Lainaa 500–60 000 €

Onko sinulla tarvetta lainalle? Esittelemme eri lainavaihtoehtoja ja annamme vinkkejä oikean lainan löytämiseen.

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo1 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.

Lue myös

Ymmärrä lainatyypit

Lainoja on monenlaisia, ja jokaisella lainatyypillä on omat ominaisuutensa ja ehtonsa. On tärkeää ymmärtää eri lainatyypit, jotta voit valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Esimerkiksi kulutusluotot ja pikavipit eroavat toisistaan monin tavoin. Kulutusluotot ovat yleensä suurempia ja niillä on pidempi takaisinmaksuaika, kun taas pikavipit ovat pienempiä lainoja, jotka tulee maksaa takaisin lyhyessä ajassa.

Seuraavassa on esiteltynä joitakin yleisimpiä lainatyyppejä ja niiden ominaispiirteitä:

 • Kulutusluotot: Kulutusluotto on joustava laina, joka voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen. Lainasummat vaihtelevat ja takaisinmaksuaika on yleensä pidempi kuin pikavipeillä.
 • Pikavipit: Pikavipit ovat pieniä, nopeita lainoja, joilla on lyhyt takaisinmaksuaika. Ne ovat hyviä vaihtoehtoja äkillisiin rahantarpeisiin, mutta niiden korot ovat yleensä korkeampia.
 • Joustoluotot: Joustoluotto on eräänlainen luottotili, josta voit nostaa rahaa tarpeesi mukaan. Maksettavaa kertyy vain nostetusta summasta, ja voit maksaa lainan takaisin omaan tahtiisi.
 • Asuntolainat: Asuntolainat ovat pitkäaikaisia lainoja, joilla rahoitetaan asunnon ostoa. Ne ovat suuria lainoja, joilla on alhaiset korot ja pitkä takaisinmaksuaika.
 • Opintolainat: Opintolainat ovat tarkoitettu opiskelijoille kattamaan opiskelun aikaiset kustannukset. Niillä on yleensä edulliset korot ja joustavat takaisinmaksuehdot.

Lainatyyppien ymmärtäminen auttaa sinua tekemään informoidun päätöksen ja löytämään lainan, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Laina-aikojen vertailu

Laina-aika on yksi merkittävimmistä tekijöistä, kun pohdit lainan ottamista. Se vaikuttaa suoraan kuukausittaisiin takaisinmaksuihin sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Pidempi laina-aika voi helpottaa talouden hallintaa pienempien kuukausierien myötä, mutta toisaalta se tarkoittaa usein korkeampia kokonaiskuluja koron kertymisen vuoksi.

Lyhyempi laina-aika puolestaan tarkoittaa suurempia kuukausittaisia maksueriä, mutta usein edullisempia kokonaiskustannuksia. Lyhyemmällä laina-ajalla laina saadaan maksettua pois nopeammin, mikä vähentää koron kertymistä ja siten lainan kokonaiskuluja.

On hyvä huomio, että laina-aika vaikuttaa myös lainan korkoon. Tyypillisesti pidemmän laina-ajan lainoissa korot ovat korkeampia, sillä lainanantajan riski kasvaa ajan myötä. Toisaalta, jos taloudellinen tilanne on vakaalla pohjalla ja kuukausittaiset tulot ovat säännölliset, lyhyempi laina-aika ja suuremmat kuukausierät voivat olla järkevä ratkaisu.

Laina-aikojen vertailu ja oman taloudellisen tilanteen realistinen arviointi ovat avainasemassa, kun etsit itsellesi sopivinta lainaa. Tämä auttaa sinua löytämään tasapainon kuukausittaisten maksuerien ja kokonaiskustannusten välillä, ja varmistamaan, että lainan takaisinmaksu ei muodostu taakaksi.

Lainan hakuprosessi

Lainan hakuprosessi voi vaihdella merkittävästi eri lainantarjoajien kesken. Jotkut palvelut tarjoavat lähes välittömän lainapäätöksen, kun taas toiset käyvät hakemuksia läpi manuaalisesti, mikä voi kestää pidempään. On tärkeää olla tietoinen hakuprosessin eri vaiheista ja varautua mahdollisiin viivästyksiin.

Hakuprosessi alkaa yleensä tarvittavien tietojen keräämisellä. Lainantarjoajat pyytävät usein tietoja taloudellisesta tilanteestasi, kuten tuloistasi, menoistasi ja mahdollisista muista veloistasi. Lisäksi saatetaan pyytää tietoja työtilanteestasi ja muista talouteesi vaikuttavista tekijöistä. Tietojen kerääminen ennen hakemuksen täyttämistä voi nopeuttaa prosessia ja vähentää virheiden mahdollisuutta.

