Vakuudellinen laina – Turvallinen valinta rahoitustarpeisiin

Vakuudellinen laina on rahoitusratkaisu, jossa lainan vakuudeksi asetetaan jonkin omaisuuden arvo. Vakuuksien käyttö lainasopimuksessa lisää luottamusta lainanottajan ja lainanantajan välillä, ja mahdollistaa usein edullisemmat lainaehdot. Tällaisen lainan hankkiminen voi olla viisas päätös, kun tarvitset varmaa ja suunniteltua rahoitusta merkittäviin hankintoihin tai investointeihin.

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo1 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.

Kirjoittajasta

Johanna on kokenut copywriter ja rahoitusalan asiantuntija, jolla on laaja tietämys lainoista ja rahaan liittyvistä aiheista. Johanna on kauppatieteiden kandidaatti, mikä on antanut hänelle vankan pohjan ymmärtää kuluttajien jokapäiväistä talousarkea. Hän on omistautunut jakamaan tätä tietoa yleisölle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Johanna Laine

Vakuudellisen lainan perusteet yksinkertaisesti selitettynä

 1. Lainan luonne ja sopimusehdot: Vakuudellista lainaa harkitessasi on tärkeää ymmärtää sen perusta – kyseessä on sopimus, jossa lainanantaja antaa rahoja lainanottajalle tämän antaessa vastineeksi vakuuden. Vakuus voi olla kiinteistö, kuten asunto, tai muu arvokas omaisuus. Sopimusehdoissa määritellään lainan ehdot, kuten takaisinmaksuaikataulu ja korkoprosentti.
 2. Korkojen vaikutus lainan kokonaiskustannuksiin: Korko on lainan hinnan keskeinen tekijä. Se määrittää, paljonko ylimääräistä maksat lainan pääoman lisäksi. Koron suuruus voi vaihdella, ja se voi olla kiinteä tai vaihtuva. On äärimmäisen tärkeää verrata eri lainantarjoajien korkotasoja ja selvittää todellisen vuosikoron suuruus, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut.
 3. Vakuudet lainan turvana: Vakuus antaa lainanantajalle turvaa, mikäli lainanottaja ei pystykään hoitamaan lainavelvoitteitaan. Vakuuden arvon täytyy olla riittävä kattamaan lainasumma korkoineen. Mikäli lainanottaja ei suoriudu velan maksusta, lainanantaja voi ottaa vakuuden hallintaansa ja myydä sen saadakseen saatavansa takaisin.

Laina-aika ja sen vaikutus takaisinmaksuun

Laina-ajan pituus on keskeinen tekijä, kun arvioidaan lainan kokonaiskustannuksia. Mitä pidempi laina-aika, sitä alhaisempi voi olla kuukausierä, mutta samalla korkokulut kasvavat koko laina-ajan pidentymisen myötä. On tärkeätä huomata, että lyhyempi laina-aika johtaa usein korkeampiin kuukausieriin, mutta vähentää kokonaiskustannuksia, sillä korkoa kertyy vähemmän.

 • Laina-ajan merkitys kokonaiskustannuksiin: Lyhyempi laina-aika tarkoittaa korkeampia kuukausieriä, mutta säästää koroissa pidemmän päälle.
 • Lyhennysvaihtoehtojen vertailu: Annuiteettilaina, tasaerälaina ja tasalyhennyslaina. Jokainen vaihtoehto soveltuu eri tilanteisiin ja vaikuttaa siihen, kuinka paljon korkoa ehtii kertymään.

Eri lyhennysvaihtoehtojen ymmärtäminen auttaa valitsemaan parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseen sopivan tavan. Annuiteettilainassa maksuerät pysyvät samoina, kun taas tasalyhennyslainalla lainapääoma pienenee nopeammin ja kokonaiskorkokustannuksia kertyy vähemmän.

Varhainen takaisinmaksu voi olla viisas taloudellinen päätös, jos siihen on mahdollisuus. Se voi vähentää korkokustannuksia merkittävästi. On kuitenkin tärkeä selvittää lainasopimuksen ehdot etukäteen; jotkut lainanantajat saattavat periä lisämaksuja varhaisesta takaisinmaksusta.

Varhainen takaisinmaksu ja sen ehdot:

 • Varmista mahdolliset lisäkustannukset tai sakot ennen varhaista takaisinmaksua.
 • Arvioi säästämäsi korkokulut varhaisen takaisinmaksun hyötynä.

