Pikalaina vertailu – löydä paras vaihtoehto

Kun rahantarve yllättää, pikalainat tarjoavat nopean ratkaisun taloudelliseen tilapäistarpeeseen. Oikean lainatarjouksen löytäminen vaatii kuitenkin huolellista vertailua ja tutustumista lainaehtoihin. Pikalainojen korko- ja kulurakenteet vaihtelevat lainanantajien välillä huomattavasti, joten vertailu voi säästää merkittäviä summia ja välttää yllättävät kulut.

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo5 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.
 • Pikalainojen vertailun tärkeys: Vertailutyökalujemme avulla voit nopeasti selvittää, mikä lainantarjoaja tarjoaa sinulle parhaimmat ehdot. Lainavertailu on yksinkertainen ja tehokas tapa nähdä vaihtoehtojen todelliset kustannukset yhdellä silmäyksellä.
 • Vinkit parhaan lainavaihtoehdon löytämiseen: Huomioi lainasumman lisäksi todellinen vuosikorko, lainan takaisinmaksuaika sekä mahdolliset lisäkulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitopalkkiot. Älä pelkästään tuijota kuukausieriä, vaan laske lainan kokonaiskustannukset.
 • Vertailun hyödyt henkilökohtaiselle taloudelle: Kun käytät aikaa parhaan lainan löytämiseksi, et ainoastaan säästä rahaa, vaan opit samalla ymmärtämään paremmin oman taloutesi toimintaa. Säästetty summa voi pitkässä juoksussa tarkoittaa merkittävää eroa taloudessasi.

Lue myös

Erilaisten pikalainojen ominaisuudet

 • Lainasummat ja niiden joustavuus: Pikalainoja on saatavilla monina eri summina, aina muutamasta kymmenestä eurosta tuhansiin euroihin. Joustavuus on avainasemassa, ja monet lainanantajat mahdollistavat juuri sinun tarpeisiisi sopivan lainasumman valinnan.
 • Lyhennysajat ja maksusuunnitelmat: Maksuaikataulu voi vaihdella lyhyistä parin viikon maksuajoista pidempiin, jopa useiden vuosien suunnitelmiin. On tärkeää vertailla eri lainatuotteiden maksuaikatauluja ja niiden joustavuutta omiin taloudellisiin olosuhteisiin nähden.
 • Eri lainatuotteiden kulurakenteet: Pikalainojen kulut voivat sisältää korkoja, tilinhoitomaksuja ja muita mahdollisia kuluja. Nämä vaihtelevat suuresti ja voivat vaikuttaa lainan kokonaishintaan, joten on suositeltavaa tehdä perusteellinen vertailu ja ymmärtää lainan todellinen vuosikorko.

Pikalainojen takaisinmaksuehdot

Maksuaikataulut ovat elintärkeitä selvitettäessä pikalainojen sopivuutta sinun taloudelliseen tilanteeseesi. Lisäksi on tärkeää tiedostaa, mitä seuraa, jos maksua ei suoriteta ajallaan. Myöhässä maksamisen seuraukset voivat olla merkittäviä ja johtaa lisäkuluihin sekä maksuhäiriömerkintöihin, jotka vaikuttavat luottotietoihisi negatiivisesti.

Mistä tunnistaa luotettavan lainantarjoajan?

Kun etsit pikalainaa, on tärkeää löytää luotettava lainantarjoaja. Luotonantajien toimintaa säännellään Suomessa tarkasti, mutta mitkä tekijät auttavat sinua erottamaan luotettavat tarjoajat muista? Seuraavassa käymme läpi kolme oleellista seikkaa, jotka auttavat valitsemaan turvallisesti.

 • Luotonantajarekisterin merkitys: Varmista, että lainanantaja on rekisteröitynyt luotonantajarekisteriin. Rekisteröinti tarkoittaa, että yritys on viranomaisten valvoma ja noudattaa lain vaatimuksia. Rekisteröityminen on lainantarjoajalle pakollista, ja rekisteröimättömän lainan myöntäminen voi johtaa luotonantajarikokseen.
 • Asiakaspalautteiden ja arvostelujen hyödyntäminen: Lue muiden asiakkaiden kokemuksia ja arvosteluja. Ne antavat arvokasta tietoa lainantarjoajan toimintatavoista ja palvelun laadusta. Positiiviset kokemukset ja avoin vuorovaikutus ovat merkkejä luotettavuudesta.
 • Todellisen vuosikoron vertailu lainatarjouksissa: Todellinen vuosikorko on avainasemassa lainojen kustannusten vertailussa. Se sisältää sekä koron että muut lainaan liittyvät kulut. Korkokaton myötä pikalainojen vuosikorot ovat laskeneet, mutta on silti tärkeää verrata lainojen kokonaishintoja ja maksuaikoja löytääksesi parhaan ja edullisimman tarjouksen.