Useimmat lainantarjoajat tarjoavat mahdollisuuden täyttää lainahakemus verkossa. Verkossa täytettävä hakemus on kätevä, ja se säästää aikaa. Hakemuksen täyttämisen jälkeen se käsitellään lainantarjoajan toimesta. Joissakin palveluissa käsittely on automatisoitu ja saat lainapäätöksen välittömästi, kun taas toisissa palveluissa hakemus käsitellään manuaalisesti, mikä voi kestää muutaman päivän.

Kun lainapäätös on tehty, sinulle ilmoitetaan päätöksestä. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen sinulle lähetetään lainasopimus allekirjoitettavaksi. Lainasopimuksen allekirjoittaminen ja palauttaminen on viimeinen vaihe ennen lainan myöntämistä ja rahojen siirtämistä tilillesi.

On suositeltavaa tutustua huolellisesti lainaehtoihin ennen sopimuksen allekirjoittamista. Näin varmistat, että ymmärrät kaikki lainan ehdot ja sitoumukset.

Kuinka lainan korko määräytyy?

Lainan korko on keskeinen tekijä, joka vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin ja kuukausittaisiin takaisinmaksuihin. Koron määräytymisessä on monia muuttujia, joista tärkeimpiä ovat luottoluokitukset, lainan määrä ja laina-aika.

Luottoluokitukset: Luottoluokitus on arvio lainanhakijan kyvystä maksaa laina takaisin. Korkeampi luottoluokitus voi johtaa alhaisempaan korkoon, sillä lainanantajan riski arvioidaan pienemmäksi. Toisaalta, matalampi luottoluokitus voi nostaa lainan korkoa.

Lainan määrä: Lainan määrä vaikuttaa myös koron määräytymiseen. Suurempien lainojen kohdalla korko voi olla alhaisempi kuin pienempien lainojen kohdalla, mutta tämä ei ole aina sääntö.

Laina-aika: Laina-aika on myös merkittävä tekijä koron määräytymisessä. Pitkä laina-aika voi korottaa lainan korkoa, koska lainanantajan riski kasvaa ajan myötä.

Ymmärrä koron vaikutus

On tärkeää ymmärtää, miten korko vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Lainan korko määräytyy usein vuosittain, ja se lisätään lainan pääomaan. Tämä tarkoittaa, että mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän korkoa kertyy. Korkokulut voivat kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi, joten on viisasta valita laina, joka tarjoaa kilpailukykyisen koron ja sopivan laina-ajan.

Koron määräytymiseen vaikuttaa myös lainan tyyppi ja lainanantajan oma korkopolitiikka. On suositeltavaa vertailla eri lainatarjoajien korkoja ja ehtoja ennen lainapäätöksen tekemistä, jotta voit valita edullisimman ja omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan lainan.

Vinkkejä lainan lyhentämiseen

Lainan lyhentäminen voi joskus tuntua haastavalta. Kuitenkin oikeanlaisella suunnittelulla ja budjetoinnilla voit lyhentää lainaasi järkevästi ja välttää yllättävät kulut. Esimerkiksi ylimääräiset lyhennykset voivat auttaa sinua säästämään korkokuluissa pitkällä tähtäimellä.

Lainan lyhentäminen on tärkeää, sillä se vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. Laina kannattaa maksaa takaisin suunnitellun aikataulun mukaisesti tai mieluiten nopeammin, jotta säästät koroissa.

Lainaa ilman vakuuksia

Vakuudeton laina tarjoaa joustavuutta ja nopeutta, kun rahoituksen tarve yllättää. Toisin kuin vakuudellisissa lainoissa, vakuudettomissa lainoissa ei vaadita omaisuuden panttaamista lainan vakuudeksi, mikä nopeuttaa lainaprosessia ja vähentää lainanhakijan byrokratiaa. Vakuudettomat lainat voivat kuitenkin olla kalliimpia, sillä korkeampi korko kompensoi lainanantajan suurempaa riskiä.

Vakuudettomissa lainoissa lainanantaja ei saa suoraa oikeutta lainanhakijan omaisuuteen, jos lainanhakija ei pystykään maksamaan lainaa takaisin. Tämän vuoksi lainanantajat kattavat riskinsä asettamalla vakuudettomille lainoille korkeamman koron. Korkeammasta korosta huolimatta vakuudettomat lainat ovat suosittuja niiden nopeuden ja vaivattomuuden ansiosta.

