Lainaa 45000 €: Näin valitset oikeanlaisen lainan

Kun kohtaat taloudellisen tilanteen, jossa tarvitset suurempaa rahoitusta, on 45000 euron laina yksi vaihtoehto, jota saatat harkita. On kuitenkin tärkeää tietää, milloin tällaisen lainan ottaminen on järkevää, ja mitkä ovat lainan saamisen ehdot ja vaatimukset. Tässä osiossa käsittelemme, kuinka voit valita itsellesi sopivimman lainaratkaisun.

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo1 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.

Milloin suureen lainaan kannattaa päätyä: Suurempi laina voi olla toimiva ratkaisu, kun suunnitelmissasi on merkittävä investointi, kuten asunnon osto tai laajamittainen remontti. Tärkeää on arvioida omaa maksukykyäsi realistisesti ja suunnitella lainan takaisinmaksua huolella.

Erilaiset lainamuodot ja niiden vaatimukset: Kilpailuta eri lainamuodot, kuten asuntolaina, kulutusluotto tai joustoluotto. Kukin lainamuoto tuo omat ehdot ja kustannukset, joten vertaile huolellisesti.

Yleiset ehdot ja lainan hyväksyntäkriteerit: Yleensä lainanantajat vaativat vakaata tulotasoa, puhtaita luottotietoja ja usein myös takaajia tai vakuuksia suurempia lainasummia myönnettäessä. On suositeltavaa tutustua lainaehtoihin tarkasti ja varmistaa, että ymmärtää kaikki lainan takaisinmaksuun liittyvät seikat.

Lue myös

Rahoitusvaihtoehdot suurempaan lainaan

Kun tavoitteena on löytää paras rahoitusvaihtoehto 45000 euron lainalle, on tärkeää tutkia ja vertailla tarjolla olevia lainaratkaisuja huolellisesti. Monipuolinen lainamarkkina tarjoaa eri pankkien ja rahoituslaitosten kautta laajan valikoiman lainatuotteita, joita voi vertailla sekä korkojen että ehtojen mukaan.

 • Pankit ja muut lainanmyöntäjät: Pankit tarjoavat yleensä edullisemmat korot, mutta niiden lainaehdot voivat olla tiukemmat. Rahoituslaitokset ja muut lainanmyöntäjät voivat tarjota nopeamman hakuprosessin ja vähemmän byrokratiaa mutta korot voivat olla korkeammat.
 • Laina-aikojen ja -summan suunnittelu: Suunnittele laina-aika ja summa tarkkaan. Pitkällä laina-ajalla kuukausierät ovat pienemmät, mutta kokonaiskorkokustannukset kasvavat. Lyhyempi laina-aika tarkoittaa suurempia kuukausieriä, mutta säästät kokonaiskoroissa.
 • Luottoanalyysi ja tarvittavat dokumentit: Ole valmis esittämään pankille tai lainanantajalle selkeä luottoanalyysi ja tarvittavat dokumentit. Hyvä luottokelpoisuus ja säännölliset tulot parantavat mahdollisuuksiasi saada lainaa edullisemmin.

Kulutusluotto verrattuna asuntolainaan

Jos olet harkitsemassa suurempaa kulutusluottoa kattamaan esimerkiksi remontin tai suuremman hankinnan, on tärkeää ymmärtää sen ero asuntolainaan verrattuna. Kulutusluotto on yleensä vakuudeton ja sen korko voi olla korkeampi, mutta se tarjoaa myös joustavuutta. Asuntolainan turvin voit puolestaan saada paremmat ehdot ja pidemmän maksuajan, mutta se vaatii vakuuden. Kummankin lainan valinnassa on tärkeää huomioida oma taloudellinen tilanne ja maksukyky.

Näin vertailet lainojen korkoja ja kuluja

Laina-asioiden tutkiminen voi olla monimutkaista, mutta korkojen ja kulujen vertailu on tärkeää, jotta voit tehdä taloudellisesti järkeviä päätöksiä. Korkoprosenttien ymmärtäminen auttaa sinua näkemään, kuinka paljon maksat lainastasi vuositasolla. Eri lainatarjoajien korkotasot voivat vaihdella huomattavasti, joten kilpailuttaminen on avainasemassa.

