Laina, joka myönnetään kaikille

Laina, joka myönnetään kaikille, tarjoaa mahdollisuuden rahoituksen saamiseen useille henkilöille, jotka ehkä muuten eivät sitä saisi. Tämä lainatyyppi on suunnattu erityisesti heille, joilla on vaikeuksia saada perinteistä pankkilainaa esimerkiksi puuttuvien vakuuksien vuoksi. Lainan hakuprosessi on yksinkertaistettu, ja päätökset myöntämisestä tehdään nopeasti, jotta apua tarvitsevat voivat saada tarvittavan rahoituksen ilman pitkää odotusta. Onko tällainen kuitenkaan nykypäivänä mahdollista Suomen lainamarkkinoilla?

Vertailutaulukko käyttävissä olevista palveluista

Suomessa ei nykypäivänä ole luotonantajia jotka myöntäisivät kaikille lainaa. Huomioithan, että et välttämättä saa positiivista luottopäätöstä ao. palveluista. On kuitenkin mahdollista että saat erilaisia tarjouksia eri palveluista, joten suosittelemme tekemään vertailua.

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo1 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.

Ymmärrä lainan ehdot

Lainanottajana on tärkeää ymmärtää lainasi ehdot perusteellisesti. Tämä auttaa sinua tunnistamaan piilokulut tai ylimääräiset maksut, jotka voivat ilmentyä laina-ajan kuluessa. Normaalisti, lainaehtoihin kuuluu korkoprosentti, maksuaikataulu ja mahdolliset seuraamukset myöhästyneistä maksuista.

On suositeltavaa, että luet läpi kaikki sopimustekstit huolellisesti ja varmistat, että ymmärrät kaikki lainan takaisinmaksua koskevat vaatimukset. Jos jokin osa ehdoista ei ole selvä, on järkevää keskustella asiasta lainanantajan kanssa ennen sopimuksen allekirjoittamista. Näin voit välttää odottamattomia taloudellisia haasteita tulevaisuudessa.

Lue myös

Lainojen tyypit

Lainat voidaan luokitella monin eri tavoin riippuen niiden ominaisuuksista ja tarkoituksista. Yleisimmät lainatyypit Suomessa sisältävät kulutusluotot, asuntolainat, ja opintolainat. Kulutusluotot ovat yleensä pienempiä summia, joita käytetään arkipäiväisten menojen kattamiseen tai yllättävien kulujen hoitoon. Asuntolainat ovat suurempia lainoja, joiden tarkoituksena on rahoittaa kiinteistön hankinta. Opintolainat puolestaan auttavat opiskelijoita kattamaan opintojen aikaisia kuluja.

Käyttöluotot ovat toinen yleinen lainatyyppi, joka tarjoaa joustavuutta rahoituksessa. Ne soveltuvat niille, jotka tarvitsevat rahoitusta nopeasti ja haluavat maksaa lainan takaisin lyhyessä ajassa. Autolainat, remonttilainat ja jälleenrahoituslainat kuuluvat myös yleisiin lainatyyppeihin, jotka mahdollistavat suurempien hankkeiden rahoittamisen erityistilanteissa.

 • Kulutusluotto: Pienet lainasummat, joustava takaisinmaksu.
 • Asuntolaina: Suuret lainasummat, pitkä takaisinmaksuaika.
 • Opintolaina: Opiskelijan taloudellinen tuki.
 • Käyttöluotot: Nopea rahoitus, lyhyet laina-ajat.

Kenelle lainat ovat tarkoitettu

Lainat ovat tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat taloudellista tukea ja täyttävät lainanantajan vaatimukset. Riippumatta siitä, oletko opiskelija, työssäkäyvä aikuinen tai eläkeläinen, voit olla oikeutettu lainaan, jos sinulla on säännölliset tulot ja puhtaat luottotiedot. Lainapalvelut tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja, jotka on suunniteltu vastaamaan eri elämäntilanteissa olevien ihmisten tarpeita.

On tärkeää ymmärtää, että lainan saaminen edellyttää vastuullisuutta ja kykyä hoitaa lainan takaisinmaksu sovitussa aikataulussa. Lainan käyttötarkoitus voi vaihdella henkilökohtaisista investoinneista äkillisiin menoihin tai suurempiin hankintoihin. Ennen lainan hakemista on suositeltavaa vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ja ehtoja, jotta löydät itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Lainan ottamisen edut

Lainan ottaminen voi olla hyödyllistä monissa tilanteissa. Se voi tarjota väliaikaisen ratkaisun taloudelliseen ahdinkoon, mahdollistaa suurempien hankintojen tekemisen tai auttaa yllättävien menojen kattamisessa. Joustavat maksuehdot ja eri lainavaihtoehdot mahdollistavat lainan räätlöinnin yksilöllisiin tarpeisiin sopivaksi.

