Vertaa lainoja

Löytääksesi parhaan lainavaihtoehdon, on tärkeää vertailla eri lainojen kustannuksia ja ehtoja huolellisesti. Palvelumme tarjoaa kattavan yleiskatsauksen eri lainantarjoajista ja välityspalveluista Suomessa, mikä säästää aikaa ja rahaa etsiessäsi sopivinta lainaratkaisua. Olipa tarpeesi pieni tai suurempi laina, lyhytaikainen tai pitkäaikainen, palvelumme auttaa löytämään juuri sinulle sopivat vaihtoehdot nopeasti ja helposti.

Suosituimmat vaihtoehdot juuri nyt

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo1 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.

Lainojen vertailun perusteet

Lainojen vertaileminen on tärkeää, jotta voit löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Kun vertailet lainoja, kiinnitä huomiota lainan kokonaiskustannuksiin, korkotasoon ja takaisinmaksuaikaan. On myös hyvä tarkistaa, sisältääkö laina muita kuluja, kuten avausmaksun tai tilinhoitomaksut.

Lisäksi on suositeltavaa arvioida omaa maksukykyä ennen lainan hakemista. Mieti realistisesti, kuinka paljon voit kuukaudessa maksaa lainaa takaisin ilman, että taloutesi joutuu liian suureen rasitukseen. Vertailun avulla voit välttää ylivelkaantumisen ja löytää taloudellisesti kestävimmän ratkaisun.

Lue myös

Näin valitset sopivan lainan

Lainan valinta voi olla haastavaa, mutta sopivan lainan löytämiseksi on tärkeää vertailla eri lainatarjouksia huolellisesti. Ensimmäinen askel on määrittää tarpeesi: mieti, kuinka paljon rahaa tarvitset ja minkä tyyppistä lainaa etsit. Onko kyseessä lyhytaikainen tarve vai suurempi investointi, joka vaatii pidempiaikaista lainaa?

Toiseksi, tutki lainojen korkoja, maksuaikoja ja muita ehtoja. Vertailu auttaa sinua ymmärtämään, mitä kukin lainanantaja tarjoaa ja miten se sopii taloudelliseen tilanteeseesi. Tässä vaiheessa on hyvä käyttää verkkopalveluita, jotka kokoavat yhteen eri lainantarjoajien tiedot, tehden vertailusta nopeampaa ja tehokkaampaa.

  • Varmista, että ymmärrät kaikki lainan ehdot ennen sopimuksen allekirjoittamista.
  • Poimi lainatarjoukset, jotka tarjoavat joustavia maksuaikoja ja kilpailukykyisiä korkoja.
  • Harkitse lainan kokonaiskustannuksia, ei pelkästään kuukausierän suuruutta.

Hakemusprosessin vaiheet

Lainan hakeminen alkaa lainatarjousten vertailulla. Kun olet valinnut sopivan lainan, siirryt lainanantajan verkkosivuille hakemaan lainaa. Täytä tarvittavat tiedot huolellisesti; näitä ovat yleensä henkilötiedot, tulotiedot sekä muut taloudelliset tiedot.

Hakemuksen jättämisen jälkeen lainanantaja arvioi luottokelpoisuutesi. Tämä prosessi voi kestää muutamasta minuutista muutamaan päivään. Jos hakemuksesi hyväksytään, lainasopimus lähetetään sinulle allekirjoitettavaksi. Lainasumma siirretään tilillesi sopimuksen ehtojen mukaisesti, monesti jopa saman päivän aikana.

Korkokulut ja muut maksut

Kun vertailet lainoja, on tärkeää ymmärtää korkokulujen ja muiden maksujen eroja. Erilaiset lainantarjoajat voivat veloittaa eri korkotasoa sekä lisämaksuja, kuten avausmaksuja tai tilinhoitomaksuja. Korko voi olla kiinteä tai muuttuva, ja se vaikuttaa suoraan lainan kokonaiskustannuksiin.

Katsotaan esimerkiksi taulukkoa, joka vertailee eri lainantarjoajien kuluja:

Lainantarjoaja Korkoprosentti Avausmaksu Tilinhoitomaksu
Lainaaja Oy 5% 20 € 5 €/kk
Rahoituspalvelut Ab 7% 25 € 4 €/kk
Kulutusluotto AS 6% 15 € 6 €/kk

Vertailu auttaa näkemään, kuinka eri tekijät vaikuttavat kuukausierään ja kokonaiskustannuksiin. Valitse laina huolella, tarkastele kaikkia kuluja, ja vältä turhia lisämaksuja. Lainapäätös on tärkeä, joten ota aikaa ja vertaile vaihtoehtoja huolellisesti.

Miksi lainojen vertailu kannattaa?

Lainojen vertailu on ensiarvoisen tärkeää, sillä se säästää sekä aikaa että rahaa. Erilaisia lainatarjouksia on markkinoilla lukuisia, ja niiden ehdot, kuten korot ja maksuajat, voivat vaihdella suurestikin. Vertailemalla lainoja huolellisesti voit löytää juuri sinun tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon parhailla mahdollisilla ehdoilla.

On tärkeää ymmärtää, että lainan ottaminen on merkittävä taloudellinen päätös. Vertailun avulla saat kattavan yleiskuvan markkinoista ja voit paremmin arvioida, mikä laina on sinulle edullisin. Tämä auttaa välttämään tarpeettoman kalliit korot ja muut mahdolliset ylimääräiset kulut. Painottaaksesi vertailun merkitystä, muista aina tarkistaa lainaehtojen yksityiskohdat huolellisesti.

