Lainojen yhdistäminen netissä – säästä rahaa ja hermoja

Yhä useampi suomalainen on löytänyt tien taloudelliseen vakauden kautta lainojen yhdistämisen. Strategiaa pidetään tehokkaana lähestymistapana talouden hallintaan, ja se voi myös tuoda säästöjä hallinnointikuluihin sekä mahdollistaa paremmat lainaehdot. Aloita lainojen yhdistämisen selvittäminen netistä jo tänään ja ota ensimmäinen askel kohti selkeämpää taloudellista tulevaisuutta.

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo1 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.

Lainojen yhdistämisessä netissä on kyse monien pienten lainojen muuttamisesta yhdeksi lainaksi, jolloin kuukausittaiset lyhennykset ja korkokulut pienenevät. Käytännössä yhdistelylainan avulla voit yhdistää esimerkiksi kulutusluotot, luottokorttivelat ja osamaksut.

 • Yksi laina, yksi korko: Sen sijaan, että maksaisit korkeampaa korkoa monista pienemmistä lainoista, yhdistelylainan korko voi olla matalampi.
 • Parempi budjetointi: Kun lainojen menot yhdistetään, on helpompi laatia kuukausibudjetti ja seurata talouden tilaa.
 • Hallittavat maksut: Tasaisemmat kuukausimaksut tasaavat talouden vaihteluita ja voivat auttaa välttämään maksuvaikeudet.

Ennen kuin päätät yhdistää lainasi, on tärkeää vertailla tarjolla olevia vaihtoehtoja. Lainojen korkoprosentit, laina-ajat ja muut kulut voivat vaihdella, joten käytä lainavertailupalvelua parhaan tarjouksen löytämiseksi.

Lue myös

Milloin lainojen yhdistäminen on järkevää?

Lainojen yhdistäminen tulee ajankohtaiseksi tilanteessa, jossa nykyisten lainojesi kokonaiskustannukset ja hallinnointi rasittavat talouttasi. Erityisesti, jos olet ottanut useita pienlainoja tai luottokorttivelkaa, voi niiden yhdistäminen yhdeksi lainaksi tuoda säästöjä ja selkeyttä raha-asioihisi. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi on tärkeää vertailla eri lainojen korot ja kulut sekä miettiä yhdistelmälainan sopivuutta oman taloudellisen tilanteesi kanssa.

Ottaessasi haltuun taloutesi kokonaiskuvan

Hallittu talous alkaa kokonaiskuvan ymmärtämisestä. Lainojen yhdistäminen voi auttaa sinua saamaan selkeän käsityksen veloistasi ja maksuaikataulustasi, mikä on tärkeä osa velkataakan keventämistä. Tarkastele huolellisesti seuraavia seikkoja ennen päätöksentekoa:

 • Talousarvio: Laske tarkasti nykyisten lainojesi yhteiskustannukset ja verraa niitä yhdistettynä lainana mahdollisesti saavutettaviin säästöihin.
 • Korkotasot ja kulut: Ymmärrä korot ja muut mahdolliset kulut, jotka tulevat voimaan lainojen yhdistämisen myötä. Vertaa tarjouksia huolellisesti.
 • Ajanhallinta: Selvitä, kuinka paljon aikaa voit säästää yhden lainan hallinnoinnilla monen sijaan.
 • Maksusuunnitelma: Tee realistinen maksusuunnitelma uudelle yhdistelmälainalle ja varmista, että se sopii talouteesi.

Yhdistelylainan hyödyt arjessa

Kun kaikki pienet lainat on yhdistetty yhdeksi lainaksi, on helpompaa nähdä konkreettista edistymistä velkojen maksussa. Yksi laina tarkoittaa, että sinulla on vain yksi eräpäivä muistettavana, mikä voi vähentää stressitasoja ja hallinnointiin liittyvää työmäärää selvästi. Yhdistelylainan avulla saatat myös säästää rahaa koroissa ja kuluissa, kun useiden korkeakorkoisten lainojen sijaan maksat vain yhden lainan kuluja.