On tärkeää muistaa, että lainaa harkittaessa on olennaista vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia. Vertailun avulla voit löytää edullisimman koron ja parhaat ehdot, jotka sopivat omaan taloudelliseen tilanteeseesi. Lainan avulla voi myös yhdistellä aikaisempia velkoja, mikä auttaa selkiyttämään talouden hallintaa ja vähentämään kuukausittaisia kuluja.

Miten lainaa haetaan

Lainan hakeminen on helppoja prosessi, jos tunnet oikeat vaiheet. Ensiksi, tutki eri lainantarjoajia verkossa ja vertaa heidän tarjoamiaan ehtoja ja korkoja. Varmista, että ymmärrät kaikki lainaan liittyvät kulut ja ehdot ennen hakemista.

Käy läpi oma taloudellinen tilanteesi. Arvioi tarkasti, pystytkö maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa. Tämän jälkeen voit täyttää lainahakemuksen netissä, joka yleensä vaatii henkilökohtaisten ja taloudellisten tietojen syöttämistä.

 • Tarkista lainan ehdot huolellisesti
 • Vertaile eri lainantarjoajien korkoja ja kuluja
 • Arvioi oma maksukyky

Laina-aikataulut ja maksuehdot

Lainan takaisinmaksuaika ja maksuehdot vaihtelevat lainanantajasta riippuen. On tärkeää huomata, että lainasopimuksen yksityiskohdat määrittelevät maksun määrän, maksuaikataulun ja mahdolliset myöhästymismaksut. Laina-aikataulut voivat vaihdella muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin. Lyhyemmissä lainoissa kuukausierät ovat tavallisesti suurempia, kun taas pidempiaikaisissa lainoissa maksut jakautuvat pidemmälle ajalle, mikä voi helpottaa talouden hallintaa.

Ennen lainan ottamista on suositeltavaa vertailla eri lainanantajien tarjoamia ehtoja. Tietoisuus korkoprosenteista, lainan kokonaiskustannuksista sekä mahdollisista lisämaksuista auttaa tekemään tietoon perustuvan päätöksen. Tarkista aina lainasopimuksen ehdot huolella ja varmista, että ymmärrät kaikki velvoitteet ja seuraukset, joita lainan ottamiseen liittyy.

Vinkkejä lainan valintaan

Lainan valinta voi olla monimutkainen prosessi, mutta oikean lähestymistavan avulla voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen. Ennen kuin sitoudut lainaan, on tärkeää ymmärtää lainan ehdot ja korot. Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua valitsemaan parhaan mahdollisen lainan.

 • Verrata eri lainantarjoajien tarjouksia huolellisesti. Kilpailuasetelma voi tarjota sinulle parempia ehtoja.
 • Tarkista lainan korko ja muut kulut. Matalampi korko merkitsee yleensä edullisempaa lainaa pitkällä tähtäimellä.
 • Harkitse lainan takaisinmaksuaikaa. Lyhyempi takaisinmaksuaika voi vähentää kokonaiskustannuksia, mutta suuremmat kuukausierät saattavat rasittaa talouttasi.

Muista, että lainaa valitessasi on tärkeää arvioida oma taloudellinen tilanteesi ja miettiä, kuinka paljon voit todella maksaa kuukausittain takaisin ilman, että se vaarantaa muut taloudelliset sitoumuksesi.

Lainan kustannukset

Lainanottaminen sisältää aina tiettyjä kustannuksia, jotka on tärkeä ymmärtää ennen lainan hakemista. Lainasumman lisäksi, lainanhakija kohtaa usein muitakin maksuja, kuten korkoja ja mahdollisesti muita hallinnollisia kuluja. Korko on lainan hinta, joka ilmoitetaan prosentteina ja se voi vaihdella suuresti lainanantajasta riippuen.

Korkojen lisäksi, laina voi sisältää avausmaksun, tilinhoitomaksuja sekä myöhästymismaksuja, jos maksuja ei suoriteta ajallaan. On tärkeää tutkia ja vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti, jotta löytää itselleen sopivimman ja kustannustehokkaimman lainaratkaisun. Lainaehdot voivat vaihdella suuresti, ja pienetkin eroavaisuudet koroissa tai muissa kuluissa voivat vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin pitkällä aikavälillä.