Lyhennystavat, kuten kiinteä tasaerä tai annuiteetti, vaikuttavat myös lainasi kokonaiskustannuksiin. Lyhennystavan valintaan vaikuttaa oma taloudellinen tilanteesi ja maksukyky. Harkitse tarkkaan, sopiiko sinulle paremmin tasainen kuukausittainen maksu vai lyhenevätkö maksut laina-ajan kuluessa.

Lainatarjousten huolellinen vertailu on olennaista, jotta löydät parhaan mahdollisen lainan omiin tarpeisiisi. Muista tarkistaa lainaehtojen lisäksi myös mahdolliset piilokulut, kuten tilinhoitomaksut ja nostokulut.

Korkokatto ja muut lainan kustannukset

On tärkeää ymmärtää, että lainan kokonaiskustannukset muodostuvat useammasta seikasta kuin pelkästään nimelliskorosta. Korkokatto suojaa sinua yllättävän korkeilta koroilta, mutta älä unohda muita mahdollisia lainan kustannuksia. Ole tietoinen tilinhoitomaksuista, nostokuluista ja muista lisämaksuista, joita lainanantaja saattaa veloittaa. Tässä muutamia vinkkejä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

 • Vertaile eri lainapalveluiden todellisia vuosikorkoja.
 • Selvitä, sisältyvätkö ilmoitetut korot lainan pääomaan vai tuleeko ne maksaa erikseen.
 • Arvioi, miten lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa lyhennyserien suuruuteen ja kokonaiskustannuksiin.

Lainan takaisinmaksuun liittyvät strategiat

Kun olet ottamassa lainaa, on olennaista miettiä etukäteen, miten aiot lainasi maksaa takaisin. Hyvällä suunnittelulla varmistat, että lainanhoito sujuu ongelmitta ja taloutesi pysyy tasapainossa. Tässä joitain vinkkejä lainan takaisinmaksuun.

 • Lyhennystapojen suunnittelu – Pohdi eri lyhennystapojen sopivuutta tilanteeseesi. Onko tasalyhennys, annuiteetti vai kenties jotain muuta paras vaihtoehto sinulle?
 • Itse lyhennyssuunnitelman merkitys – Tee oma suunnitelma lainan lyhentämiselle ja pidä siitä kiinni. Määritä kuukausittainen summa, jonka voit realistisesti maksaa, ja pyri lyhentämään lainaa säännöllisesti.
 • Ennenaikainen takaisinmaksu – Selvitä, voiko lainaa maksaa takaisin etuajassa ja mikä on tällöin kustannuksien määrä. Joskus ylimääräiset lyhennykset voivat säästää koroissa pidemmän päälle.

Lyhennysvapaat kuukaudet ja niiden hyödyt

Lyhennysvapaat kuukaudet ovat joustava ominaisuus, jonka avulla voit siirtää lainan lyhennystä tilapäisesti. Ne tarjoavat:

 • Varmuutta talouden yllättäviin tilanteisiin
 • Mahdollisuuden sopeuttaa maksuaikataulua taloudellisen tilanteen mukaan

Muista tutustua lainaehtoihin tarkkaan ja arvioida lyhennysvapaiden todelliset hyödyt ja mahdolliset lisäkustannukset.

Lainojen yhdistäminen: milloin se kannattaa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useiden pienempien lainojen korvaamista yhdellä suuremmalla lainalla. Tämä voi alentaa kuukausittaisia kustannuksiasi ja selkeyttää taloutesi hallintaa. Periaatteena on, että yhdistämällä lainat, voit saavuttaa paremman koron ja pienemmät kuukausierät.

 • Katkaise kierre ottamalla lainaa järkevämmin ja ehkä säästä rahaa.
 • Yhden lainan hallinta on helpompaa kuin useiden lainojen jongleeraaminen.
 • Selkeämpi katsaus talouteesi voi auttaa taloudellisessa suunnittelussa.

Pitkäaikaisten säästöjen ja hallinnan hyödyistä puhuttaessa on tärkeää mainita korkojen ja kuluja säästö. Yhdistämällä lainat, pitkällä tähtäimellä voit maksaa vähemmän korkokuluja, kun kyseessä on yksi laina monien sijaan.

Kuinka yhdistelylaina voi vaikuttaa kuukausierään? Lainojen yhdityslaina voi pienentää kuukausieriäsi, sillä yhdistämällä pienempien lainojen korot ja kulut yhdeksi edullisemmaksi lainaksi, kuukausittaista taakkaa on mahdollista keventää.