 • Kuukausierien hallinta: Selkeämpi talouden seuranta ja helpompi budjetointi, kun maksat vain yhtä kuukausierää.
 • Korkokustannusten pienentyminen: Yhdistelylaina voi tulla edullisemmaksi, jos sen korko on pienempi kuin yksittäisten lainojen korot yhteensä.
 • Kulujen selkeys: Piilokulut vähenevät, kun lainoja on vain yksi.

Tietoisuus lainan kokonaiskustannuksista paranee, ja näin ollen voit tehdä tietoon pohjautuvia päätöksiä taloutesi hallinnassa.

Hallinnan palauttaminen talouden päälle

Selvempi kuukausibudjetti ja vähemmän hallinnollisia seikkoja auttavat sinua keskittymään taloudellisten tavoitteiden asetteluun ja niiden saavuttamiseen. On tärkeää muistaa, että yhdistelylainan tulee aina olla askel kohti velattomampaa elämää, ei lisävelan ottoa. Muista nämä seikat ennen lainan yhdistämistä:

 • Tee tarkka suunnitelma velkojen maksuun ja seuraa sitä.
 • Selvitä yhdistelylainojen tarjoajien ehdot ja kulut.
 • Vältä ottamasta uusia lainoja yhdistelylainasi päälle.

Kuinka paljon voit säästää koroissa?

Maksatko useista lainoista korkeita korkoja? Yhdistelylainalla saatat saada merkittäviä säästöjä, kun korkeakorkoiset lainat sulautuvat yhteen alhaisemman koron lainaksi. Lisäksi selkeä lainarakenne ja pienempi lainamäärä voivat parantaa luottoluokitustasi, mikä voi vaikuttaa myös tulevien lainahakemustesi menestykseen. Tässä muutama seikka, joihin kannattaa kiinnittää huomiota lainojen yhdistämistä harkitessasi:

 • Lainakustannukset: Vertaile eri lainojen kustannuksia ja niiden yhdistämisen mahdollisia hyötyjä. Etsi vaihtoehto, jossa lainan kokonaiskustannus on mahdollisimman pieni.
 • Kuukausierät: Yhdistelylaina voi alentaa kuukausittaisia maksueriäsi, mikä helpottaa talouden hallintaa ja budjetointia.
 • Laina-aika: Mieti sopiva laina-aika. Pidempi laina-aika voi tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta saattaa lisätä lainan kokonaiskustannusta.
 • Lainaehtojen vertailu: Varmista, että ymmärrät yhdistettävien lainojen ehdot ja kustannukset. Lue ehdot huolellisesti läpi ja vertaile lainojen yhdistämispalveluita.

Ennen päätöksesi tekemistä, suosittelemme käyttämään hyväksi lainavertailutyökaluja, jotka auttavat näkemään eri lainatarjousten todelliset vuosikorot ja muut kulut selkeästi. Näin saat kattavan kuvan siitä, kuinka paljon voit säästää ja mikä vaihtoehto on taloudellisesti järkevin.

Muista lainojen yhdistämisen hyödyt

Yksi laina, yksi korko: Sen sijaan, että maksaisit useiden lainojen korkoja ja kuluja, keskität ne yhteen edullisempaan lainaan. Tämä voi säästää sinulle huomattavasti rahaa pitkällä tähtäimellä.

Parempi korko, paremmat ehdot: Yhdistämällä lainasi saat usein paremman koron ja lainaehdot, jotka ovat räätälöityjä taloudelliseen tilanteeseesi sopiviksi.

