Everyday – katsaus menneeseen lainapalveluun

Joskus Everyday tarjosi lainapalveluita, joita moni suomalainen käytti rahantarpeensa ratkaisemiseksi. Vaikka Everyday-lainapalvelu ei enää toimi eikä myönnä uusia lainoja, on hyvä ymmärtää, mitä palveluita he tarjosivat. Everydayn tarjoaman joustoluoton kaltaiset tuotteet antoivat asiakkaille mahdollisuuden nostaa lainaa tarpeensa mukaan ja maksaa takaisin joustavasti. Kuitenkin korostettakoon, että Everyday ei ole enää lainantarjoajien joukossa.

Tilanteeseesi voisivat sopia myös:

ⓘ Markkinointitiedot
PalveluLainasummatLaina-aikaTyyppi
Axolaina logomin. 2 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Lainaesimerkki: 10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6%, kulut 3 923 € ja yhteensä 13 923 €.
Rahalaitos logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko (APR) 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 13 484€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 83 484€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% - 20%.
Bank Norwegian logo5 000 – 60 000 €min. 1v, max. 15vPANKKISiirryArrow
Esimerkkinä, 12,99 % korolla (todellinen vuosikorko 14,93 %) 12 000 € laina, kokonaishinnaksi tulee seitsemän vuoden maksuajalla 18 890 €, kuukausieräksi 225 € (84 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €. (lokakuu 2023)
Omalaina.fi logomin. 5 00 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.
Sortter logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 20vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 14 000 €, korko 8 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 203 €, takaisinmaksettava summa 19 480 € sekä todellinen vuosikorko on 9,05 %.
Unolaina.fi logomin. 1 000 €, max. 60 000 €min. 1v, max. 15vLAINANVÄLITTÄJÄSiirryArrow
Todellinen vuosikorko laskettuna 25 000 € luotolle 10 vuoden takaisinmaksuajalla on 7.54%, mikäli korkoihin ja kuluihin sisältyy: Vuosikorko 6.90%, kuukausittainen tilinhoitopalkkio 5 € ja lainan avausmaksu 0 €. Kuukausierä on tällöin esimerkin mukaiselle 25 000 € lainalle 293.98 € sisältäen yhteensä 120 maksuerää. Lainan, korkojen ja kulujen yhteismäärä on edellä mainitun esimerkein 35 278 €, joista kulujen osuus on 600 € ja korkojen osuus on 9 678 €
Ferratum logomin. 1 €
max. 4 000 €
min. kk-lyhennys 40 €/3 % lainasaldostaJOUSTOLUOTTOSiirryArrow
Lainaesimerkki: Joustava-luotto 4000€, laina-aika 1v, 12 maksuerää, kk-erien esimerkkisummat: 1. 411,89 €, 2. 406,34 €, 3. 400,79 €, 4. 395,25 €, 5. 389,70 €, 6. 384,16 €, 7. 378,61 €, 8. 373,06 €, 9. 367,52 €, 10. 361,97 €, 11. 356,43 €, 12. 350,88 €. Nimellinen vuosikorko: 19,97%, Tod.vuosikorko: 29,79%, Avausmaksu: 0€, Tilinhoitomaksu: 12€/kk = Esimerkki luoton arvioitu kokonaiskustannus yht: 4576,59 €, olettaen asiakas nostaa kerralla 4000e ja noudattaa edellämainittua maksusuunnitelmaa.
 • Everydayn lainapalvelun peruspiirteet: Aiemmin Everyday tarjosi 20–2000 euron lainoja ilman vakuuksia, joustavalla laina-ajalla ja selkeällä hinnoittelulla. Nyt kun palvelu on päättynyt, on tärkeää verrata eri lainantarjoajien vastaavanlaisia tuotteita ja palveluita.
 • Joustoluoton suosion syyt: Joustoluotot, kuten Everydayn tarjoama, ovat suosittuja niiden joustavuuden ja nopean saatavuuden vuoksi. Muista kuitenkin vertailla kuukausikorkoja ja nostoprovisioita, sillä ne vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin.
 • Menneiden lainapalveluiden opetukset nykyaikaan: Lainapalveluiden, kuten Everydayn, menneisyys muistuttaa meitä olemaan tietoisia lainojen yksityiskohdista ja ehtoista. On viisasta ottaa opiksi menneistä ja huolehtia, että nykyiset lainat ovat vastuullisia ja läpinäkyviä.