 • Nopeus: Vakuudettoman lainan hakuprosessi on usein nopeampi, sillä omaisuuden arvioinnista ja vakuuksien järjestelystä ei tarvitse huolehtia.
 • Joustavuus: Vakuudettomat lainat ovat joustavia ja sopivat moniin eri tarkoituksiin. Ne ovat erinomainen vaihtoehto äkillisten menojen kattamiseen tai suurempien hankintojen rahoittamiseen.
 • Helppous: Vakuudettomat lainat ovat yksinkertaisia ja helppoja ymmärtää. Ehdot ovat selkeät, ja lainan hakeminen on vaivatonta.

Vakuudettoman lainan haittapuolena on yleensä korkeampi korko verrattuna vakuudellisiin lainoihin. Korkeampi korko voi tehdä lainasta kalliimman pitkällä aikavälillä, ja tämä on tärkeää ottaa huomioon lainaa harkittaessa.

Kuinka valita oikea vakuudeton laina

Kun harkitset vakuudetonta lainaa, on tärkeää vertailla eri lainantarjoajien korkoja ja ehtoja. Löydät parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan lainan vertailemalla eri lainatarjoajien tarjouksia. On myös viisasta miettiä, kuinka suuren lainan todella tarvitset ja minkälaisen takaisinmaksuaikataulun pystyt noudattamaan. Näin varmistat, että laina ei muodostu taloudelliseksi rasitteeksi, ja voit nauttia joustavasta ja vaivattomasta rahoitusratkaisusta.

Miten löytää luotettava lainantarjoaja

 • Arvostelut ja suositukset: Lue muiden asiakkaiden kokemuksia ja arvosteluja eri lainantarjoajista.
 • Lainaehtojen vertailu: Vertaile eri lainantarjoajien ehtoja, korkoja ja muita kustannuksia.
 • Asiakaspalvelu: Hyvä asiakaspalvelu on merkki luotettavasta lainantarjoajasta.

Luotettavan lainantarjoajan löytäminen on ensisijaisen tärkeää, jotta laina-asiasi sujuvat ongelmitta alusta loppuun.

Kuinka paljon lainaa tarvitset?

Ennen lainan hakemista on tärkeää arvioida tarkasti, kuinka suuren lainan todella tarvitset ja minkä suuruisiin kuukausieriin pystyt sitoutumaan. Lainasumman määrittäminen voi olla haastavaa, mutta se on olennainen askel kohti taloudellisesti järkevää lainaamista.

Ensimmäinen askel on laatia budjetti tai tarkastella nykyistä budjettiasi. Selvitä, kuinka paljon rahaa tarvitset ja kuinka paljon voit realistisesti maksaa takaisin joka kuukausi. Muista ottaa huomioon muut menosi, kuten vuokra, ruoka, laskut ja muut kiinteät kulut.

Seuraavaksi, mieti mihin lainarahaa käytetään. Onko kyseessä yksittäinen hankinta, vai tarvitsetko rahoitusta useisiin pienempiin menoihin? Tämä auttaa sinua ymmärtämään, kuinka paljon lainaa tarvitset. On viisasta lainata vain se summa, jonka todella tarvitset, eikä ylittää budjettiasi.

Lainan takaisinmaksuaikataulu on myös tärkeä tekijä. Pidempi laina-aika voi tehdä kuukausieristä pienempiä, mutta samalla lainan kokonaiskustannukset kasvavat koron kertyessä pidemmän ajan. Toisaalta, lyhyempi laina-aika voi vähentää lainan kokonaiskustannuksia, mutta kuukausierät ovat suurempia.

Budjetointi ja suunnittelu

Huolellinen budjetointi ja suunnittelu ovat avainasemassa lainasumman määrittämisessä. Varmista, että ymmärrät täysin kuukausittaisten takaisinmaksujesi suuruuden ja kuinka ne vaikuttavat talouteesi. On suositeltavaa käyttää budjetointityökaluja tai konsultoida talousneuvojaa, jos olet epävarma siitä, kuinka suuren lainan voit ottaa. Hyvä suunnittelu auttaa sinua välttämään ylivelkaantumista ja mahdollistaa lainan takaisinmaksun sujuvasti.

Lopuksi, on aina hyvä idea vertailla eri lainantarjoajia ja heidän tarjouksiaan. Eri lainantarjoajilla on erilaisia korkoja, kuluja ja ehtoja, joten vertailu voi auttaa sinua löytämään edullisimman ja parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan lainan.

Kirjoittajasta

Johanna on kokenut copywriter ja rahoitusalan asiantuntija, jolla on laaja tietämys lainoista ja rahaan liittyvistä aiheista. Johanna on kauppatieteiden kandidaatti, mikä on antanut hänelle vankan pohjan ymmärtää kuluttajien jokapäiväistä talousarkea. Hän on omistautunut jakamaan tätä tietoa yleisölle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Johanna Laine