Yhdistelylainan hakuprosessi askel askeleelta

Yhdistelylainan hakeminen netissä on tyypillisesti nopeaa ja vaivatonta. Ennen prosessia on tärkeää vertailla eri lainantarjouksia ja löytää paras mahdollinen korko sekä ehdot omiin tarpeisiin. Tämän jälkeen prosessi etenee yleensä täyttämällä hakemus valitulle lainantarjoajalle, joka arvioi taloudellisen tilanteesi ja tekee lainatarjouksen. Prosessin seuraavat askeleet ovat:

 • Varmista, että kaikki tarvittavat tiedot ovat oikein ja ajantasaiset hakemusta varten.
 • Tutustu lainantarjoajan esittämän lainasopimuksen ehtoihin huolellisesti.
 • Punnitse lainatarjouksen etuja ja haittoja, erityisesti lainan kustannusten ja maksuaikataulun näkökulmasta.
 • Allekirjoita sopimus digitaalisesti, mikäli kaikki ehdot täyttävät odotuksesi.
 • Odota lainan siirtymistä tilillesi, mikä yleensä tapahtuu muutaman arkipäivän kuluessa.

Muista, että lainojen yhdistämistä tarjoavat palvelut voivat vaihdella kuluiltaan ja ehdoiltaan, joten on suositeltavaa käyttää lainavertailupalvelua. Lue myös asiakkaiden arvostelut ja kokemukset palveluista, jotka ovat jo käyttäneet lainojen yhdistämispalveluita.

Lainojen yhdistämisen hyödyt

Yhdistämällä useita pienempiä lainoja saattaa säästää merkittävästi kuluissa. Esimerkiksi:

 • Selkeämpi talouden hallinta kun on vain yksi laina maksettavana.
 • Usein alhaisempi kokonaiskorko ja siten pienemmät kuukausikustannukset.
 • Voi välttää useita tilinhoitomaksuja ja käsittelykuluja.

Helmet ja kompastuskivet hakemuspolulla

Hakemusprosessissa saatetaan kohdata erilaisia haasteita, kuten tarvittavien dokumenttien puute tai epäselvyydet lainaehdoissa. On tärkeää, että luet lainaehtojen lisäksi myös pienellä präntätyn tekstin, jotta ymmärrät kaikki mahdolliset kulut ja saatat estää yllättävien maksujen ilmestymisen. Lainojen yhdistämisen netissä tulisi olla selkeä ja sujuva prosessi, mutta on tärkeää valmistautua hyvin ja harkita useita tekijöitä ennen päätöksentekoa.

 • Lainojen yhdistämisen edut: Useamman lainan yhdistäminen voimayhteen lainaan voi alentaa kuukausittaisia maksuja ja korkokustannuksia.
 • Tärkeät seikat lainatarjouksessa: Vertaile lainojen korkoja, kuluja ja maksuaikoja huolellisesti.
 • Hakemusprosessin sujuvuus: Tarvittavien asiakirjojen kerääminen ja tietojen oikeellisuus varmistavat nopeamman käsittelyn.

Kun lainojen yhdistäminen on kyseessä, oikeanlainen tietoisuus ja valmistautuminen ovat avainasemassa. Ethän hätiköi päätöksessäsi vaan ota aikaa vertaillaksesi eri palveluntarjoajia. Lainan ehdot voivat vaihdella suuresti, joten huolellinen ehtojen ja mahdollisten lisäkustannusten punnitseminen on aina suositeltavaa.

Vaivattomuus ja ajan säästö

Lainojen yhdistäminen voi merkittävästi yksinkertaistaa taloudenhallintaasi. Sen sijaan, että hallinnoit useita eri lainoja ja eri eräpäiviä, voit keskittyä yhteen lainaan, mikä vähentää sekaannuksen riskiä ja mahdollistaa paremman käsityksen taloutesi kokonaistilanteesta.

Nettilainojen yhdistämisen yleiset myytit

Yksi yleisimmistä myyteistä lainojen yhdistämisessä on, että se automaattisesti alentaa korkoja ja parantaa luottotietoja. Vaikka yhdistelylaina voi helpottaa korkeiden korkojen painetta, todelliset säästöt syntyvät vain oikein suunnitellusta ja toteutetusta lainojen yhdistämisestä. Lainojen yhdistäminen netissä voi myös mielletään vaikeaksi ja työlääksi prosessiksi, mutta oikean palveluntarjoajan valinnalla ja huolellisella suunnittelulla prosessi voidaan tehdä sujuvaksi.