Lue myös

Lainapalveluiden kehityskaari

Lainapalvelut ovat kokeneet merkittävän muutoksen viime vuosikymmeninä, kun digitaalinen vallankumous on muokannut niin monia elämämme osa-alueita. Erityisesti mobiiliteknologian nousu on mullistanut lainamarkkinat tarjoten käyttäjille mahdollisuuden hakea lainaa koska tahansa ja mistä tahansa. Vaivaton keskeytyksetön palvelu onkin tullut yhä tärkeämmäksi kilpailuvaltiksi lainapalveluita tarjoavilla yrityksillä.

Asiakaskokemuksen parantaminen on ollut keskeinen trendi lainapalveluiden kehityksessä. Käyttäjäkeskeinen suunnittelu, intuitiiviset käyttöliittymät ja henkilökohtaistetut lainaehtojen ja maksusuunnitelmien tarjonnat ovat osa tätä suuntausta. Lainanhakijat arvostavat selkeyttä ja läpinäkyvyyttä, minkä vuoksi entistä enemmän painotetaan rehellistä viestintää lainan ehdoista ja kuluista.

Digitaalinen lainanhakuprosessi ennen ja nyt

Teknologian kehitys on muuttanut lainanhakua merkittävästi. Aiemmin asiakkaan tuli käydä pankin konttorissa ja käydä läpi pitkiä neuvotteluja lainan saadakseen, kun taas nykyään lainapäätös voi tulla minuuteissa ja jopa lainasumma siirtyä tilille samana päivänä. Nopeus ja helppous ovat nykypäivän digitaalisen lainahakuprosessin avainsanoja.

 • Nopea lainahakemus ja päätösprosessi
 • Mahdollisuus täyttää hakemus mobiililaitteilla
 • Selkeät ehdot ja joustavat maksusuunnitelmat

Lainatuotteiden vertailun merkitys

Lainatuotteita valittaessa tietoisuus lainan ehdoista ja ominaisuuksista korostuu. Esimerkiksi Everyday tarjosi aiemmin lainoja ilman vakuuksia, joiden ehdot vaihtelivat lainasummasta ja takaisinmaksuajasta riippuen. Yritys on kuitenkin lopettanut toimintansa, eikä sen tuotteita ole enää saatavilla. Tähän sisältyi muun muassa joustoluotto, joka tarjosi nostomahdollisuuden 20-2000 euron väliltä. Tämä korostaa sitä, että lainavaihtoehtojen perusteellisella vertailulla on mahdollista säästää sekä kustannuksissa että löytää omiin tarpeisiin parhaiten sopiva ratkaisu.

Kuluttajana sinulla on valta valita – vertailla satoja tarjouksia ja löytää niiden seasta se, mikä sopii juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi. Ottaa huomioon lainan korot, maksuaikataulut, mahdolliset nostoprovisiot ja muut kulut.Vertailun avulla voit välttyä yllätyksiltä ja varmistaa, että laina palvelee tavoitteitasi eikä aiheuta taloudellista stressiä.

Vertaillessa lainoja, ole tietoinen seuraavista seikoista:

 • Lainan korko ja muut kulut
 • Takaisinmaksuajan pituus ja joustavuus
 • Mahdolliset lisäkustannukset, kuten nostoprovissiot
 • Lainasumman mukauttaminen tarpeen mukaan

Hyödynnä vertailutyökaluja ja tee informoituja päätöksiä. Lainamarkkinat ovat täynnä vaihtoehtoja, ja vain perusteellinen vertailu varmistaa, että löydät talouteesi parhaiten sopivan lainatuotteen.