Vakuudelliset vaihtoehdot – Millaisia vakuuksia lainanmyöntäjät vaativat?

Yleisimmät vakuustyypit ovat takaukset ja reaalivakuudet. Takaus merkitsee sitä, että kolmas osapuoli eli takaaja sitoutuu hoitamaan lainan, mikäli lainanottaja ei siihen pysty. Reaalivakuuksia taas ovat omaisuus, kuten kiinteistöt tai arvoesineet, jotka toimivat lainan vakuutena. Näiden avulla lainanantaja voi riskittömämmin myöntää lainan, sillä hänellä on oikeus takavarikoida vakuutena olevat omaisuuserät, jos lainanhoito epäonnistuu.

Reaalivakuuksien arvonmääritys on keskeinen vaihe lainaa hakiessa. Lainanantaja arvioi vakuuden arvon ja päättää sen perusteella lainan määrän. Korkeamman arvoinen vakuus saattaa mahdollistaa suuremman lainasumman ja paremmat lainaehdot. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota muun muassa omaisuuden kuntoon, markkina-arvoon ja nopeuteen, jolla omaisuus voitaisiin muuttaa rahaksi tarpeen vaatiessa.

Vakuuden merkitys lainan saamisessa voi olla ratkaiseva. Vakuudet vähentävät lainanantajan riskiä ja voivat näin alentaa lainan kustannuksia. Ilman vakuuksia myönnetyt lainat ovat yleensä korkeampikorkoisia ja niiden ehdot tiukempia. Vakuudet ovat myös keino osoittaa lainanantajalle maksukykyä ja vakavuutta lainasitoumukseen.

Reaalivakuudet – Mitä ovat ja milloin ne ovat hyödyllisiä?

Reaalivakuudet ovat lainanmyöntäjälle konkreettista turvaa antavaa omaisuutta. Ne ovat hyödyksi erityisesti silloin, kun lainanottajan maksukykyä tai luottokelpoisuutta ei voida varmasti arvioida. Esineiden, kuten autojen tai kiinteistöjen, lisäksi reaalivakuudeksi voidaan käyttää esimerkiksi talletuksia tai arvopapereita. Lainaehdoissa kannattaa huomioida:

 • Reaalivakuuden arvo
 • Lainasumma suhteessa vakuuden arvoon (lainakate)
 • Omaisuuden muuntovalmius likvideiksi varoiksi

Lainaehtojen vertailu – Mistä tiedät saatko parhaan tarjouksen?

Lainatarjousten vertailu voi aluksi tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, mutta oikeanlainen lähestyminen muuttaa sen hedelmälliseksi prosessiksi. Kun vertaat lainaehtoja, painota erityisesti korkoa, takaisinmaksuaikataulua sekä lainan kokonaiskustannuksia, mukaan lukien mahdolliset piilokulut ja veloitukset.

 • Vertaile lainasumman ja laina-ajan suhteen tasapainoa
 • Huomioi lainojen korot ja muu kustannusrakenne
 • Arvioi mahdolliset lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta koituvat kulut
 • Pohdi lainan joustavuutta mahdollisten elämänmuutosten varalta

Vertailun tekeminen ei ainoastaan anna sinulle parasta käsitystä markkinoiden tarjonnasta, vaan myös säästää pitkällä tähtäimellä rahaa. Hyödynnä vertailun teossa erilaisia online-lainavertailupalveluita, jotka tarjoavat yksityiskohtaiset tiedot eri lainatuotteista ja niiden ehdoista. Tämän avulla voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen ja välttää epäedulliset lainaratkaisut. Muista, että vertailun tekeminen ja oikean lainatuotteen valinta on investointi taloudelliseen tulevaisuuteesi.

Luotonmyöntäjän valinnan vaikutus lainan kustannuksiin

Kun etsit sopivaa vakuudellista lainaa, eri luotonantajatyypit tarjoavat erilaisia etuja. Pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat asiakkaista tarjoten ainutlaatuisia korkoja ja ehtoja, jotka voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin merkittävästi. Vertaile rauhassa lainaehtoja ja arvioi, miten ne vastaavat henkilökohtaista taloudellista tilannettasi.