 • Myytti: Lainojen yhdistäminen on aina taloudellisesti kannattavaa.
 • Todellisuus: Vaikka yhdistämällä lainoja voidaan säästää koroissa ja kuluissa, se ei aina ole kaikkein tehokkain tapa velkojen hallintaan. Täytyy myös muistaa, että yhdistelylaina on silti laina, jota tulee lyhentää säännöllisesti.

On tärkeätä vertailla eri lainantarjoajien korkoja, kuluja ja ehtoja huolellisesti ennen päätöksen tekemistä. Joissain tapauksissa lainojen yhdistäminen saattaa alentaa kuukausieriä, mutta venyttää takaisinmaksun kokonaiskestoa, jolloin kokonaiskustannukset voivat nousta.

Käytä hyväksesi kattavia vertailupalveluita, jotka auttavat löytämään markkinoiden edullisimmat ja sopivimmat yhdistelylainat. Tutustu kunkin lainantarjoajan erityisehtoihin sekä asiakkaiden kokemuksiin, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

Lainavertailun vinkit

Hyödynnä lainojen yhdistämisen vertailutyökaluja, jotka ilmoittavat selkeästi kokonaiskustannukset ja todellisen vuosikoron.

Katso lainojen yhdistämisen erikoistarjouksia, jotka voivat olla hyödyllisiä pitkässä juoksussa.

Muista myös, että mitä parempi luottokelpoisuus, sitä edullisemman tarjouksen voit saada yhdistelylainalle.

Vältä yleisimmät virheet yhdistelylainaa harkitessa

Yksi yleisimmistä virheistä on ajatella, että lainojen yhdistäminen antaa luvan lisäkulutukseen. Lainojen yhdistämisen ensisijainen tavoite on velkataakan pienentäminen, ei kulutustottumusten laajentaminen. Tämä on tärkeää pitää mielessä, jotta et ajautuisi takaisin velkakierteeseen. Yhdistelylainan tulee olla suunniteltu siten, että se tukee taloudellisen tilanteesi vakauttamista ja velkojen hallinnallista yksinkertaistamista.

 • Vertaile eri vaihtoehtoja – Eri lainantarjoajilla on erilaisia korkoja ja kuluja. Tee huolellista vertailua ja etsi laina, jossa on edullisimmat ehdot.
 • Tarkista sopimusehdot – Varmista, että ymmärrät kaikki lainan ehdot ennen allekirjoitusta. Huomaathan pitkän aikavälin seuraukset ja pienet printit.
 • Arvioi takaisinmaksukykysi – Lainojen yhdistämisen ei tule johtaa siihen, että otat yli varojesi elävän lainan. Arvioi tarkkaan, kuinka paljon pystyt kuukausittain lyhentämään.

Lainojen yhdistäminen voi olla hyödyllinen työkalu taloudellisen tilanteesi parantamiseksi, kun sitä käytetään oikein. Älä kuitenkaan tee hätiköityjä päätöksiä ja muista, että paras tapa päästä veloista eroon on aina käyttää rahaa vastuullisesti ja miettiä tulevaisuuden varalle.

Miten välttää ylikuluttaminen yhdistelyn jälkeen

Luottojen yhdistämisen jälkeen on houkuttelevaa ajatella, että taloudellinen liikkumavara on kasvanut. Kuitenkin, tarkka budjetointi ja kulutustottumusten kurinalainen seuranta ovat avainasemassa velattoman tulevaisuuden tavoittelussa. Muistuta itseäsi säännöllisesti siitä, miksi päätit yhdistää lainasi. Seuraavat vinkit auttavat välttämään vanhoihin kulutustapoihin palaamisen:

 • Budjetoi realistisesti – Asiantuntijat suosittelevat käyttämään budjetointisovelluksia tai -taulukoita, joiden avulla näet selkeästi tulosi ja menosi. Aseta rajoituksia itseäsi varten ja pysy niissä.
 • Vältä uusien luottojen ottamista – Pysy kaukana houkuttelevista rahoitustuotteista, jotka lisäävät velkataakkaasi. Mikäli tarvitset taloudellista apua, vertaile lainaehtoja ja -kuluja huolella netissä.
 • Priorisoi velkojesi maksaminen – Maksa aina ensisijaisesti velkoja, joilla on korkeimmat korot. Näin säästät rahaa pitkällä tähtäimellä.
 • Käytä apuna velkaantumisen estäviä palveluita – On olemassa palveluita, jotka auttavat hallitsemaan tai estämään velkaantumista. Niitä kannattaa hyödyntää.

