Auto osamaksulla – Joustavaa autorahoitusta

Kun harkitset auton hankintaa osamaksulla, on tärkeää tunnistaa ne tekijät, jotka määrittävät sopimuksen joustavuuden. Osamaksu mahdollistaa auton ostamisen levittämällä kustannukset useammalle kuukaudelle, mutta eri rahoittajilla on omat ehdot ja korot. Osamaksun ehdoissa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa maksuaikaan, kuukausierän suuruuteen sekä mahdollisuuteen maksaa laina takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkuluja.

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo5 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.

Osamaksusopimuksen ymmärtäminen – Mitä se pitää sisällään?

Kun harkitset autoa osamaksulla hankkimista, on tärkeää tuntea sopimuksen yksityiskohdat. Sopimuksen keskeiset elementit ja ehdot määrittävät kuukausittaisten maksujen suuruuden, lainan koron ja maksuaikataulun. Käsiraha on ensimmäinen suoritus auton ostossa, ja sen merkitys osamaksulla ostaessa voi olla suuri: se voi alentaa kuukausittaisten maksujen suuruutta ja vähentää korkokustannuksia. Sanktioita ja palkkioita koskevat säädökset ovat myös olennainen osa sopimuksen ymmärtämistä, jotta tiedät, mitä seuraa jos esimerkiksi myöhästyt maksuerästä.

Osamaksusopimuksen termistö

’KSL’ viittaa kuluttajasuojalakiin, joka säätelee muun muassa osamaksusopimuksia. ’Viivästyskorko’ on korko, jota peritään maksun myöhästymisen ajalta. ’Maksuerät’ taas ovat sovittuja summia, jotka maksetaan osana kauppahintaa tietyin väliajoin.

Osamaksun kulurakenne ja rahoituksen kokonaiskustannukset

Kun harkitset auton hankkimista osamaksulla, on tärkeää ymmärtää, miten luoton korot ja muut kulut vaikuttavat kokonaiskustannuksiisi. Autorahoitusta tarjoavat tahot, kuten pankit ja autorahoitusyhtiöt, esittävät usein alhaiselta vaikuttavia kuukausittaisia maksuja, mutta ne voivat pitkällä aikavälillä kasvaa merkittäviksi.

 • Luoton korot ja kulut – Autolainan korko määritellään luottosopimuksessa ja siihen lisätään mahdolliset muut kulut, kuten avaus- ja käsittelymaksut. On tärkeää tiedostaa kokonaiskuluista se, kuinka ne lasketaan ja miten ne vaikuttavat kuukausimaksuihin ja lainan kokonaissummaan.
 • Kuukausimaksut vs. kokonaiskustannukset – Alhaiset kuukausimaksut voivat houkutella, mutta on muistettava, että autolainan kokonaiskustannus muodostuu korkojen ja kulujen sekä lainapääoman yhteismäärästä. Pitempi maksuaika kasvattaa korkokuluja, vaikka kuukausierä olisikin pienempi.
 • Todellisten vuosikorkojen tiedot – Autolainan todellinen vuosikorko ilmentää lainan kokonaiskustannuksia vuositasolla. Sen avulla voit verrata eri lainatarjouksia riippumatta niiden koosta tai maksuajoista. Läpinäkyvän vertailun mahdollistamiseksi tiedot autolainasi todellisesta vuosikorosta löytyvät lainatarjouksesta tai lainaehtoja koskevista asiakirjoista.

Miten pitkä maksuaika vaikuttaa kuukausieriin?

 • Eri maksuaikavaihtoehtojen vaikutus rahoitukseen: Auton hankinta osamaksulla mahdollistaa joustavan maksuaikataulun, jossa laina-ajan pituus voi vaihdella tyypillisesti kahdesta viiteen vuoteen. Maksuaika vaikuttaa suoraan kuukausierien suuruuteen – mitä pidempi maksuaika, sitä pienemmät kuukausierät, mutta myös kokonaiskustannukset kertyvät suuremmaksi korkojen myötä.
 • Lyhennyserien suunnittelu ja taloudellinen joustavuus: Hyvin suunnitellut lyhennyserät tukevat talouden hallintaa. Joustava maksuaikataulu antaa mahdollisuuden mukauttaa maksuerät taloudelliseen tilanteeseen sopiviksi. Tämä helpottaa budjetointia ja voi ehkäistä maksuvaikeuksien syntymistä.
 • Ennenaikainen lainan lyhentäminen ja siihen liittyvät edut: Autolainan lyhentäminen ennenaikaisesti voi tuoda säästöjä korkokustannuksissa, sillä korkoja maksetaan vain todellisen laina-ajan mukaisesti. Ennenaikaisen lyhentämisen mahdollisuus kannattaa tarkistaa lainaehtoja vertaillessa.