Näin vertailet pikalainojen kuluja oikein

Kun etsit sopivaa pikalainaa, on tärkeää arvioida lainan kokonaiskustannuksia, ei ainoastaan lainan nimelliskorkoa. Lainan todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitopalkkiot. Vertaillessasi eri lainantarjoajien hintoja, varmista aina, että vertailet todellisia vuosikorkoja.

Piilokulujen tunnistaminen voi säästää sinulta paljon rahaa pitkässä juoksussa. Ole tarkkana esimerkiksi maksuvapaita kuukausia tai lainan lyhennystapoja koskevien sopimusehtojen kanssa. Nämä ehdot voivat merkitä lisäkuluja, jotka eivät näy päällisin puolin lainan markkinoinnissa.

Älä unohda vertailla erilaisten lainatuotteiden hintoja. Joustoluottojen ja muiden pikavippejä isompien lainojen todellinen vuosikorko voi olla huomattavasti matalampi, mutta niiden takaisinmaksuaika voi olla myös pidempi, mikä vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. Tarkastele lainatuotteita kokonaisuutena ja mieti, mikä lainatuote palvelee parhaiten tilannettasi ja tarpeitasi.

Korkojen ja kulujen ymmärtäminen

Lainan todellisen hinnan määrittämisessä on tärkeää ymmärtää, kuinka korkoja ja muita kuluja lasketaan. Todellinen vuosikorko antaa kattavan kuvan lainan vuotuisista kuluista, ja se sisältää kaikki lainanhoitoon ja -maksuun liittyvät maksut. Muista aina vertailla lainoja tämän mittarin avulla ja lue lainaehtoja huolellisesti, jotta et kohtaa yllättäviä kuluja laina-ajan kuluessa.

 • Lue lainaehdot huolellisesti.
 • Tarkista, minkälaisia kuluja lainaan sisältyy.
 • Vertaile todellisia vuosikorkoja lainojen välillä.

Pikalainan vaikutus henkilökohtaiseen talouteen

 • Lainan lyhennyksen suunnittelu ja budjetti: On tärkeää suunnitella pikalainan lyhentäminen huolella ja ottaa se osaksi kuukausibudjettia. Laina voi auttaa kattamaan yllättävät menot, mutta sen takaisinmaksu vaatii pitkäjänteistä talouden hallintaa.
 • Miten pikalaina vaikuttaa kuukausittaiseen rahankäyttöön: Kun valitset pikalainaa, tulee miettiä tarkasti, kuinka sen takaisinmaksu sopii kuukausittaiseen rahankäyttöön. Lyhyt takaisinmaksuaika voi merkitä korkeampia kuukausieriä, mikä saattaa vaatia säästöjä muissa menoissa.
 • Lainan takaisinmaksun pitkäaikaiset vaikutukset: Ajattele pikalainan pitkäaikaisempia vaikutuksia henkilökohtaiseen talouteen. Se voi vaikuttaa luottokelpoisuuteen ja kykyyn saada lainaa tulevaisuudessa, joten lainojen vertailu on tärkeää ennen hakemista.

Vältä ylivelkaantuminen – seuraa näitä vinkkejä

 • Velkaantumista ennaltaehkäisevät toimet: On tärkeää, että omasta taloudesta pidetään huolta ennakolta. Asiantunteva pikalaina vertailu voi olla ratkaiseva tekijä kohtuullisten ehtojen löytymisessä – näin saat yleiskuvan eri lainantarjoajien tarjouksista ja koroista sekä vältät ansaitsemattoman korkeat kustannukset.
 • Varasuunnitelman luominen taloudellisiin yllätyksiin: Varmista, että sinulla on säästössä puskurirahasto odottamattomia menoja varten. Pienlainan ottaminen äkillisessä rahapulassa tulisi olla viimeinen vaihtoehto, ja aina tulee ensin harkita muita rahoitusmuotoja tai varasuunnitelman käyttöä.
 • Aikaisempien lainojen hallinta ennen uuden lainan ottamista: Mikäli sinulla on jo olemassa olevia lainoja, on äärimmäisen tärkeää, että ne ovat hallinnassa ennen uuden velan ottamista. Pohdi tarvetta uudelle lainalle kriittisesti ja tee realistinen suunnitelma olemassa olevien velkojen maksamiseksi pois ennen uuden lainan harkitsemista.