Laina-ajan pituus vaikuttaa suoraan maksamaasi korkomäärään: pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä enemmän korkokustannuksia, vaikka kuukausittaiset lyhennykset ovatkin pienempiä. Korko puolestaan määrittelee lainasi kalleuden – kiinteä korko pitää maksut ennustettavina, kun taas vaihtuva korko voi tarjota säästöjä lyhyellä tähtäimellä mutta kantaa myös riskin korkojen noususta.

 • Tarkista lainan todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut.
 • Valitse lyhennystapa, joka sopii parhaiten taloudellisiin tarpeisiisi.
 • Kiinnitä huomiota mahdollisiin lisäkuluihin, kuten tilinhoito- tai avausmaksuihin.

Kilpailukykyinen lainatarjous erottuu edukseen transparenteissa ehdoissaan ja kohtuullisessa kokonaishinnassa. Muista, että halvin lainatarjous paperilla ei välttämättä ole paras pitkällä tähtäimellä, kun otetaan huomioon kaikki lainanhoitokustannukset ja henkilökohtainen maksukyky.

Korkojen maailma – Kiinteä vai vaihtuva korko?

Korkotyypin valinta on yksi tärkeimmistä päätöksistä lainaa otettaessa. Korko vaikuttaa suoraan lainan kokonaiskustannuksiin ja kuukausieriin. On tärkeää tunnistaa kaksi päätyyppiä: kiinteäkorkoiset ja vaihtuvakorkoiset lainat. Kiinteässä korossa maksuerän suuruus pysyy samana koko laina-ajan, kun taas vaihtuvakorkoisessa lainassa korko mukautuu markkinatilanteen mukaan, mikä voi johtaa kuukausierän suuruuden vaihteluun.

Markkinatilanteen seuraaminen on kriittistä, etenkin vaihtuvakorkoisten lainojen kanssa. Korkotason nousu tai lasku heijastuu suoraan takaisinmaksueriin, joten lainanottajan on hyvä ymmärtää, mitä mahdollisia muutoksia korkotasoissa voi esiintyä laina-ajan kuluessa. Tämä edellyttää aktiivista perehtymistä nykyisiin ja odotettavissa oleviin taloudellisiin olosuhteisiin.

Kiinteän ja vaihtuvan koron välillä valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten taloudellinen tilanne, henkilökohtaiset mieltymykset ja riskeihin suhtautuminen. Kiinteä korko tarjoaa ennustettavuutta ja turvaa korkotason nousulta, mutta vaihtuva korko puolestaan mahdollistaa hyödynnän, jos korkotaso laskee. Eri lainavaihtoehtojen vertailu ja niiden kulujen huolellinen tutkiminen on suositeltavaa ennen lopullista päätöstä.

Lainan lyhentämisen strategiat – Mikä sopii sinulle?

Kun otat vakuudellista lainaa, sinun tulee suunnitella lainan takaisinmaksu huolellisesti. Lainan lyhentämisen tapoja on monia, ja sopivimman strategian valinta riippuu omista taloudellisista olosuhteistasi ja tavoitteistasi. Tässä käymme läpi yleisimmät lyhennysstrategiat, jotta voit tehdä tietoon pohjautuvan päätöksen.

 • Annuiteettilaina: Tämä lyhennystapa tarkoittaa, että maksat lainaa takaisin samansuuruisissa erissä koko laina-ajan. Se tuo ennustettavuutta talouden suunnitteluun, mutta lainan alussa suuri osa maksuerästä voi mennä koron maksuun.
 • Tasaerälaina: Tässä lyhennystavassa maksuerän suuruus pysyy samana, mutta laina-aika voi pidentyä, jos lainan korko nousee. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat pitää kuukausittaiset maksut tasaisina.
 • Tasalyhennyslaina: Tasalyhennyslaina tarkoittaa, että lainan pääomaa lyhennetään joka kuukausi samalla summalla. Korkokulut pienenevät lainapääoman mukana, jolloin velkarasitus kevenee nopeammin.

Valitessasi lyhennysstrategiaa, ole tietoinen siitä, että lyhennystavan valinta vaikuttaa lainasi kokonaiskustannuksiin ja eräpäivien määrään. Kannattaa tutustua huolellisesti eri lyhennystapojen hyötyihin ja haittoihin, jotta löydät budjettiisi ja elämäntilanteeseesi parhaiten sopivan ratkaisun.