Yhdistelylainan hyödyt ja mahdolliset riskit

Lainojen yhdistäminen voi olla taloudellisesti viisas ratkaisu, kun haluat yksinkertaistaa talouttasi ja mahdollisesti saavuttaa paremmat lainaehdot. Mutta muista, että uuden lainan ottaminen voi joissakin tilanteissa myös pidentää velkaantumisesi kestoa. Ole tietoinen mahdollisista lisämaksuista, jotka voivat syntyä yhdistelylainasta ja varmista, että uusi kuukausierä on budjettiisi sopiva.

Vaikutukset luottotietoihin ja lainan saantiin

Luottotiedot ovat keskeisessä roolissa lainaa hakiessa. Ne kertovat lainanantajalle maksukyvystäsi ja taloudellisesta vastuullisuudestasi. Kun haet 45 000 euron lainaa, luottotietojesi pitää olla kunnossa, jotta lainapäätös on myönteinen ja lainaehtosi suotuisat. Varmista, että tunnet oman luottotietostatuksesi ennen lainahakemuksen tekemistä.

Miten sitten säilyttää hyvät luottotiedot lainanotossa? Tärkeintä on hoitaa raha-asiansa ajallaan. Se tarkoittaa erääntyneiden laskujen maksamista ennen maksuhäiriömerkinnän kirjaamista ja lainan lyhentämistä sovitun maksuohjelman mukaan. Aktiivinen talouden suunnittelu ja budjetointi auttavat välttämään ylivelkaantumisen, joka voi johtaa maksuhäiriömerkintöihin.

Jotta välttäisit luottotietojen menettämisen, tee seuraavat toimenpiteet: Seuraa taloutesi tilaa ja reagoi välittömästi, jos huomaat maksujesi kanssa olevan vaikeuksia. Käytä mahdollisia lyhennysvapaita kuukausia tarpeen mukaan ja keskustele lainanantajan kanssa ennen ongelmien syntymistä. Näin voit säilyttää hyvät luottotiedot ja lainansaantimahdollisuutesi myös tulevaisuudessa.

Luottotietojen tarkistus lainanhakuprosessissa

Lainanantajat tarkistavat luottotietosi osana hyväksymisprosessia, joka voi vaikuttaa lainasummaasi ja korkoihisi. Ole avoin luottotietojesi tilasta ja pidä ne ajan tasalla hyvän lainakelpoisuuden varmistamiseksi. Tietoisuus oman talouden tilanteesta ja ennakoiva toiminta ovat avainasemassa, kun tavoitteena on lainan saaminen edullisin ehdoin.

Eri aikajänteiden vaikutus lainan kokonaiskustannuksiin

Kun harkitset 45 000 euron lainan ottamista, laina-ajan pituudella on merkittävä vaikutus lainan kokonaishintaan. Laina-aikaa optimoimalla voit vaikuttaa lainasi kulurakenteeseen ja säästää pitkällä tähtäimellä huomattavia summia koroissa ja kuluissa. Lyhyempi laina-aika tarkoittaa yleensä suurempia kuukausieriä, mutta myös pienempää kokonaiskorkoa. Pidemmällä laina-ajalla kuukausierät ovat pienempiä, mutta kokonaiskustannukset kasvavat koron kertymisen myötä.

Kuukausierien ja koron suhde eri aikajänteillä on tärkeä harkintakohta. Korkeammat kuukausierät lyhyellä laina-ajalla voivat tuntua aluksi haasteellisilta, mutta aiheuttavat vähemmän kustannuksia lainan päättymiseen mennessä. Näin ollen lainan lyhentäminen nopeammin voi olla taloudellisesti järkevä vaihtoehto, erityisesti jos kuukausittainen budjettisi sallii sen.

Laina-aika vaikuttaa myös joustavuuteen ja talouden suunnitteluun. Mitä pidempi laina-aika on, sitä enemmän se tarjoaa liikkumavaraa talouden yllättävissä muutoksissa. Lyhyempi laina-aika antaa puolestaan mahdollisuuden päästä veloista eroon nopeammin ja suunnata rahoja muihin sijoituksiin tai hankintoihin tulevaisuudessa.

Lainaajan muistilista

 • Tee lainavertailu – Vertaile eri lainantarjoajien korkoja ja kuluja huolellisesti.
 • Arvioi takaisinmaksukyky – Mieti realistisesti kuukausittaisia tulojasi ja menojasi.
 • Hyödynnä lainalaskureita – Laske eri laina-aikojen vaikutus kokonaiskustannuksiin.