Auton ostaminen osamaksulla – Hyödyt ja mahdolliset riskit

 • Osamaksun avulla voit hankkia auton ilman, että sinun tarvitsee maksaa koko summaa kerralla. Tämä voi helpottaa taloudellista taakkaasi ja sallia sinun nauttia uuden auton eduista – kuten takuusta, nykyaikaisesta tekniikasta ja paremmasta polttoainetehokkuudesta – ilman, että sinun on sitouduttava koko summan maksamiseen heti.
 • Kun sinulla on vakuudeton autolaina, ei omaisuutesi ole lainan vakuutena. Tämä tarkoittaa, että mikäli joudut maksukyvyttömyyteen, et menetä vakuutena ollutta omaisuuttasi. Toki maksukyvyttömyys vaikuttaa luottokelpoisuuteen ja voi tuoda lisähaasteita tulevaisuuden lainansaantiin. On tärkeää hallita taloudellista tilannetta tarkasti ja varmistaa, että osamaksusuunnitelma on realistinen omien tulojen ja menojen suhteen.
 • Osamaksusopimus siirtää auton omistajuuden sinulle vasta viimeisen maksuerän suoritettuasi. Tämän vuoksi on tärkeää olla tietoinen siitä, ettei auto ole täysin omasi ennen kuin koko osamaksusumma on maksettu. Mahdolliset maksuvaikeudet voivat johtaa siihen, että osamaksulla hankittu auto otetaan pois.

Muretonta matkaa osamaksulla

Auto osamaksulla voi olla taloudellisesti järkevä ratkaisu, kun halutaan välttää suuren kertasumman maksaminen. Osaamaksu mahdollistaa joustavuuden ja tuo uuden auton ulottuvillesi:

 • Alhainen käsiraha tai kokonaan ilman sitä
 • Tasaeräiset kuukausimaksut budjetin mukaan
 • Ennustettavissa olevat menot auton ylläpidolle

Vakuudeton vs. vakuudellinen autolaina – Kumman valitsisit?

 • Vertailu: korkotasot ja lainaehdot: Vakuudettoman autolainan yleisimpiä etuja ovat usein nopeampi hakuprosessi ja joustavuus takaisinmaksussa, mutta vastineeksi korkotaso voi olla korkeampi kuin vakuudellisissa lainoissa. Vakuudellinen autolaina puolestaan vaatii vakuuden, kuten toisen ajoneuvon tai kiinteistön, mutta tavallisesti tarjoaa matalampaa korkotasoa ja tiukempia lainaehtoja.
 • Vakuudellisen lainan vaikutus muihin elämänalueisiin: Pantatessasi omaisuutta vakuudellisen lainan turvaksi, muut elämänalueet voivat asettua alttiiksi taloudelliselle riskille. Jos taloudellinen tilanteesi muuttuu ja et pysty suoriutumaan maksuista, riskinä on vakuuden menetys.
 • Keitä varten vakuudeton laina on optimaalinen ratkaisu?: Mikäli sinulla ei ole antaa lainalle vakuuksia tai haluat välttää omaisuutesi sijoittamisen riskeihin, vakuudeton autolaina voi olla sinun valintasi. Se sopii myös silloin, kun tarvitset rahoituksen nopeasti eikä vakuuksien järjestely ole mahdollista.

Omaisuuden puuttuessa – Milloin vakuudeton laina on järkevä?

Kun omaisuutta ei ole tarjota lainan vakuudeksi, vakuudeton laina tarjoaa joustavan ratkaisun rahoitustarpeisiin. Vakuudettomat lainat ovat ketteriä vaihtoehtoja erityisesti silloin, kun tarve rahoitukselle on kiireellinen tai kun halutaan välttää omaisuuden sitomista lainaan. Esimerkiksi auton hankkiminen osamaksulla voi olla hyvä vaihtoehto henkilölle, joka arvostaa helppoutta ja nopeutta.