Erilaiset lainatyypit

Kun harkitset lainan ottamista, on tärkeää tuntea erilaiset lainatyypit, jotka ovat saatavilla. Lainat voidaan jaotella useisiin eri kategorioihin käyttötarkoituksen, takaisinmaksuajan ja koroiltaan ja ehtoiltaan. Tässä on muutamia yleisiä lainatyyppejä:

  • Kulutusluotot – Nämä ovat yleensä pienempiä lainoja, joita käytetään yksittäisten hankintojen, kuten kodinkoneiden tai lomamatkojen, rahoittamiseen.
  • Asuntolainat – Suurimman osan ihmiselämän suurista hankinnoista kattavat lainat, yleensä pitkällä maksuajalla.
  • Opintolainat – Lainat, jotka on tarkoitettu kattamaan opiskelun kustannuksia ja elinkustannuksia opiskeluaikana.

On tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja ja löytää omaan tarpeeseen parhaiten sopiva ratkaisu. Ottaessasi lainaa, muista arvioida lainan ehdot huolellisesti ja varmistaa, että pystyt hallitsemaan lainan takaisinmaksua suunnitellusti.

Lainan takaisinmaksu

Laina on sitoumus, joka vaatii huolellisuutta ja vastuullisuutta. Kun otat lainaa, on tärkeää ymmärtää lainan takaisinmaksuaikataulu ja mitä se sinulle merkitsee. Takaisinmaksun ehdot määritetään lainasopimuksessa, johon sisältyvät kuukausierän suuruus, korko ja laina-aika.

On suositeltavaa pitää lainan takaisinmaksu aina omissa taloudellisissa suunnitelmissasi etusijalla. Mikäli kohtaat vaikeuksia maksuerien suorittamisessa ajoissa, ota heti yhteyttä lainanantajaan neuvotellaksesi mahdollisista järjestelyistä. Ennakoiva toiminta voi auttaa välttämään maksuhäiriömerkinnät ja muut mahdolliset taloudelliset vaikeudet.

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen voi olla viisas taloudellinen päätös, jos sinulla on useita lainoja eri palveluntarjoajilta. Yhdistämällä lainat, voit saada selkeämmän kuvan koko velkatilanteestasi ja mahdollisesti alentaa kuukausittaisia maksuja. Kun yhdistät lainoja, kaikki nykyiset velkasi siirretään yhden lainan alle, mikä tarkoittaa, että sinun tarvitsee jatkossa huolehtia vain yhdestä maksusta kuukaudessa.

Yhdistäminen voi myös parantaa luottokelpoisuuttasi, sillä se osoittaa vastuullista rahoituskäyttäytymistä. On tärkeää vertailla lainoja huolellisesti ennen yhdistämispäätöksen tekemistä. Tarkastele lainojen korkoja, kuluja ja ehtoja, jotta löydät taloudellisesti järkevimmän vaihtoehdon.

Lainahakemuksen yleiset vaatimukset

Kun harkitset lainan hakemista, on tärkeää ymmärtää yleiset vaatimukset, jotka soveltuvat useimpiin lainoihin. Lainaehdot voivat vaihdella eri lainanantajien ja lainatyyppien välillä, mutta tietyt perusvaatimukset ovat yleisiä.

Ensinnäkin, hakijan on tavallisesti oltava vähintään 18-vuotias. Tämä ikäraja varmistaa, että lainanottaja on laillisesti oikeutettu tekemään sopimuksia. Lisäksi, luottotiedot tarkistetaan usein lainapäätösten yhteydessä. Hyvät luottotiedot parantavat mahdollisuuksiasi saada laina hyväksytty. On myös tärkeää, että sinulla on säännölliset tulot, joiden avulla voit osoittaa kykysi maksaa laina takaisin.

  • Täysi-ikäisyys
  • Hyvät luottotiedot
  • Säännölliset tulot

Luottotiedot ja lainanhaku

Luottotiedot ovat keskeinen tekijä lainaa hakiessa. Pankit ja rahoituslaitokset tarkastavat luottotiedot aina ennen lainapäätöksen tekemistä. Hyvät luottotiedot osoittavat, että olet aiemmin hoitanut raha-asiasi asianmukaisesti, mikä lisää mahdollisuuksiasi saada lainaa edullisemmin ehdoin.

On tärkeää ymmärtää, että huonot luottotiedot voivat estää lainan saamisen tai johtaa korkeampiin korkoihin. Jos luottotietosi eivät ole kunnossa, kannattaa ensin selvittää, miten voit parantaa taloudellista tilannettasi. Tämän jälkeen lainavertailupalveluiden käyttö voi auttaa löytämään ne lainantarjoajat, jotka ovat valmiita myöntämään lainaa tietyin ehdoin.

Lainapalveluiden asiakaspalvelu

Kun vertaat lainoja, asiakaspalvelun laatu on yksi tärkeä tekijä. Hyvä asiakaspalvelu voi tehdä lainanhakuprosessista sujuvamman ja informatiivisemman. Monet lainapalvelut tarjoavat useita tapoja saada yhteyttä, kuten puhelinlinjat, sähköposti ja live-chat. Näistä palveluista saat tietoa lainaehdoista, maksuajoista ja mahdollisista lisäkustannuksista.

Asiakaspalvelun saatavuus ja reagointinopeus ovat keskeisiä tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon lainapalvelua valittaessa. Huolellinen asiakaspalvelun arviointi antaa kuvan yrityksen luotettavuudesta ja asiakaslähtöisyydestä. Mieti siis tarkkaan, millaista tukea lainapalvelu tarjoaa ja kuinka helposti yhteyden saa tarvittaessa.