Kuinka vertailla lainoja tehokkaasti

Lainavertailu on tärkeä osa taloudellista suunnittelua. Se ei ole pelkästään kustannustehokkuuden maksimointia, vaan myös oman taloudellisen turvallisuuden varmistamista. Tässä joitakin vinkkejä tehokkaaseen lainavertailuun:

 • Tarkastele lainan kokonaiskustannuksia, älä pelkkää kuukausierää
 • Vertaile lainoja, jotka vastaavat lainatarvettasi – älä houkuttele itseäsi suuremmalla lainalla
 • Käytä vertailutyökaluja ja laskureita hyväksesi
 • Arvioi maksukykysi realistisesti ja mieti lainan takaisinmaksua pidemmällä aikavälillä

Kulutusluoton ominaisuudet ja niiden ymmärtäminen

Kulutusluottojen maailmassa on tärkeää ymmärtää niiden perusperiaatteet ja kustannusrakenteet. Aiemmin Everyday lainana tunnettu palvelu tarjosi lainoja ilman vakuuksia, mutta on syytä huomata, että kyseinen palveluntarjoaja on lopettanut toimintansa. Siksi on hyvä tarkastella yleisesti kulutusluottojen piirteitä, mitä Everyday tarjosi:

 • Kulutusluoton peruskäsitteet, kuten lainasumma, ikäraja ja laina-aika, muodostavat lainan rungon.
 • Vastuullisen lainaamisen periaatteiden ymmärtäminen auttaa huolehtimaan talouden hallinnasta.
 • Kulutusluoton kustannusrakenteet vaihtelevat ja sisältävät korot sekä mahdolliset lisäkulut.

Korkoprosentti ja muut lainan kulut

Tärkeää tietoa lainakuluista ja niiden vaikutuksista:

 • Viitekoron ymmärtäminen on keskeistä korkomenojen arvioinnissa.
 • Nostoprovision kuten Everyday lainan 15%, vaikutus maksuerään voi yllättää.
 • Lainaa maksettaessa minimilyhennys on hyvä pitää mielessä.

Laina-aika ja sen vaikutus takaisinmaksuun

Laina-ajan valinnalla on merkittävä vaikutus takaisinmaksuun. Pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä pienempiä kuukausieriä, mutta toisaalta korkokustannukset voivat kasvaa. Onkin tärkeää punnita henkilökohtaisia taloudellisia tarpeita ja valita laina-aika, joka sovittuu omaan maksukykyyn ja elämäntilanteeseen.

Maksuaikataulun suunnittelu on olennainen osa talouden hallintaa. Säännölliset kuukausittaiset erät auttavat hahmottamaan tulevia menoja ja helpottavat budjetin suunnittelua. Joustoluottoa valitessa maksuaikataulu voi olla vapaampi, mahdollistaen avoimen saldon lyhentämisen oman talouden ehdoilla.

Takaisinmaksun joustavuus on arvokas ominaisuus, joka saattaa muuttua tarpeiden mukana. Laina voi alun perin suunnitella tietyllä aikataululla, mutta elämäntilanteen muuttuessa joustavuus voi auttaa välttämään taloudelliset vaikeudet.

Lyhyt vs. pitkä laina-aika

Lyhyen laina-ajan valitseminen voi olla hyödyllistä, jos haluaa maksaa lainan nopeasti pois ja säästää korkokuluissa. Pitkä laina-aika taas voi helpottaa kuukausittaista taloudellista rasitusta, mutta sen seurauksena koron määrä kasvaa ajan myötä. Harkitse tarkoin, mikä vaihtoehto soveltuu parhaiten juuri sinun tilanteeseesi.

 • Lyhyt laina-aika – suuremmat kuukausimaksut, mutta matalampi kokonaiskorko.
 • Pitkä laina-aika – pienemmät kuukausimaksut, mutta suurempi kokonaiskorko.

Joustoluotto – hyödyt ja haitat

Joustoluotto on monipuolinen rahoitusratkaisu, joka on suunniteltu mukautumaan erilaisiin elämäntilanteisiin. Vaikka Everyday lainan kaltaiset lainatuotteet ovatkin lakanneet olemasta, on tärkeää ymmärtää joustoluoton ominaisuudet ja soveltuvuus käyttäjän tarpeisiin. Everyday tarjosi lainaa 20 eurosta aina 2000 euroon asti, ikärajan ollessa 21 vuotta ja laina-ajan vaihdellessa 1 kuukaudesta 44 kuukauteen. Nykyisiä joustoluottoja vertaillessa huomattava kriteeri on kuinka lainaa voi nostaa tarpeen mukaan ja millainen on minimilyhennyksen suuruus.