Taloudellisen tilanteesi arviointi ennen lainanottoa

Luottotietojen tärkeys lainanhaussa on merkittävä tekijä, sillä ne vaikuttavat lainanmyöntäjän arvioon kyvystäsi hoitaa takaisinmaksu. On tärkeää tietää omat luottotiedot ennen lainahakemuksen tekemistä. Tämä auttaa hahmottamaan, minkälaisia lainasummia ja -ehtoja voit mahdollisesti saada.

Tulojen ja menojen kartoitus on tärkeää ollaksesi tietoinen taloutesi todellisesta tilasta. Kirjaa ylös kuukausittaiset tulosi sekä menosi, jotta näet, paljonko käytettävissä on varoja mahdolliseen lainan takaisinmaksuun. Äkillinen ja harkitsematon lainanotto voi johtaa taloudellisiin vaikeuksiin.

Ota lainaa harkitsevasti ja vertaile eri lainavaihtoehtoja. Pikalainojen korot ja kulut voivat vaihdella suuresti, joten lainavertailu auttaa löytämään edullisimman vaihtoehdon. Muista arvioida omaa maksukykyäsi realistisesti.

Budjetointi ja pikalainojen vertailu

Luo selkeä budjetti ja vertaa lainavaihtoehtoja huolellisesti. Huomioi lainan kokonaiskustannukset, joita ovat nimelliskorko sekä mahdolliset lainanhoitokulut. Tarkastele eri lainatarjousten todellista vuosikorkoa, ja muista, että parhaimmat ehdot saat usein kilpailuttamalla lainat. Vältä kiireellä tehtyjä päätöksiä, ja pohdi lainantarpeesi tärkeyttä.

 • Selvitä kaikki lainaan liittyvät kulut tarkkaan
 • Kilpailuta lainat useiden palveluntarjoajien kesken
 • Huomioi lainan takaisinmaksuaika ja oma taloudellinen tilanteesi

Lyhytaikainen rahoitustarve – onko pikalaina ratkaisu?

Kun rahoitustarve iskee odottamatta, pikalaina voi olla yksi harkinnan arvoinen vaihtoehto. Pientä ja lyhytaikaista, tyypillisesti 50 euron ja 1000 euron välillä olevaa summaa voi hakea helposti ja nopeasti, ja pikalainan saaminen onkin monesti kysymys vain minuuteista. Ennen pikalainan hakemista on tärkeää vertailla eri lainantarjoajien ehdot ja kustannukset huolellisesti, joka onnistuu muun muassa palvelullamme ‘Pikalaina vertailu’.

Vaihtoehtoisia rahoitusmuotoja pikalainoihin verrattuna ovat esimerkiksi perinteiset kulutusluotot ja luottokortit, joiden korkotasot voivat olla huomattavasti edullisemmat. Kuluttajan on hyvä tiedostaa pikalainojen korkea korkotaso verrattuna pankkilainoihin ja punnita tarkkaan rahoitustarpeensa suuruus sekä maksukykynsä.

Pikalainan etuja ovat nopeus ja vaivattomuus. Rahan tarve voi olla akuutti, ja tilanteet, kuten odottamattomat menot tai palkkapäivän odottelu, voivat pakottaa etsimään nopeita ratkaisuja. Riskejä kuitenkin liittyy etenkin lainaehtojen ja koron tarkkaan huomioimiseen. Korot voivat olla suuret ja lyhyet maksuajat voivat aiheuttaa ongelmia, mikäli takaisinmaksussa ei pysytä aikataulussa. Tärkeää on vertailla ja tutkia lainaehtoja huolella, jotta vältetään taloudelliset vaikeudet.

Minkä suuruisen pikalainan tarvitsen?

Kun pohdit pikalainan ottamista, on tärkeää selvittää rahoitustarpeesi mahdollisimman tarkasti. Pikalainaa haettaessa on hyvä arvioida, paljonko rahaa todellisuudessa tarvitset ja mihin tarkoitukseen. Ota huomioon, että pikalainan tulee olla ainoastaan lyhytaikainen ratkaisu äkilliseen rahantarpeeseen, ja se tulisi maksaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti.