Muistathan, että lainojen vertailu ja niiden ehtojen huolellinen tarkastelu ovat tärkeitä askelia lainasopimuksen solmimisessa. Älä kiirehdi päätöksen teossa, vaan käytä aikaa parhaan mahdollisen vaihtoehdon löytämiseen. Lainakustannusten vertailupalvelut voivat olla tässä avuksi.

Tasalyhennyslaina – Nopeampi tapa päästä veloista eroon?

Tasalyhennyslainan olennainen piirre on, että lainan lyhennysosa pysyy samana koko laina-ajan. Tämän ansiosta lainan pääoma vähenee tasaisesti ja velan korkokulut laskevat ajan myötä, mikä voi tehdä tästä lyhennystavasta kustannustehokkaan vaihtoehdon velkojen maksussa.

Kun harkitset tasalyhennyslainaa, on tärkeää selvittää omat taloudelliset tavoitteesi: onko tärkeämpää päästä eroon veloista nopeammin vai pienentää kuukausittaisia maksueriä? Tasalyhennyslaina on yleensä järkevä vaihtoehto silloin, kun toiveena on velan nopea pienentäminen ja on valmis maksamaan alussa suurempia maksueriä.

 • Vaihtoehtoja tasalyhennyslainalle ovat annuiteettilaina ja tasaerälaina.
 • Annuiteettilainassa maksuerä pysyy samansuuruisena, mutta korkojen osuus kasvaa lainapääoman pienentyessä.
 • Tasaerälainassa maksuerät koostuvat tasaisesta lyhennysosasta ja viitekoron mukaan vaihtelevista korko-osuuksista, mikä voi johtaa maksuerien suuruuden vaihteluun.

Ennen lainapäätöstä on suositeltavaa vertailla eri lainavaihtoehtoja ja niiden kuluja. Asiantunteva lainavertailu auttaa valitsemaan oman taloudellisen tilanteen kannalta parhaan ratkaisun.

Viivästyskorot ja niiden välttäminen – Hyödyllisiä vinkkejä

 • Viivästyskoron seuraukset: Viivästyskorko on korvausta, joka kertyy, mikäli lainan eräpäivään mennessä ei lyhentämistä tai korkoa ole maksettu. Se voi johtaa merkittävään velan kasvuun ja taloudelliseen stressiin. Kyseessä on siis kannustin maksaa laina ajallaan.
 • Kuinka välttää viivästyskorot: Parhain tapa välttää viivästyskorko on suunnitella taloutta huolellisesti. Varmista että ymmärrät lainan ehdot ja eräpäivät. Korosta ajoissa, jos koet vaikeuksia maksun suorittamisessa ja pyri sopimaan uusista maksuehdoista.
 • Neuvottelu maksuaikatauluista: Ole aktiivinen ja ota yhteyttä lainanantajaan hyvissä ajoin ennen maksuvaikeuksien ilmenemistä. Monet lainanantajat suhtautuvat myötämielisesti maksuaikataulun uudelleen järjestämiseen, jos olet avoin tilanteestasi ja maksukyvystäsi. Lykkäystä lainan maksuun tai muutosta lyhennysohjelmaan voi olla mahdollista neuvotella.

Lainan uudelleenjärjestely – Voiko vakuudellista lainaa neuvotella uusiksi?

Lainaehdot ovat usein neuvoteltavissa, ja se pätee myös vakuudellisiin lainoihin. Uudelleenjärjestelyn mahdollisuudet riippuvat niin lainanottajan taloudellisesta tilanteesta kuin lainanantajankin politiikasta. Jos maksukyky on heikentynyt tai markkinakorot ovat laskeneet, kannattaa neuvotteluihin varautua kattavalla suunnitelmalla ja osoittaa, miksi uudelleenjärjestely on molemmille osapuolille hyödyllinen.

Lainan uudelleenjärjestelyn hyödyt voivat olla merkittäviä. Se voi alentaa kuukausierää, pidentää maksuaikaa, ja parhaimmillaan johtaa korkomäärän vähenemiseen. Tämä voi helpottaa talouden hallintaa ja vähentää maksuvaikeuksien riskiä, mutta lainaneuvottelut voivat myös mahdollistaa parempien ehtojen saamisen nykytilanteessa.

Menettely uudelleenjärjestelyssä alkaa yhteydenotolla lainanantajaan. Ole valmis esittämään nykyinen taloustilanteesi ja mieluiten myös ehdotus uusista lainaehdoista. Huomioi, että lainanantaja voi vaatia uusia vakuuksia tai takaajia, erityisesti jos taloudellinen tilanteesi on heikentynyt.