Everyday.fi:n tarjoama joustoluotto tarjosi asiakkailleen muun muassa mahdollisuuden maksaa takaisin lainan jäljellä oleva summa kokonaan ilman lisäkuluja ensimmäisen eräpäivän jälkeen. Lainapalveluiden hallinnollinen helpotus piilee usein kyvyssä maksaa lainaa takaisin joustavasti ja ilman tiukkaa aikataulua, mutta myös siinä, miten nopeasti lainapäätös voidaan saada – esimerkiksi Everyday lupasi lainapäätöksen 15 minuutissa.

Miksi valita joustoluotto

Joustoluotot tarjoavat monia etuja, kuten mahdollisuuden rahoittaa yllättäviä menoja nopeasti. Oikein käytettynä se voi olla järkevä ratkaisu taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseksi. On kuitenkin tärkeää verrata lainaehtoja ja korkoja eri lainatarjoajien välillä sekä miettiä tarkkaan omaa lyhennyskykyä.

Joustoluoton riskit

Ennen joustoluoton hakemista on olennaista tiedostaa siihen liittyvät riskit. Korkea korko ja nostoprovisio voivat nopeasti kasvattaa takaisinmaksettavan summan määrää. Budjetoinnin ja oman talouden hallinnan tärkeys korostuvat, jottei lainan ottaminen johtaisi taloudellisiin vaikeuksiin.

Muistutamme, että Everyday.fi lainapalvelu ja OPR-Finance Oy:n tarjoamat tuotteet eivät ole enää saatavilla. On suositeltavaa tutkia markkinoilla olevia lainavaihtoehtoja tarkasti ja verrata niitä omiin tarpeisiin sopiviksi.

Lainan maksuvapaa kuukausi – tarvittava apu vai lisäkulu?

Monille lainaa hakeville suomalaisille maksuvapaan kuukauden mahdollisuus saattaa kuulostaa houkuttelevalta. Maksuvapaa antaa tilapäisen hengähdystauon talouden hallintaan, mutta sen vaikutus kokonaiskustannuksiin on tärkeää ymmärtää. Tämä ominaisuus saattaa lisätä lainan kustannuksia, sillä korko juoksee maksuvapaan aikana ja laina-aika pitenee. Täten, maksuvapaa kuukausi voi aiheuttaa pidemmällä tähtäimellä suurempia kustannuksia.

Hätätilanteet ja maksuvapaa: Aiemmin toimineen Everyday lainapalvelun kaltainen joustoluotto tarjosi mahdollisuuden maksuvapaaseen kuukauteen, joka kykeni auttamaan äkkinäisissä taloudellisissa tilanteissa. Joustoa oli etenkin siinä, että avoimen saldon minimilyhennykset olivat hallittavia ja ensimmäisen eräpäivän jälkeen lainan pystyi maksamaan takaisin vailla lisäkuluja. Tällainen järjestelmällisyys voi olla apu erityistilanteissa, mutta sen hyödyntämistä tulee harkita tarkasti taloudellisten seurausten vuoksi.

Hinnoittelun läpinäkyvyys: Lainamarkkinat ovat täynnä erilaisia tuotteita ja palveluita, mutta hinnoittelun läpinäkyvyys on avainasemassa lainatuotteiden vertailussa. Vaikka Everyday ei enää tarjoa lainoja, on tärkeää muistaa, että selkeästi ilmoitetut ehdot ja hinnat auttavat tekemään perusteltuja päätöksiä. Perinteinen kiinteän korkoprosentin lainatuote voi olla helpommin ennustettavissa oleva vaihtoehto verrattuna jatkuvasti muuttuviin korkoihin.

Vakuudettomat lainat – mitä ne tarkalleen ottaen ovat?

Vakuudettomat lainat muodostavat rahoitusinstrumentin, joka ei vaadi lainanottajalta omaisuuden panttausta tai muuta vakuutta lainan saamiseksi. Tämän tyyppiset lainat ovat monipuolisia, kattavat esimerkiksi henkilökohtaiset kulutusluotot, joustoluotot sekä erilaiset pikavipit. Ne tarjoavat joustavuutta ja nopean ratkaisun taloudelliseen tarpeeseen, mutta on tärkeää muistaa tämän helposti saatavan rahoitusmuodon korkeampi korkotaso verrattuna vakuudellisiin lainoihin.