Lainaamisen vaikutus tuleviin kuukausimenoihisi on olennainen tekijä lainasummaa harkitessasi. Tarkastele tämänhetkistä budjettiasi ja mieti, kuinka pikalainan kuukausittainen lyhentäminen vaikuttaa talouteesi. Älä ota suurempaa lainaa kuin mihin sinulla on varaa, jotta et ajautuisi taloudellisiin vaikeuksiin lainan takaisinmaksun myötä.

Valitse vastuullisesti lainasumman suuruus. Varmista, että ymmärrät lainaehtojen sisällön ja lainan kokonaiskustannukset ennen päätöstä. Tarkastele lainoja huolellisesti vertaillen eri lainantarjoajien korkoja ja muita kuluja. Pikalainojen korot ja kulut voivat vaihdella paljonkin, joten lainojen vertailu on paitsi vastuullista myös taloudellisesti järkevää.

Pikalainan hakuprosessin yksinkertaistaminen

 • Lainahakemuksen valmistelu: Ennen pikalainahakemuksen lähettämistä on suositeltavaa vertailla eri lainantarjoajien ehtoja huolellisesti. Varmista, että olet ymmärtänyt takaisinmaksuehdot, korot ja muut mahdolliset kulut. Täytettyäsi hakemuksen, tarkista tiedot kahdesti virheiden välttämiseksi.
 • Hakemusprosessin vaiheet selkeästi: Hakemusprosessi alkaa henkilötietojen antamisella ja voi edellyttää myös säännöllisten tulojen todistamista. Jotkin palveluntarjoajat tarjoavat nopean online-tunnistautumisen, mikä nopeuttaa prosessia. Lainapäätöksen ja rahojen siirron nopeus vaihtelee yhtiöittäin, joten tämäkin on syytä ottaa huomioon vertaillessasi vaihtoehtoja.
 • Miten nopeuttaa lainan saamista: Parhaat keinot nopeuttaa lainan saamista on valita lainapalvelu, joka tarjoaa automatisoidun hakuprosessin ja toimii ympärivuorokauden. Myös omien tietojen ja dokumenttien valmiina pitäminen nopeuttaa lainanhakua, ja usein ainakin henkilötunnus ja pankkitunnukset ovat tarpeen.

Pikalainojen vertailu – hyödynnä digitaalisia työkaluja

Kun etsit sopivinta pikalainaa, digitaaliset vertailutyökalut ovat korvaamattomia. Ne säästävät aikaa ja vaivaa tarjoamalla nopean yleiskuvan eri lainojen ominaisuuksista ja kustannuksista. Moderni lainalaskuri on tehokas tapa arvioida lainan kokonaiskuluja ja kuukausieriä, ja vertailusivustot puolestaan tarjoavat kattavan tiedon markkinoiden tarjonnasta. Hyvä vertailusivusto kokoaa yhteen paitsi lainojen korot ja kulut, myös käyttäjäarvostelut ja mahdolliset erikoistarjoukset.

Luotettavuus on vertailusivustoilla avainasemassa – valitse palvelu, joka päivittää tietonsa säännöllisesti ja tarjoaa läpinäkyvää tietoa lainaehtoista. Käyttämällä monipuolisia verkkotyökaluja varmistat, että saat parhaan mahdollisen kuvan pikalainojen ehdoista ja voit valita taloudellisesti järkevimmän vaihtoehdon.

Vertailusivustot ja niiden käyttö pikalainojen valinnassa

Suositukset siihen, miten löytää parhaat vertailusivustot:

 • Tarkista sivuston luotettavuus: päivittyykö tieto säännöllisesti ja onko ehdot esitetty selkeästi.
 • Hyödynnä käyttäjien arvosteluja: muiden kokemukset antavat lisätietoa palvelun toimivuudesta.
 • Vertaile kokonaiskustannuksia, ei pelkästään korkoa: todellinen vuosikorko huomioi myös muut lainan kulut.

Kirjoittajasta

Johanna on kokenut copywriter ja rahoitusalan asiantuntija, jolla on laaja tietämys lainoista ja rahaan liittyvistä aiheista. Johanna on kauppatieteiden kandidaatti, mikä on antanut hänelle vankan pohjan ymmärtää kuluttajien jokapäiväistä talousarkea. Hän on omistautunut jakamaan tätä tietoa yleisölle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Johanna Laine