 • Vakuudetonta lainaa voi olla helpompi saada, erityisesti nettiluotonantajilta.
 • Lyhyellä tähtäimellä vakuudeton laina saattaa tarjota nopeamman ja sujuvamman lainaprosessin.
 • Pitkällä tähtäimellä se voi tarjota joustavuutta, esimerkiksi maksusuunnitelmissa.

Vakuudeton laina voi olla sopiva vaihtoehto myös yrittäjälle tai freelancerille, joka tarvitsee investointiin tai toiminnan laajentamiseen pääomaa ilman omaisuuden panttausta. Vakuudeton laina mahdollistaa liiketoiminnan kasvattamisen ilman tarvetta omaisuuden sitomiselle lainaan, mikä voi olla etu erityisesti aloittaville yrityksille.

Osamaksuun vaadittava luottokelpoisuus – Mistä tietää, täyttääkö kriteerit?

Luottokelpoisuuden arviointi on keskeinen tekijä, kun harkitset auton hankkimista osamaksulla. Rahoituslaitokset käyttävät erilaisia menetelmiä arvioidakseen, pystytkö todennäköisesti suoriutumaan tulevista maksueristä. Tämä arviointi vaikuttaa suoraan mahdollisuuteesi saada hyväksytty lainapäätös. Jos luottokelpoisuutesi on kyseenalainen, lainaehtosi voivat heikentyä tai rahoitus voidaan evätä kokonaan.

Yleisimmät kriteerit osamaksulla ostettaessa sisältävät säännölliset tulot, puhtaat luottotiedot sekä riittävän ikärajan ylittymisen. Joissakin tapauksissa voidaan vaatia myös käsirahan suorittamista tai tietyn ajan työsuhteen kestoa. Nämä kriteerit vaihtelevat tarjoajien kesken, joten vertailu eri vaihtoehtojen välillä voi säästää sekä aikaa että rahaa.

Jotta voisit arvioida omaa luottokelpoisuuttasi, on hyödyllistä tarkistaa luottotietosi säännöllisesti. Suomalaiset voivat pyytää luottotietoraporttia luottotietoyhtiöiltä, mikä auttaa hahmottamaan finanssiprofiiliasi. Luottotietoraportti kertoo mahdolliset maksuhäiriömerkinnät, jotka ovat suuri este osamaksusopimuksen saamiselle. Tarkkailemalla aktiivisesti luottotietojasi ja hoitamalla raha-asiasi vastuullisesti voit parantaa luottokelpoisuuttasi ajan kuluessa.

Luottokelpoisuuden parantaminen ennen osamaksusopimusta

Joustavan auton hankinnan mahdollistaa usein osamaksusopimus, jonka ehtojen mukaisuus riippuu hakijan luottokelpoisuudesta. Luottotiedot ovat avainasemassa, kun eri rahoituslaitokset arvioivat lainahakemuksia. Tässä osiossa käsittelemme, kuinka parantaa luottokelpoisuutta ennen osamaksusopimuksen tekemistä.

 • Keinot käteisvarojen nostamiseksi: Säästäminen on aina suositeltavaa. Käteisvarantoja voi kasvattaa tarkastelemalla omia kulutustottumuksia ja karsimalla turhia menoja. Lisäksi, ylimääräisen omaisuuden myynti tai sivutoimien kautta tienattu lisätulo voivat vahvistaa taloudellista tilannettasi.
 • Velkaantumisen minimoiminen: Vältä uusien luottojen ottamista ennen auton ostamista ja pyri maksamaan olemassa olevat velat pois. Pienempi velkataakka voi parantaa mahdollisuuksiasi saada edullisempi lainatarjous.
 • Aiempien luottohäiriöiden vaikutus: Luottohäiriömerkinnät voivat merkittävästi heikentää mahdollisuuksiasi saada osamaksusopimus. Tarkista luottotietosi ja toimi aktiivisesti niiden korjaamiseksi. Joskus yksinkertainen keskustelu velkojien kanssa voi johtaa ratkaisuihin, jotka auttavat puhdistamaan luottotietosi.
 • Valmistautuminen tulevaisuuden lainatarpeisiin: Hyvä luottokelpoisuus ei ole pelkästään välitön etu – se on investointi tulevaisuuteen. Pidä huolta säännöllisistä tulovirroista, toimi vastuullisesti taloudenhoidossa ja tutustu huolella mahdollisiin rahoitusvaihtoehtoihin ennen sitoumusten tekemistä.