Henkilökohtainen budjetointi ja suuren lainan hallinta

Lainan ottaminen on merkittävä taloudellinen päätös, ja kun kyseessä on 45000 euron laina, on tärkeää integroida se osaksi kuukausittaista budjettiasi. Järkevä budjetointi vaatii, että tunnistat kaikki kuukausittaiset tulot ja menot ja varmistat, että lainan lyhennykset ja korot on huomioitu. Lainalaskurit voivat auttaa sinua hahmottamaan, miten laina vaikuttaa talouteesi.

Talouden kokonaiskuvan ymmärtäminen auttaa sinua hallitsemaan velkaasi ja välttämään ylivelkaantumista. Pidä huoli siitä, että tiedostat kaikki vuosittaiset kulut, mukaan lukien lomat ja juhlapyhät, jotka voivat vaikuttaa maksukykyysi. Lisäksi on hyvä miettiä etukäteen, kuinka hyvin pystyt sopeutumaan äkillisiin taloudellisiin muutoksiin, kuten työttömyyteen tai sairastumiseen.

Ovatko menosi hallinnassa?

Varmistu siitä, että tiedät tarkalleen, minne rahasi menevät. Laadi yksityiskohtainen meno- ja tuloarvio ja tarkastele sitä säännöllisesti. Seuraavassa on muutamia vinkkejä:

 • Analysoi kuukausittaisten menojen kohteet
 • Suunnittele säästöjä tulevaisuuden varalle
 • Arvioi nykyinen taloudellinen tilanteesi realistisesti

Valmistautuminen tuleviin taloudellisiin muutoksiin vaatii myös lyhyen ja pitkän aikavälin suunnitelmia. Tulevaisuuden suunnitelmien tekeminen, kuten varaamalla rahaa odottamattomia kuluja varten, voi auttaa lieventämään taloudellista stressiä, joka liittyy suuren lainan ottamiseen ja hallintaan.

Vakuudettomat lainat ja niiden erityispiirteet

Kun harkitset 45000 euron lainan ottamista ilman vakuuksia, on tärkeää ymmärtää lainatuotteen ominaisuudet huolellisesti. Vakuudettomat lainat tarjoavat joustavuutta ja nopeaa pääsyä tarvittavaan rahoitukseen, mutta niiden ehdot poikkeavat vakuudellisista lainoista useilla keskeisillä tavoilla.

 • Mitä odottaa vakuudettomalta lainalta: Ennakoitavissa olevaa joustavuutta ilman omaisuuden sitomista takaukseksi, mutta keskimäärin korkeampaa korkotasoa ja tiukempia luottotietovaatimuksia.
 • Koron ja ehtojen ero vakuudelliseen lainaan: Vakuudettoman lainan korko voi olla korkeampi, koska lainanantajalla ei ole samaa turvaa kuin vakuudellisessa lainassa. Ehdot, kuten maksuaikataulu, voivat myös vaihdella.
 • Vakuudettoman lainan vaikutus taloudelliseen tilanteeseesi: Vaikka vakuudeton laina voi olla houkutteleva valinta nopean rahantarpeen tyydyttämiseen, on tärkeää arvioida lainan takaisinmaksun mahdollisia vaikutuksia taloudelliseen tilanteeseesi.

Miten vakuuden puuttuminen vaikuttaa lainaehtoihin

Näe vakuudettomat lainat toisesta näkökulmasta. Vaikka ne voivat tarjota nopeaa rahoitusta ilman vakuuksia, korkeampi korko ja tiukemmat takaisinmaksuehdot ovat usein osa pakettia. Harkitse omaa maksukykyäsi ja vertaile vaihtoehtoja huolellisesti. Oman talouden hallinta ja realistinen lainan takaisinmaksusuunnitelma ovat avainasemassa vakuudettoman lainan ottamisessa.

Kirjoittajasta

Johanna on kokenut copywriter ja rahoitusalan asiantuntija, jolla on laaja tietämys lainoista ja rahaan liittyvistä aiheista. Johanna on kauppatieteiden kandidaatti, mikä on antanut hänelle vankan pohjan ymmärtää kuluttajien jokapäiväistä talousarkea. Hän on omistautunut jakamaan tätä tietoa yleisölle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Johanna Laine