Lainan takaisinmaksu

Kun otat lainan, on tärkeää suunnitella sen takaisinmaksu huolellisesti. Takaisinmaksu vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseesi pitkään, ja hyvä suunnitelma auttaa välttämään taloudellisia vaikeuksia. Maksuaikataulun ymmärtäminen ja noudattaminen on avainasemassa.

Seuraavat vaiheet auttavat sinua hallitsemaan lainan takaisinmaksua:

 • Selvitä tarkasti kuukausierän suuruus ja maksupäivät lainasopimuksesta.
 • Aseta muistutuksia maksupäivistä, jotta et unohtaisi suorittaa maksua ajallaan.
 • Varmista, että tililläsi on riittävästi varoja ennen jokaista eräpäivää.

Kun noudatat sovittua maksuaikataulua, lainan takaisinmaksu sujuu ongelmitta ja voit välttyä mahdollisilta myöhästymismaksuilta tai muilta seuraamuksilta.

Lainavertailun hyödyt

Lainavertailupalvelut tarjoavat arvokasta apua lainaa etsiville henkilöille. Vertailun avulla on mahdollista löytää nopeasti ja vaivattomasti markkinoiden edullisimmat ja parhaiten sopivat lainavaihtoehdot. Lainavertailu säästää aikaa, sillä se kokoaa yhteen eri lainantarjoajien tarjoukset, jolloin asiakkaan ei tarvitse itse käydä läpi lukuisia eri sivustoja ja lainaehtoja.

Toinen merkittävä etu lainavertailussa on sen kyky tuoda esiin eri lainojen kustannukset selkeästi ja ymmärrettävästi. Tämä auttaa kuluttajia tekemään tietoisia päätöksiä, vertailemaan erilaisia laina-aikoja ja -summia, ja valitsemaan taloudellisesti järkevimmän vaihtoehdon omiin tarpeisiinsa.

Mitä ottaa huomioon lainaa hakiessa

Kun harkitset lainan hakemista, tärkeintä on arvioida omaa taloudellista tilannettasi realistisesti. Ymmärrä, kuinka paljon lainaa todella tarvitset ja mitä pystyt kuukausittain maksamaan takaisin ilman, että taloutesi joutuu liian suureen paineeseen.

Tarkista lainaehtoja huolellisesti ja vertaile eri lainantarjoajien tarjouksia. Koron lisäksi on olennaista tietää lainan muut kustannukset, kuten avausmaksut ja mahdolliset tilinhoitopalkkiot. Valitse laina, joka sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Muista, että lainan ottamisessa on aina riskejä. Pidä mielessä pitkän aikavälin seuraukset ja harkitse jokaista vaihtoehtoa tarkasti.

Asiakaspalvelu ja tuki laina-asioissa

Kun kohtaat kysymyksiä tai tarvitset apua laina-asioidesi kanssa, on tärkeää, että saat nopeaa ja asiantuntevaa palvelua. Meidän asiakaspalvelumme on täällä auttaakseen sinua kaikissa lainaan liittyvissä pulmatilanteissa. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostitse tai live-chatin kautta.

Asiakaspalvelumme henkilökunta on koulutettu vastaamaan lainapalveluihimme liittyviin kysymyksiin selkeästi ja ymmärrettävästi. He auttavat sinua mielellään löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun, oli kyse sitten lainaehdoista tai maksuaikataulusta.

Lainojen kilpailuttaminen

Kun etsit sopivaa lainaa, kilpailuttaminen on tehokas tapa varmistaa parhaat ehdot ja korkotarjoukset. Kilpailuttamalla lainat, asiakas voi saada kattavan kuvan markkinoiden vaihtoehdoista ja löytää taloudellisesti järkevimmän ratkaisun.

Vaikka lainojen kilpailuttaminen voi tuntua työläältä, se on pitkällä tähtäimellä kannattavaa. Monet lainanantajat ja välittäjät tarjoavat palveluita, joiden avulla lainojen vertailu on helppoa. Tässä muutama vinkki, miten aloittaa:

 • Vertaile lainojen korkoja ja muita ehtoja.
 • Etsi palveluita, jotka tarjoavat vertailutyökaluja netissä.
 • Tarkista lainaehtojen joustavuus ja mahdolliset lisäkulut.

Hyvin kilpailutettu laina voi säästää merkittäviä summia pitkässä juoksussa, joten on tärkeää käyttää aikaa ja vaivaa parhaan tarjouksen löytämiseksi.