Kiikarissa auton osamaksu – Näin valmistaudut lainaneuvotteluihin

 • Ostajan aseman vahvistaminen neuvotteluissa: Hyvään neuvottelutulokseen pääsemiseksi on oleellista, että sinulla on kattava ymmärrys autolainojen ehdoista ja kuluista. Vertaile lainatarjouksia ja tunnista, mitä ehtoja voit neuvotella paremmiksi. Muista, että neuvotteluissa on tilaa kysyä ja ehdottaa, joten ole rohkea mutta realistinen.
 • Tavoitteet ja realistiset odotukset lainaneuvotteluissa: Määrittele selkeät tavoitteet lainallesi, kuten kuukausittaiset maksuerät, laina-aika ja koron suuruus. Pidä tavoitteesi realistisina ja muista, että voit aina harkita vakuudettomia vaihtoehtoja, jotka vaikka voivat tarjota korkeampaa korkoa, niin ne ovat vähemmän riskialttiita omaisuudellesi.
 • Kilpailuttamisen merkitys autolainan hankinnassa: Älä hyväksy ensimmäistä lainatarjousta, vaan käytä aikaa lainavaihtoehtojen kilpailuttamiseen. Nettiluotonantajat voivat tarjota joustavampia ehtoja kuin perinteiset pankit. Verkon autorahoitusyhtiöt ja luotto-osuuskunnat voivat olla hyviä vaihtoehtoja, kun haet sopivinta autolainaa tarpeisiisi.

Dokumentit kuntoon: Mitä tarvitset lainahakemusta varten?

 • Tarvittavat henkilökohtaiset ja taloudelliset asiakirjat: Kun haet autolainaa, on ensiarvoisen tärkeää, että olet valmistautunut esittämään ajantasaiset henkilöllisyystodistuksesi, veronpalautusasiakirjasi, palkkalaskelmasi sekä muut taloudellisen tilanteesi todistavat dokumentit.
 • Yleiskatsaus pankista vaadittaviin asiakirjoihin: Pankit ja muut lainanantajat edellyttävät yksityiskohtaista selvitystä taloudellisesta asemastasi. Valmistaudu esittämään muun muassa tiliotteita, luottotietorekisteriotteita ja mahdollisia muita velvoitteita koskevia asiakirjoja.
 • Verkkopalveluiden ja autorahoitustoimijoiden dokumenttivaatimukset: Netissä toimivat luotonantajat voivat olla joustavampia dokumentaation suhteen, mutta ovat silti tarkkoja yksityiskohtien osalta. Olennaista on, että pystyt osoittamaan luottokelpoisuutesi ja maksukykysi sähköisesti toimitettavin asiakirjoin.

Muista, että autolainan hakuprosessi voi vaihdella tarjoajan mukaan, mutta huolellinen valmistautuminen ja oikeiden asiakirjojen toimittaminen on aina ensiaskel kohti autolainan saamista. Auton ostaminen ’osamaksulla’ tai autolainalla voi olla edullinen vaihtoehto, mutta on tärkeää vertailla lainaehtoja ja korkoja, jotta löydät itsellesi sopivimman ratkaisun.

Neuvotteluvinkkejä – Kuinka saavuttaa edullisemmat lainaehdot

Edulliset lainaehdot voivat tehdä suurestakin investoinnista, kuten auton hankinnasta, taloudellisesti kestävämmän. Avain parempiin ehtoihin piilee huolellisessa valmistautumisessa ja oikeassa neuvottelustrategiassa. Budjetin asettaminen auttaa hahmottamaan, paljonko velkaa on järkevää ottaa. Tarkastele tulojasi, menoja ja taloudellista tilannettasi realistisesti ja päätä, mikä on maksimisumma, jonka voit kuukausittain autoosi sijoittaa.