Älä unohda, että lainojen yhdistäminen netissä on vain yksi askel matkalla kohti järjestelmällistä taloudenpitoa. Yhdistelyn jälkeen tarvitaan vahvaa itsekuria ja suunnitelmallisuutta välttyäksesi lisävelan otolta ja toisinaan myös kiusauksilta, jotka voivat johtaa ylikuluttamiseen. Tavoitteena on saavuttaa tasapaino taloudellisten velvoitteiden ja arjen ilojen välillä siten, että taloudellinen hyvinvointi säilyy.

Asiantuntijavinkit parempaan lainanhallintaan

Lainanhallinta on taito, joka kehittyy ajan mittaan ja oikeanlaisella tiedon sekä työkalujen käytöllä. Asiantuntijat suosittelevat usein yksityiskohtaista budjetointia, joka auttaa hahmottamaan tulot, menot ja lainanmaksut tarkasti. Joustavuus budjetoinnissa on silti tärkeää, jotta pystyt mukautumaan elämän yllättäviin tilanteisiin. Lainojen yhdistäminen netissä voi olla ratkaiseva askel kohti parempaa taloudenhallintaa, jos hallussasi on useita maksuja ja lainoja. Tämä prosessi auttaa sinua yksinkertaistamaan talouttasi ja saattaa vähentää kuukausittaisia korkomenoja.

 • Mieti lainojen yhdistämistä: Kun hallinnoit useita eri lainoja, yhdistäminen voi tuoda selkeyttä ja säästöä.
 • Tee vertailua: Eri lainantarjoajien ehdot vaihtelevat, joten vertaile kustannuksia ja ehtoja huolellisesti.
 • Ota huomioon kulut: Yhdistelylainan avausmaksut ja muut kulut vaikuttavat lainan todelliseen hintaan.

Yhdistämällä lainat voit myös parantaa luottokelpoisuuttasi, sillä vähennät avoimien lainojen määrää ja parannat mahdollisuuksiasi hallita raha-asioitasi pitkällä aikavälillä.

Tiukka budjetointi vai joustavuus?

Monet lainanhallinnan asiantuntijat korostavat, että tasapaino tiukan budjetoinnin ja joustavuuden välillä on avainasemassa. Kun lainat on yhdistetty, on tärkeää päivittää budjetti vastaamaan uutta taloudellista tilannetta. Tämä mahdollistaa reaaliaikaisen seurannan ja tehokkaamman varojen hallinnan. Varmista kuitenkin, että budjetissasi on varattu tilaa myös odottamattomille menoille:

 • Säästä joustavuusvaraa yllättäviin menoihin.
 • Tarkista ja säädä budjettiasi säännöllisesti.
 • Priorisoi lainan lyhennys strategisesti.

Lainojen yhdistämisestä kysytyt kysymykset

Kuluttajilla on usein monia kysymyksiä liittyen lainojen yhdistämiseen. Kysymyksiin vastaaminen auttaa ymmärtämään prosessia paremmin ja tekee päätöksenteosta informoidumpaa. Yleensä kysytään esimerkiksi, vaikuttaako lainojen yhdistäminen luottotietoihin, tai minkälaisia kuluja yhdistämiseen liittyy.