Toisaalta vakuudettomien lainojen ja vakuudellisten lainojen ero on selvä: vakuudettomissa lainoissa ei yleensä ole tarvetta omaisuuden tai muun vakuuden sitomiseen lainasummaa vastaan, mikä yksinkertaistaa hakuprosessia. Se voi kuitenkin tarkoittaa suurempaa riskiä lainanantajalle, mikä heijastuu korkotasossa.

Kelpoisuusehdot vakuudettomille lainoille voivat vaihdella, mutta yleensä lainanantajat tarkastelevat hakijan taloudellista historiaa, tuloja ja kykyä maksaa laina takaisin. Suotuisalla taloudellisella tilanteella ja säännöllisillä tuloilla voit parantaa mahdollisuuksiasi saada hyväksytty lainapäätös.

Vakuuksien merkitys lainanhakijalle

Vakuuksien olemassaolo voi merkitä paljon lainanhakuprosessissa. Se voi auttaa saamaan lainalle edullisemman koron ja paremmat ehdot. Silti, on olemassa tilanteita, joissa vakuuksien asettaminen ei ole mahdollista tai lainanhakija ei yksinkertaisesti halua sitoa omaisuuttaan lainaan. Tällöin vakuudeton laina voi tarjota vaihtoehdon, mutta painotamme lainan kustannusten ja ehtojen huolellista vertailua ennen päätöksen tekemistä.

Muistathan, että entinen lainanantaja Everyday ei enää tarjoa lainatuotteitaan. On tärkeää etsiä vastuullisia ja luotettavia lainantarjoajia ja vertailla heidän tarjouksiaan huolella.

Lainahakemuksen yleiset vaatimukset ja hyväksymisprosessi

Lainan hakemisen prosessi on yleensä suoraviivainen, mutta siihen kuuluu kriittisiä vaiheita, jotka tulee ymmärtää huolellisesti. Yleisiin kriteereihin lainahakemukselle kuuluu hakijan ikäraja, taloudellinen tilanne ja luottotiedot. Nämä tekijät ovat keskeisiä lainanantajien arvioidessa lainan myöntämistä.

Lainahyväksynnän vaiheet alkavat yleensä lainahakemuksen täyttämisestä, jonka jälkeen seuraa automatisoitu tarkastus ja mahdollinen manuaalinen arviointi. Lopulta päätös lainan myöntämisestä tehdään, ja asiakas saa siitä tiedon. Odotusaika ja lainan saamisen nopeus riippuu usein lainanantajan prosesseista, mutta monissa tapauksissa päätös saadaan nopeasti, jopa 15 minuutin kuluessa.

Huomio: Everyday-lainapalvelu, joka tarjosi lainoja ilman vakuuksia, on lopettanut toimintansa eikä myönnä lainoja enää. On tärkeää, että lainanhakijat tarkistavat aina lainantarjoajan voimassaolon ja etsivät ajantasaisia lainavaihtoehtoja muilta rahoituspalveluiden tarjoajilta.

Asiakirjat ja tiedot lainahakemuksessa

Hakijan tulee varautua toimittamaan tarvittavat asiakirjat ja tiedot, kuten palkkatodistus ja henkilötiedot.

 • Henkilöllisyyden todistava asiakirja, kuten passi tai ajokortti
 • Talouden ja tulojen selvitystä, kuten palkkakuitit
 • Luottotietojen tarkistus voi olla osa prosessia

Oikeiden dokumenttien saatavuus nopeuttaa lainanhakuprosessia ja vähentää odotusaikaa.

Kirjoittajasta

Johanna on kokenut copywriter ja rahoitusalan asiantuntija, jolla on laaja tietämys lainoista ja rahaan liittyvistä aiheista. Johanna on kauppatieteiden kandidaatti, mikä on antanut hänelle vankan pohjan ymmärtää kuluttajien jokapäiväistä talousarkea. Hän on omistautunut jakamaan tätä tietoa yleisölle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla.

Johanna Laine