 • 1. Asiantuntijan suositukset budjetin asettamiseen ja sen noudattamiseen: Punnitse huolellisesti, kuinka paljon voit todellisuudessa varata auton ostamiseen. Vertaile vaihtoehtoja ja ole valmis joustamaan toiveissasi tarpeen mukaan. Asiantuntija voi auttaa sinua ymmärtämään kaikki lainaamiseen liittyvät kustannukset.
 • 2. Tärkeimmät neuvottelustrategiat lainaehdoista sopiessa: Ole avoin ja rehellinen taloudellisesta tilanteestasi, mutta pidä kiinni myös omista rajoistasi. Lainatarjouksia vertailemalla ja kilpailuttamalla voit neuvotella paremmat lainaehdot ja löytää edullisimman vaihtoehdon. Muista kysyä sekä korkokustannuksista että mahdollisista lisämaksuista.
 • 3. Keskeiset tarkistuslistan kohdat ennen allekirjoitusta: Varmista, että ymmärrät kaikki lainaasi liittyvät ehdot ja seuraukset. Tarkista sopimuksen seikat, kuten korot, maksuaikataulu, mahdolliset lisämaksut ja kuukausierän suuruus. Tee tämä mieluiten asiantuntijan kanssa, joka voi auttaa sinua huomaamaan mahdolliset piilokustannukset.

Miten nettiluotonantajien tarjoukset eroavat perinteisistä pankeista?

Kun harkitaan autoa osamaksulla, on hyvä ymmärtää nettiluotonantajien ja perinteisten pankkien väliset erot. Nettilainat tarjoavat kätevyyttä ja joustavuutta; voit hakea lainaa kodin mukavuudesta milloin tahansa, kun taas pankkikonttoriin täytyy asioida aukioloaikoina. Nettiluotonantajat ovat usein väljempiä luottokelpoisuusvaatimuksissaan, mikä mahdollistaa lainan saannin laajemmalle asiakaskunnalle.

Vertailtaessa nettiluotonantajia perinteisiin pankkeihin, huomio kannattaa kiinnittää korkoihin ja takaisinmaksuehtoihin. Perinteiset pankit voivat tarjota kilpailukykyisiä korkoja, mutta ne voivat vaatia enemmän dokumentaatiota ja olla tiukempia lainan myöntämisessä. Nettiluotonantajat taas saattavat tarjota nopeita lainapäätöksiä ja helpompaa hakuprosessia, mutta korot voivat olla korkeampia. Käyttäjäkokemukset nettiluotonantajista ovat yleensä positiivisia, erityisesti heidän tarjoaman käyttäjämukavuuden suhteen.

Verkkoluotonantajat tutkan alla

Autolainaa harkitessa on tärkeä punnita nettiluotonantajien sekä perinteisten pankkien tarjoamia vaihtoehtoja. Nettiluotonantajat erottuvat kenties helpommalla käyttöliittymällään ja nopeilla lainaprosesseillaan, mutta saattavat pyytää korkeampia korkoja. Toisaalta, riskinä on myös se, että joustavuus ja helppous houkuttelevat ottamaan lainaa harkitsemattomasti. Perinteiset pankit tarjoavat turvallisuuden tunnetta, mutta prosessit voivat olla hitaita ja byrokraattisia. Asiakkaan on viisasta vertailla eri vaihtoehtoja ja perehtyä huolellisesti lainaehtoihin ennen päätöksentekoa.

Vertaile nettiluotonantajien ehtoja rauhassa kotona

 • Vinkit nettiluotonantajien vertailuun: Selvitä lainanantajien korot, maksuajat ja mahdolliset piilokulut. Vertaamalla eri luotonantajien ehtoja, voit löytää itsellesi parhaiten sopivan autolainan.
 • Online-laina-laskimien ja muiden resurssien hyödyntäminen: Käytä hyväksesi verkossa tarjolla olevia lainalaskureita, jotka antavat sinulle käsityksen mahdollisten lainojen kustannuksista ja kuukausieristä eri luotonantajilta.
 • Askel-askeleelta eteneminen sopivimman tarjouksen valintaan: Älä kiirehdi päätöksenteossa. Arvioi huolellisesti eri vaihtoehtoja ja varmistu siitä, että ymmärrät lainaehtojen sisällön ja lainan koko kustannuksen. Kun olet löytänyt parhaan tarjouksen, voit edetä hakemusprosessissa.

Kirjoittajasta

Johanna on kokenut copywriter ja rahoitusalan asiantuntija, jolla on laaja tietämys lainoista ja rahaan liittyvistä aiheista. Johanna on kauppatieteiden kandidaatti, mikä on antanut hänelle vankan pohjan ymmärtää kuluttajien jokapäiväistä talousarkea. Hän on omistautunut jakamaan tätä tietoa yleisölle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Johanna Laine