Lainojen yhdistäminen netissä on kätevä tapa hallita taloutta ja mahdollista säästää koroissa sekä kuluissa. Tässä muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia:

 • Miten lainojen yhdistäminen toimii? Prosessi alkaa lainatarjousten pyytämisellä eri pankeilta tai rahoituslaitoksilta. Kun sopiva tarjous on löytynyt, vanhat velat voidaan kuitata yhdistelylainalla.
 • Onko lainojen yhdistäminen aina järkevää? Ei välttämättä. On tärkeää vertailla eri lainantarjoajien korkoja ja kuluja, jotta näkee kokonaiskuvan mahdollisista säästöistä.
 • Voiko yhdistelylainaa hakea ilman vakuuksia? Kyllä voi. Vakuudettomia yhdistelylainoja tarjoavat monet rahoituslaitokset, ja ne sopivat monille lainanhakijoille.
 • Mitä riskejä lainojen yhdistämisessä on? Mikäli uusi yhdistelylaina ei ole ehtojaan myöten edullisempi, voi olla että säästön sijaan kustannukset kasvavat.

Kannustammekin lainojen yhdistämistä harkitsevia vertailemaan eri lainatuotteita ja ehtoja huolellisesti. On myös suositeltavaa miettiä, kuinka lainojen yhdistäminen vaikuttaa omaan taloudenhallintaan pitkällä tähtäimellä.

Vinkkejä lainojen yhdistämiseen

Vertailu on avainasemassa. Eri lainantarjoajien ehdot ja kulut voivat vaihdella. Vertailutyökaluja voi käyttää tehokkaasti parhaan vaihtoehdon löytämiseksi.

Arvioi kokonaiskustannukset. Katso lainojen todellista vuosikorkoa (APR) ja muita piilokuluja, jotka voivat lisätä yhdistetyn lainan kustannuksia.

Tarinoiden sijaan: tilastojen valossa lainojen yhdistely

Tilastot ja tutkimukset lainojen yhdistämisen vaikutuksista paljastavat, että tietoisuus ja oikeat työkalut ovat merkittävässä roolissa menestyksessä. Tärkeää on muistaa, että jokainen taloudellinen tilanne on yksilöllinen, ja siksi lainojen yhdistäminen kannattaa miettiä huolella oman tilanteen kontekstissa. Verkossa toimivat vertailutyökalut ja kattavasti eri lainapalveluita esittelevät sivustot ovat olennaisen tärkeitä apuvälineitä lainojen yhdistämisen strategisessa suunnittelussa.

 • Lainojen yhdistäminen voi vähentää kuukausittaista maksutaakkaa ja selkiyttää taloudenhallintaa.
 • Useiden pienempien lainojen korot ja kulut saattavat yhteensä olla suuremmat kuin yhden yhdistetyn lainan.
 • Yhdistämällä lainat saattaa myös parantaa luottokelpoisuuttaan, sillä monia pieniä lainoja pidetään usein riskitekijänä.

On myös tärkeää tarkastella yhdistelylainan ehtoja, kuten takaisinmaksuaikaa ja korkoa. Pitkällä tähtäimellä liian pitkä takaisinmaksuaika tai korkea korkotasot voivat kumota yhdistelyn tuoman säästön. Siksi lainavertailu ja tarkka korkojen sekä muiden kulujen arviointi on ehdoton ennen lainapäätöksen tekemistä.

Yhdistelylainan avulla saatat saada koko lainasumman maksetuksi nopeammin, jos pystyt hyödyntämään säästyneet rahat lisälyhennyksiin. Tämä edellyttää kuitenkin tarkkaa taloushallintaa ja suunnitelmallisuutta. Seuraavassa alert-kortissa annamme vinkkejä tähän.

Vinkkejä taloushallintaan yhdistelylainan kanssa

Käytä yhdistelylainaa hyväksesi fiksusti:

 • Budjetoi tarkasti kuukausittaiset menot ja tulo
 • Seuraa säästösi kertymistä ja käytä ne ylimääräisiin lyhennyksiin
 • Vältä uuden velan ottamista yhdistelylainan jälkeen

Kirjoittajasta

Johanna on kokenut copywriter ja rahoitusalan asiantuntija, jolla on laaja tietämys lainoista ja rahaan liittyvistä aiheista. Johanna on kauppatieteiden kandidaatti, mikä on antanut hänelle vankan pohjan ymmärtää kuluttajien jokapäiväistä talousarkea. Hän on omistautunut jakamaan tätä tietoa yleisölle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Johanna Laine