Takaukset ja muut vaihtoehtoiset vakuudet

Takaajien ja muiden vaihtoehtoisten vakuuksien rooli voi korostua lainan uudelleenjärjestelyssä. Takaaja tai muu vakuus antaa lainanantajalle lisäturvaa ja voi olla avainasemassa, kun neuvotellaan lainan ehtojen muuttamisesta. On tärkeää tarkastella vaihtoehtoja ja niiden ehtoja huolellisesti.

 • Takaajat: henkilö tai taho, joka sitoutuu maksamaan lainan, jos lainanottaja ei pysty suoriutumaan velvoitteistaan.
 • Reaalivakuudet: omaisuutta, kuten kiinteistö tai arvokas esine, joka toimii lainan vakuutena.
 • Kompensointi: mahdollisuus käyttää vastavakuuksia lainaneuvotteluissa.

Miten takaaja voi vaikuttaa lainasi ehtoihin ja kustannuksiin?

 • Takaajan vastuut: Takaaja on henkilö, joka sitoutuu maksamaan lainan takaisin, mikäli lainanottaja ei kykene siihen itse. Takaajan olemassaolo voi parantaa lainaehdoja, kuten alentaa korkoprosenttia, sillä lainanantajan riski pienenee.
 • Riskit takaajalle: Takaus sisältää riskin takaajalle. Jos lainanottaja ei pysty suoriutumaan maksuistaan, vastuu siirtyy takaajalle. On tärkeää, että takaaja ymmärtää velvollisuutensa ja mahdolliset seuraamukset ennen takauksen hyväksymistä.
 • Takauksen merkitys lainahakemuksessa: Takauksen antaminen voi olla edellytys sille, että lainaa myönnetään tai se voi parantaa lainan ehtoja, esimerkiksi alentamalla lainan korkoa tai lisäämällä lainasummaa. Lainanantaja arvioi takauksen arvoa lainapäätöstä tehdessään.

Vakuudellinen laina yrityksille – Erityispiirteet ja edut

Kun yritys kasvaa ja kehittyy, voi ulkopuolinen rahoitus muodostua välttämättömäksi investointeja, laajentumista tai päivittäistä kassanhallintaa varten. Vakuudellinen laina on yksi monista rahoitusvaihtoehdoista yrityksille, joka tarjoaa monenlaisia etuja. Tässä käsittelyssä perehdymme vakuudellisen yrityslainan luonteeseen sekä siihen, miksi se saattaa olla paras vaihtoehto yrityksellenne.

 • Yrityslainojen vakuusvaatimukset: Lainaajan on usein esitettävä lainanantajalle vakuus, kuten kiinteistö tai muu arvokas omaisuus. Vakuuden tarkoitus on taata lainanantajalle lainan takaisinmaksu, mikäli yritys ei pystyisi täyttämään velvoitteitaan. Vakuus luo luottamusta lainasuhdetta kohtaan ja voi alentaa lainan korkoa, koska riski lainanantajalle pienenee.
 • Vakuudellisten yrityslainojen edut: Mainitun korkoedun lisäksi, vakuudellinen yrityslaina voi tarjota pidemmän maksuajan ja suuremman lainamäärän kuin vakuudeton laina. Lisäksi vakuudellisella lainalla voi olla verotuksellisia etuja, kuten korkojen vähentäminen verotuksessa.
 • Vakuudellisen yrityslainan hakuprosessi: Lainan hakeminen vaatii huolellisuutta ja tarkkaa suunnittelua. Prosessi alkaa arvioimalla yrityksen taloudellista tilannetta ja tarvetta lainalle. Tämän jälkeen valitaan sopivin lainatuote ja kerätään tarvittavat asiakirjat vakuuden todistamiseksi. Prosessi huipentuu neuvotteluihin lainanantajan kanssa, jossa käydään läpi lainan ehdot, kuten korko, takaisinmaksuajat ja mahdolliset lisäkustannukset.

Kirjoittajasta

Johanna on kokenut copywriter ja rahoitusalan asiantuntija, jolla on laaja tietämys lainoista ja rahaan liittyvistä aiheista. Johanna on kauppatieteiden kandidaatti, mikä on antanut hänelle vankan pohjan ymmärtää kuluttajien jokapäiväistä talousarkea. Hän on omistautunut jakamaan tätä tietoa yleisölle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Johanna Laine