yleensä muutamasta sadasta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin.
 • Ovatko vakuudettomat lainat kalliimpia kuin vakuudelliset? Korot ja kulut voivat olla korkeammat, mutta lainavertailu ja oikean lainatuotteen valinta voivat alentaa kustannuksia.
 • Mitä tietoja minun tulee antaa lainahakemuksessa? Hakijan tulee yleensä toimittaa tiedot henkilöllisyydestä, tuloista sekä nykyisistä veloista.
 • Voinko maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti? Monet lainantarjoajat mahdollistavat ennenaikaisen takaisinmaksun ilman lisäkuluja.

Mythbusters: Totuus vakuudettomista lainoista

Vakuudettomiin lainoihin liitetään usein virheellisiä uskomuksia. Esimerkiksi se, että vakuudeton laina olisi automaattisesti kalliimpi kuin vakuudellinen, ei pidä paikkaansa jokaisessa tilanteessa. Vakuudettomien lainojen korot voivat olla kilpailukykyisiä, erityisesti kun hyödynnät lainavertailupalveluita.

Lisäksi monet lainanhakijat olettavat, etteivät he voi saada lainaa ilman vakuuksia, mikäli heillä on ollut maksuhäiriöitä. Tämä ei välttämättä ole este lainansaannille, vaan jotkut lainantarjoajat tarjoavat vakuudettomia lainoja myös heikomman luottotiedon omaaville asiakkaille.

 • Vertaile lainojen korkoja ja kuluja huolellisesti.
 • Huomioi lainan takaisinmaksuaika ja mahdolliset joustot.
 • Käytä hyväksi saatavilla olevat lainalaskurit ja vertailutyökalut.

Miten välttää yleiset sudenkuopat lainaa hakiessa

Kun etsit lainaa ilman vakuuksia, tarkkana olo voi säästää sinut monelta ongelmalta. Käymme läpi keinoja välttää yleisimmät virheet ja yllättävät kustannukset lainaprosessissa.

Vältä yllättävät lainakulut

Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista on tärkeä huomioda kaikki lainaan liittyvät kulut. Lue ehdot huolellisesti ja varmista, ettei sopimuksessa ole piilokuluja.

Muista myös, että lyhytaikaisten lainojen korot voivat olla korkeita. Pidempiaikaisessa rahoituksessa voi puolestaan olla edullisempaa kustannusrakennetta. Tässä muutama seikka, joihin kiinnittää huomiota:

 • Korkoprosentti: Vertaile eri lainatarjoajien korkoja.
 • Lainanhoitokulut ja muut maksut: Selvitä kuukausittaiset palvelumaksut ja mahdolliset avausmaksut.
 • Maksuehdot: Tarkista takaisinmaksuaikataulu ja mahdolliset myöhästymismaksut.

Lainasumma ja takaisinmaksuaika vaikuttavat suuresti lainasi kokonaiskustannuksiin. Mieti realistisesti, kuinka paljon lainaa todella tarvitset ja kuinka nopeasti pystyt sen maksamaan takaisin. Keskipitkän tai pitkän aikavälin lainat tarjoavat yleensä pienemmän koron, mutta muista, että laina-aika vaikuttaa kokonaiskorkoon.

Lainavertailu on yksi tehokkaimmista tavoista löytää edullisin laina. Vertaile lainoja huolellisesti, ja ota huomioon sekä korkokustannukset että muut mahdolliset kulut.

Lainan takaisinmaksun strategiat

Hallitaksesi lainojen takaisinmaksua tehokkaasti, on hyvä laatia henkilökohtainen budjetti ja suunnitella maksustrategia, joka tukee taloudellisia tavoitteitasi.

Henkilökohtaisen budjetin laatiminen

Henkilökohtainen budjetti on avainasemassa, kun tavoitteenasi on hoitaa lainan takaisinmaksu suunnitelmallisesti. Tähän prosessiin kuuluu muun muassa tulojesi ja menojesi tarkka analysointi.

 • Arvioi kuukausittaiset tulot
 • Listaa vakituiset menot
 • Aseta säästötavoite
 • Varaa rahaa odottamattomiin menoihin

Lainojen yhdistely

Kun sinulla on useita pieniä lainoja, voi olla tehokasta yhdistää ne yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tämä voi alentaa korkoja ja helpottaa kokonaisuuden hallintaa. Harkitse lainojen yhdistelyä, jos:

 • Haluat yksinkertaistaa taloutesi hallintaa
 • Pyydät lainaa alhaisemmalla korolla
 • Tavoittelet pienempiä kuukausittaisia maksueriä

Maksutapojen vertailu

Vaihtoehtoisten maksustrategioiden vertailu voi tuoda säästöä. Harkitse esimerkiksi:

 • Lyhennyserän suuruuden säätäminen tulotasosi mukaan
 • Korkojen vertailu ja neuvottelu
 • Eräpäivien sovittaminen yhteen

Kirjoittajasta

Johanna on kokenut copywriter ja rahoitusalan asiantuntija, jolla on laaja tietämys lainoista ja rahaan liittyvistä aiheista. Johanna on kauppatieteiden kandidaatti, mikä on antanut hänelle vankan pohjan ymmärtää kuluttajien jokapäiväistä talousarkea. Hän on omistautunut jakamaan tätä tietoa yleisölle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Johanna Laine